https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Dijaki ljutomerske gimnazije osvojili 7 priznanj v tekmovanju angleščine

23.1.2019  

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so se udeležili tekmovanja v znanju angleškega jezika za dijake drugega letnika. Bili so izjemno uspešni, saj so s posnetimi kratkimi filmi v angleškem jeziku osvojili 2 zlati, 4 srebrna in 1 bronasto priznanje.


Tekmovanje je potekalo na zanimiv in sodoben način, in sicer so morale skupine (tri do pet dijakov) posneti film v angleščini na temo Imagine - Predstavljajte si/Domišljajte si. Dolžina filma je bila omejena na 4 minute, žanr pa so si lahko izbrali dijaki sami.

Tekmovalna preizkušnja je bila pisana na kožo oddelku umetniške gimnazije, zato so se odločili, da ustvarjalno povežejo delo pri predmetih angleščina ter fotografija in film, 2. u-razred pa je na tekmovanju sodeloval v celoti. Dijaki so v pisanje scenarijev, pregledovanje in popravljanje besedil, konzultacije z mentorji, snemanje ter montiranje filmov vložili tudi kar nekaj ur svojega prostega časa, nad njihovim tehničnim znanjem pa je ves čas bedel profesor Ludvik Rogan. Dela so se lotili z veseljem in navdušenjem in tako so iz treh oddelkov 2. letnika (kjer angleščino poučujejo mag. Saša Pergar, Liana Miholič, Mojca Rižnar - Nedeljko in Beverley Landricombe) prijavili kar 7 skupin.

V kategoriji A 1 – angleščina kot prvi tuji jezik za dijake, ki obiskujejo gimnazijo, so za film "Happy Wife, Happy Life" Aneja Kavaša, Žive Ritlop, Klare Vinčec, Brie Farkaš in Sarah Friškič, ki je skupaj s še dvema filmoma zasedel prvo mesto, prejeli zlato priznanje. Za filme "The Woodsman" Maja Ferlina, Nina Bogatina, Erik Hauzerja in Filipa Škrgeta, "Cold Heart" Lana Časarja, Žane Horvat, Marka Rengea, Matica Dominka in Laure Podgoršek ter "Taken" Inje Lebar, Urške Žižek, Lucije Foltin in Sare Kovač so prejeli srebrno priznanje in za film "If Only" Žanmarka Čeha, Lucije Čolnik in Taje Berič bronasto priznanje.
V kategoriji C – angleščina kot prvi tuji jezik za dijake, ki so več kot eno leto bivali na angleško govorečem področju, so za film "The Perfect Plan" Lare Krnič, Lorien Landricombe, Vanesse Pukšič, Hane Pušenjak in Larise Šek, ki je dosegel najvišje število točk med vsemi filmi v vseh kategorijah na tekmovanju, prejeli zlato priznanje.
V kategoriji D – angleščina kot drugi tuji jezik za dijake, ki obiskujejo gimnazijo ali 4-letno strokovno srednjo šolo, pa so za film "Sunshine After the Rain" Sare Sukič, Tine Vidonja, Nine Novak, Nise Čahuk in Lee Lainšček prejeli srebrno priznanje.

Foto: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Jasna Šebez, koordinatorica državnega tekmovanja v znanju angleščine za dijake drugega letnika, je mentorjem in mentoricam čestitala za uspeh njihovih dijakov, poudarila pa še je, da so filmi kritični, zreli, dobro tehnično posneti in pripravljeni, domiselni, pa tudi duhoviti in prisrčni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2019 ob 9:36 gost

      Pomurec, kdo lektorira vaše objave?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.01.2019 ob 21:00 Angl gost

      So what?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.