https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: ZTR Lendava ob 3. obletnici predstavil svoje delo

Čentiba, 22.01.2019 ob 13:07  

Zavod za turizem in razvoj Lendava je danes, 22. januarja 2019, obeležil tretjo obletnico obstoja in ob tem predstavil svoje delo.


Ravno na ta dan leta 2016 je občinski svet s preoblikovanjem Sveta mladih ustanovil Zavod za turizem in razvoj Lendava (ZTR Lendava). Znotraj zavoda pa je določil dve organizacijski enoti, za regionalni razvoj in za razvoj turizma.

Ob obletnici je direktor ZTR Lendava Romeo Varga predstavil delovanje, načrte in sanje Zavoda. Poglavitni dosežki zavoda predvsem to, da so skupaj s štirimi partnerji postavili regionalni razvoj agencije. Zasnovali so tri ključne projekte: Iron Curtain Cycle – vzpostavitev kolesarske poti ob železni zavesi, Guide2Visit in Turizem v zidanicah. Imajo tudi turistični produkt »Lendava v enem dnevu«. Z vzpostavitvijo domače tržnice so izboljšali podobo središča mesta. Skrbijo pa tudi za izvajanje raznih dogodkov skupaj z Občino.

Ob projektu Iron Curtain Cycle – vzpostavitev kolesarske poti ob železni zavesi, želijo v centru Murania vzpostaviti raj za kolesarje. Kupili so hišo zraven centra, v njej pa želijo urediti hostel, za hišo pa bo na voljo prostor za glamping. V centru Murania je tudi apartma, pred njim pa je že urejeno območje za kampiranje.

Guide2Visit je program vzpostavitve preko mejne turistične destinacije, kjer sodelujejo še dva madžarska in dva slovenska partnerja. Z njim želijo povečati prepoznavnost preko mejnega območja, zato tu delajo vse tiste zadeve, ki so potrebne za promoviranje.

V projektu Turizem v zidanicah želijo v zidanicah oziroma vinskih kleteh na hribih narediti razpršeni hotel. Na voljo imajo že 12 vinskih kleti, predvidevajo pa, da jih bo še več. Tako imajo na voljo okoli 40 prostih ležišč, s katerimi so dejansko postali majhen hotel. Nakup teh zidanic bo čez čas možen na spletni strani, »hotel« pa bo nosil ime Vinarium, kar bo omogočilo navzkrižno promocijo z obstoječim stolpom.

Imajo tudi dva manjša projekta. Projekt e-kolesarnica bo vzpostavil kolesarnico z možnostjo izposoje električnih koles, ki bodo v Lendavi zelo uporabna, saj je mesto zelo razpotegnjeno in ima strme bregove. Drugi projekt pa je vzpostavitev Wi-Fi-ja v središču mesta.

Sodelovali so tudi pri projektih na regionalni ravni, in sicer pri projektih kolesarska povezava Lendava – Dobrovnik - Kobilje, kolesarska povezava Lendava – Velika Polana – Črenšovci in razširitev industrijsko poslovne cone Lendava.

V imenu župana občine Lendava, ki je bil odsoten zaradi drugih obveznosti, je Zavodu ob obletnici čestitala Aleksandra Kreslin. Ob tem je zavod tudi pohvalila, ker so »v svoje delo vključili tudi občane, kar je še popestrilo turistično ponudbo občine.«

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.01.2019 ob 13:53 julija gost

      Romeo lahko samo sanja. Narejeno je bilo nič in še enkrat nič. Vse je eno samo nakladanje.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.01.2019 ob 14:48 Športaš gost

      najboukše je gda nešče palamudi z vampon o kolesarjenju.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2019 ob 20:24 kolo gost

      Pa kaj mota to.Saj nič niso naredili.Joj,o kakih projektih bluzi. Sam ne ve o čem govori. Iz česa bo kupil 13 zidanic..... Zdaj je počival lepo v kolesarskem centru,zdaj bluzi,ker je moral županu poročilo napisat.haha

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.01.2019 ob 14:54 SILVO gost

      Mene pa zanima:KDO JE NAROČIL IN ČEMU BO SLUŽIL 2,5 T POLTOVORNJAK, ,KI JE PARKIRAN PRED TEM BALAŽEKOVIM SPOMENIKOM V ČENTIBI???A bo tega tudi uporabljal enooki SZOMI ,,DA SE BO PREVAŽAL PO GORICAH IN MURSKI ŠUMI....

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.01.2019 ob 15:18 Ciganjscek gost

      Zalostno,da ni nihce od prisotnih ni osporaval trditve g.Varge.V Lendavi in njeni okolici je kar nekaj takih institucij,ki zivijo od drzavnega proracuna in poimenujejoinstitut.So Same sebi namen.Pac to je kruh brez motike.Kdo nadzira njihovo delo in rezultate?Kaj je z programom Lendava prestolnica evropske kulture.Koliko denarja je slo za razne sejnine in strokovno pomoc?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.