https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Za volan je sedel pijan

23.01.2019 ob 11:10  

Policisti Policijske postaje M. Sobota so včeraj ob 10.03 v M. Soboti obravnavali 41-letnega voznika osebnega avtomobila.


Voznik je bil brez veljavnega vozniškega in prometnega dovoljenja, ob preizkusu alkoholiziranosti pa je test pokazal kar 1,48 mg/l alkohola. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog.

Policisti voznike ponovno pozivajo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu. Vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.

*Fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2019 ob 12:46 pišta gost

      V kolikor nima vozniške in ne prometne mu je nihče ne more vzeti, ker tisto, kar nimaš se ne more vzet. Avtomobili, ki niso registrirani in se kdo vozi z njimi tudi nimajo prodajne vrednosti, ker ponavadi gre za odslužene avtomobile. Po novem bo moral zadnji lastnik plačati za razgradnjo starega vozila. Zato je bolje, da ga policija zaseže, ker ne bo imel več stroškov z njim. Tako bo strošek skladiščenja in poznejše reciklaže nosila država. Glede na to, da so podobni vozniki prejemniki DSP bo kazen kakšno druženo koristno delo, če bo sploh zdravstveno sposoben in ga bo hotel kdo imeti. Kazen se ne plača in ne izterja, ker v socialne prejemke se ne sme posegati. Konec dober, vse dobro. BRAVO !

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2019 ob 20:38 pešec gost

        Za volan je sedel pijan : Sedel pa je lahko, vsaj to, bolje kot da bi ležal v grabi !

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.