https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poslanec, rojen v Murski Soboti, odstopil zaradi ukradenega sendviča?

14.02.2019 ob 8:20  

Poslanec LMŠ, Darij Krajčič, rojen v Murski Soboti, je odstopil s funkcije poslanca Državnega zbora, kar so danes tudi potrdili v stranki.

Razlogi za odstop Krajčiča bodo predstavili na novinarski konferenci ob 10. uri, povezani pa naj bi bili z njegovo tatvino sendviča v trgovini, o kateri je spregovoril na seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo. Njegovo odstopno izjavo so prejeli že v sredo in se z njo seznanili.

Darij Krajčič je na torkovi seji odbora DZ za kmetijstvo povedal, da se je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič in nadaljeval: "zdaj bom naredil eno samoprijavo. Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute. Kot, da sem tam luft." Nato se je odločil, da bo preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine in dodal, da je to storil prvič v življenju. Nadaljeval je: "Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi."

Foto: Lista Marjana Šarca

Kasneje je na to opozoril druge poslance in tudi poravnal plačilo senviča v trgovini. Hkrati pa je pred trgovino, gospe, ki je prosila za denar, dal več kot je stal njegov sendvič. Njegovi kolegi so njegovo zgodbo na seji pospremili s smehom, kot je tudi razvidno iz posnetka seje.
Darij Krajčič je roje leta 1965 v Murski Soboti. Po izobrazbi je doktor gozdarskih znanosti. V preteklosti je deloval kot direktor v zasebnem sektorju in v javnem zavodu, kot generalni direktor na Ministrstvu za  okolje in prostor ter kot docent na Univerzi v Ljubljani. Velja za uglednega strokovnjaka na področju okolja in gozdarstva. Trenutno deluje na Gozdarskem inštitutu Slovenije kot strokovno-raziskovalni sodelavec. V krogu svojih sodelavcev velja za prijaznega, vztrajnega, odločnega in poštenega vodjo,  ki se drži dogovorov, zna poslušati in odločno zasleduje cilje.
Glede na izide volitev, ki so objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije, naj bi Krajčiča v parlamentu nasledil Nik Prebil, a v stranki tega še niso potrdili poroča Siol.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2019 ob 10:30 lepec gost

      Kaj tak hrup GOZDNI LUBADAR je pač preveril kaj gre skozi sistem kontrole.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2019 ob 10:34 lepec gost

      Sedaj bo pač vršil izobraževnja za GOZDNE LUBADARJE, KAKO NAJHITREJE IN NAJLAŽJE DO HRANE!!!NIČ TAKEGA

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.02.2019 ob 11:36 hehe gost

      hehe srmaček nej mou drubijža za senvič :D pa si te pri ovoj guspe voni menjal...neven kak tau nej za razmiti :D

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.02.2019 ob 12:33 Fx gost

      Gospod, ite za kak mesec v kako trgovino delat, pa nikoli več ne pošte prišli na tako idejo.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.02.2019 ob 13:49 sovič gost

      To je prinas obvezno usposabljanje poslanca,kak de pa čez čas kradel(velike vsote),če se nede naučil ,z malim se začne! Vsi so šli skozi takšno usposabljanje!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.02.2019 ob 14:42 gost

      Sigurno je prostozidar

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.02.2019 ob 21:24 LFL gost

      Pred leti pašteta ,zdaj sendvič.Napredujete,Rdeči vsaka vam čast.Zaj bo na vrsti PRŠUT samo da ne bo POLSKI.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.02.2019 ob 21:44 Sendvič gost

      Deluje kot, da je vse že vnaprej zrežiral in zaigral, da bo lahko potem odstopil. Sumljivo. Ali tip iz šarceve stranke ni čisto diht, ali si ni upal odstopiti, kot tako da rabi razlog. Čudni so ti v LMS.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.02.2019 ob 6:09 gost

      Čudni smo mi državljani Slovenije,ka vse to gamat mirno zraven gledamo.Banda lopovska.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.02.2019 ob 8:55 KEBAB? NE!!! gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.02.2019 ob 19:51 gost

      Jaz jutri grem tudi po sendvič,tak ka vam povem.Pa policaji šteri mate dosta časa,me lejko počakate.Pir trgovini,nej ka bi bilij pri gostilni pri trgovini sze razmili.Nekaj se more dogajati,ovak je brez veze.O ja la"en pa ne bom."e nega pejnez trbej krasti.Zdaj več tak nišče nejde zaradi tatvine v čuzo.Tak ,ka što je lačen ite v trgovino po sendvič.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.02.2019 ob 21:05 senvič gost

      In kako pohvalno pišete pomurec.com da je rojen v M.Soboti ,a vam je v ponos ker je lopov iz M.S ?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.02.2019 ob 2:47 gost25 gost

      Sem iz zanesljivih virov izvedel, da je v DZ podan osnutek zakona ti. SENDVIČ ZAKONA in sicer, da ima vsak poslanec pravico, do zastonj sendviča. Prednosti tega zakona pa so: - odpravila bi se lakota in podhranjenost med kritičnim delom prebivalstva Slovenije - povečala bi se storilnost med poslanci - odpravila bi se lepljivost prstov - povečala bi se prodaja sendvičev . vzgojno delovanje predvsem na mlado populacijo glede zdrave prehrane - in še in še mnogo pozitivnih dejavnikov Kmalu pa lahko pričakujemo razpis referenduma o omenjeni zadevi. Pobudo zanj bo baje sprožila stranka SDS z generalom Glantzkopfom na čelu.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.