https://www.lust.si/domacija/?utm_source=pomureccom&utm_medium=banner&utm_campaign=dan-paradiznika-23&utm_content=728x90#dan-lustnega-pradiznika
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kaj se dogaja v nekdanjih Murinih prostorih danes?

20.02.2019 ob 6:00  

Konec marca bo dražba zadnje nepremičnine iz stečajne mase Aha Mure. Izklicna cena za dobra dva hektarja veliko parkirišče ob nekdanjem Murinem kompleksu je slab milijon evrov. Kaj vse se nahaja v ostalih prostorih nekdanje murskosoboške tovarne Mura?

 

Bo stečajni postopek Aha Mure kmalu končan?

Za 27. marec je razpisana dražba zadnje nepremičnine iz stečajne mase Aha Mure – parkirišča. S prodajo slednjega bo stečajni postopek 99-odstotno končan, ostale bi le še pisarne nekdanje Mure EHM, asfaltirana igrišča in zelenice. Izklicna cena za parkirišče znaša 965 tisoč evrov.

Kaj vse se nahaja v prostorih nekdanje tovarne Mura?

V najeti dvorani, ki jo je prevzela ločitvena upnica DUTB, ima svojo poslovno enoto z nekaj manj kot 200 zaposlenimi že 4 leta Boxmark Leather.

Tri proizvodne dvorane je kupil Inpos iz Celja, kjer ima Inposovo hčerinsko podjetje Lesoprodukt grosistično skladišče za lesne obloge, plošče in material za mizarje, uredili pa bodo prodajo na drobno in razrezovali plošče po meri. Pridružil se jim bo še novi najemnik s prodajalno avtomobilskih rezervnih delov, poroča STA. V prazni dvorani bo Inpos uredil svoj tehnični trgovski center.

V eni dvorani je najemnik naslednica Aha Mure - tekstilna tovarna Arum s približno 300 zaposlenimi.

Nekdanjo Murino telovadnico in tovarniško prodajalno kupilo je kupilo podjetje Miniplast Boštjana Poredoša in prostore obnavljajo. Prihodnji mesec naj bi, po poročanju STA, preseliti sem stroje in opremo iz najetih prostorov podjetniškega inkubatorja.

Murino upravno stavbo in okoliško zemljišče pa je kupilo podjetje Avto Škafar, ki v pritličju stavbe ureja prostore za prodajo in druge potrebe, preostale prostore bodo oddajali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2019 ob 8:17 BOLJŠEVIK gost

      Kaj bo s poplačilom odpravnin, ki bi jih morali dobiti delavci ? Seveda o tem ne boste pisali. Te odpravnine znašajo približno po 9.000 € plus zamudne obresti po delavcu za kar so delavci ob stečaju dobili pravnomočne sklepe. Več let trajata ta dva stečajna postopka (Mura d.d. in Aha Mura) stečajna upravitelja vsa ta leta dobivata lepa plačila kam gre denar od prodaje se ne ve, ve se da samo nekdanjim delavcem ne, ker se enostavno nihče za njih ne zavzema. Če se hočeš kaj pozanimati stečajni upravitelj sploh ne odgovarja, sodišče in sodnik, na M. Soboškem sodišču pa se obnaša tako kot da je samo modro nebo nad njim. ŽALOSTNO, SRAMOTNO ZA DRŽAVO SLOVENIJO, KI BI NAJ BILA DEMOKRATIČNA.

      62 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2019 ob 10:24 pipi gost

        Bravo Boljševik malo si me prehito. Za nas,kateri smo 30 let delali v fabriki se nihče ne zmeni,dobili odpovedi, brez odpravnin, brez vsega, zaj pa vidiš, ka delajo. To bi zaj moglo vse naše biti cela Mura in bi mi s ten upravljali Da smo šli z Mure san pravo se vkup spoteremo, saj je to naše z naših žulov, zaj pa drugi fajn živejo na naš račun.Resan žalostno in sramota za našo Slovenijo in mi je zaj žal, ka san leta 91 leta stopo v Policijo in brano našo Slovenijo. Nega tej penez, ka bi še to inok napravo.Zakoj? Za koga;naše političare in mafijce skoruperane, keri so ogulili našo državo, pustili pa bedo in žalost drugi pa se kopljejo v pejnezaj in jim nihče nič ne more. Sram me je da živim v takšni državi v kateri imajo lopovi,goljufi in prevaranti večjo zaščito, kot navadni ljudje, ki se komaj preživljajo iz mseseca v mesec in so jim na koncu še kršene ustavne pravice za življenje.

        56 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2019 ob 11:32 DF gost

        Nekatere tiste, ki so bili zraven pri propadu Mure, pa neumen folk ze nekaj mandatov zaporedoma za poslance voli. Letos ga se za evropskega poslanca izvolite. Saj ne mores verjeti, da se to dogaja.

        32 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2019 ob 12:32 majka gost

      V slovenskem jeziku ne obstaja beseda, s katero bi poimenoval golazen, ki se šopiri na tem območju, Sramota, da gledam to skorumpirano, podkupljeno, ničvredno bando, ki bi nam morala iti vzgled.

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2019 ob 17:34 pomurec gost

      kaj mura kaj slovenija slovenije kot pravne države ni in je nikoli ni bilo to je dežela skorunpirane legalne mafije leglo zmija lopova in prevaranta ki vladajo z ljudstvom in živijo na njihov račun kako jih ni sram kako se ne bojijo grozodejstev ki jih bodo iskusili ko narod dobesedno ponori od isčrpanosti in bede.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.02.2019 ob 17:45 gligur gost

      cista lopovcina ,nemres mu nic alkanske korenine.......

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.02.2019 ob 19:44 posvejt gost

      ka se dogaja??miši pa podgane majo veselice tau se dogaja v negdanjih prostorih ponosa pomurja ...evo vam kratko pa jedernato

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.02.2019 ob 22:14 LDS gost

      Leta 1998 je LDS dobil v MS 40 % glasov. Pokojni Drnovšek se je v Muri šetal gor pa dol. Malo se spomnite nazaj kdo vse je bil v LDS. In v katerih strankah so sedaj? Še dobro, da je Mura propadla, ker bi politiki ljudi še naprej vlekli za nos in oni bi jih veselo volili. Mi je povedala ženska, ki je v Muri delala. Rekla je, da so jim povedali, če ne bodo volili LDS, ne bo več dela in ne plač. Manipulacija na kubik! Nekoč je Mursko Soboto tudi vodila LDS. Tudi danes, samo pod drugim imenom.

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2019 ob 10:57 gost

        Meni je pa tvoja povedala, da si vsako leto bolj tumpast. Zacelo se je pa takrat, ko si prvic Janso videl.

        11 9 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.02.2019 ob 23:42 Liss gost

      Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.03.2019 ob 18:18 gost

      Jebem ge to Svinjsko skorumpirano vlado, in njeno nameščeno gangstersko sodišče..Raje sem Hrvat, kot Lopovski Slovenec.!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.