https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

PREDSTAVITVENA DELAVNICA ČUJEČNOSTI V MURSKI SOBOTI

Kdaj: Četrtek, 21.02.2019 ob 17:00

Kje: Murska Sobota, Pokrajinska in študijska knjižnica

Kaj je čuječnost?
Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja. Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti (Gotink in sod., 2015; Khoury in sod., 2015; Hempel in sod., 2014).
Komu je namenjena delavnica?
Delavnica je namenjena vsem, ki vas čuječnost zanima in se želite spoznati z njo ter tudi tistim, ki si želite vstopiti v Uvodni program čuječnosti, ki bo na Goričkem potekal v aprilu 2019. Med delavnico se bomo skupaj podali v izkušnjo različnih vaj – od zavedanja dihanja, zavedanja telesa in meditativnega gibanja. Po vajah bo čas namenjen pogovoru o izkušnji in doživljanju vaj.
O Društvu za razvijanje čuječnosti
V Društvu smo združeni posamezniki, ki skozi lastno izkušnjo prepoznavamo dobrobit prakse čuječnosti in želimo širiti njeno poznavanje in razumevanje v širši skupnosti. Verjamemo namreč, da z razvijanjem človekovega zavedanja krepimo dostop do notranjih virov moči, sočutja in kreativnih načinov reševanja problemov. Smo nevladna organizacija s statusom v javnem interesu na področju vzgoje in izobraževanja.
Cena in prijava
Udeležba na delavnici je brezplačna, po svojih zmožnostih lahko darujete prostovoljne prispevke. Obvezne so predhodne prijave na www.cujecnost.org/dogodki ali info@cujecnost.org.

Uvodni program na Goričkem bo potekal od 8. aprila do 10. junija ob ponedeljkih ob 18. uri. Informacije in prijave na www.cujecnost.org in e-naslovu info@cujecnost.org.

 

 

 

 

    Fotogalerija