https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

FOTO: RIS Dvorec Rakičan z novimi turističnimi produkti

22.02.2019 ob 18:20  

V Budimpešti na Madžarskem poteka 42. mednarodni sejem za turizem Travel Expo, kjer se na razstavišču HUNGEXPO, predstavlja projekt Horse Based Tourism - HBT, ki je financiran v okviru bilateralnega Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska. 


Od 21. januarja do 24. februarja poteka že 42. mednarodni sejem za turizem Travel Expo.

Na sejmu se predstavlja tudi projekt »Horse Based Tourism – HBT: Svet konj – nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije«, v okviru katerega muzej Helikon v sodelovanju s projektnimi partnerji, med katerimi je tudi RIS Dvorec Rakičan, predstavlja nove turistične produkte.

Zasnova projekta je plod sodelovanja dveh slovenskih in dveh madžarskih organizacij. Na slovenski strani sta to organizacija Nazaj na konja s sedežem v Konjeniškem parku Starošince, ki je vodilni partner in RIS Dvorec Rakičan, kot projektni partner. Madžarska partnerja pa sta Fakulteta Georgikon Univerze Pannon in muzej Helikon, eden najlepših muzejev kočij v Evropi.

Privlačne čezmejne turistične destinacije

Glavni skupni cilj projekta je ustvarjanje privlačne čezmejne turistične destinacije z visoko kvalitetno in prepoznavno ponudbo, ki turiste in obiskovalce preko inovativnih programov doživetij, osnovanih na podlagi konjeniškega in kočijaškega turizma, vabi na odkrivanje naravne in kulturne dediščine Pomurja, Podravja in madžarske pokrajine Zala.

Tri različne kočije 21. stoletja

V okviru projekta bodo razviti trije modeli sodobnih kočij 21.stoletja. Po eno kočijo bodo oblikovale organizacije Nazaj na konja, RIS Dvorec Rakičan in muzej Helikon iz mesta Kestelhy, ki s svojo novo kočijo nastopa na sejmu v Budimpešti. Zunanjost kočije črpa navdih iz 18. stoletje, ko so na Madžarskem redne poštne prevoze opravljale hitre poštne kočije, notranjost pa je opremljena s tehničnimi rešitvami 21. stoletja, s čimer je potnikom omogočeno udobno potovanje. RIS Dvorec Rakičan bo ob strokovni podpori oblikoval model kočije, ki gradi na tradicionalni kočijaških elementih, upoštevajoč sodobne trende razvoja s poudarkom na okolju prijaznih pristopih, kočija pa bo namenjena prevozu večjih skupin turistov. Pri oblikovanju kočije prednjači uporaba lahkih in sodobnih materialov. Posebnost izvedbe pa predstavlja ločen kočijaški prostor, pri čemer se celotni krmilni del obrača v razponu 180 stopinj ter udoben in sodobno opremljen potniških del. 

Koncept celovitega razvoja kočij med drugim vključuje vgradnjo sodobnih varnostnih prvin, ki omogočajo vključevanje v cestni promet, premagovanje daljših razdalj in odgovarjajo zahtevam sodobnih, edinstvenih in avtentičnih doživetij željnih turistov.

Predstavljajo nove turistične produkte

Projektni partnerji na sejmu predstavljajo ture in čezmejne turistične produkte. Kočije bodo namenjene za prevoze turistov večjega števila, prilagodljive letnim časom in velikostim skupin, prav tako bodo gostom na voljo različne tematske poti z različnimi zgodbami in doživetji.  

Turisti, ki bodo obiskali Podravje in Pomurje se bodo, med drugim, lahko podali na odkrivanje grajskih skrivnosti dvorca Rakičan, beltinskega in murskosoboškega gradu ter se v udobni kočiji zapeljali do Paviljona Expano ob Soboškem jezeru ali do Otoka ljubezni ob reki Muri.

Na sejmu ponudniki iz Pomurja

Na sejmu se predstavljajo tudi drugi razsatavljalci iz Pomurja, med njimi: Visit Lendava, Turistična kmetija Hancsik, Ocean Orchids in Pravljični park (Tele - Ka - Land).

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.