https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Minister za zdravstvo je odstopil

08.03.2019 ob 12:05  

Minister za zdravje Samo Fakin, ki je bil zaradi dalj časa trajajoče viroze bolniško odsoten od 18. februarja je danes premierju Marjanu Šarcu sporočil, da odstopa z mesta ministra za zdravje. Fakin je že četrti minister sedanje vlade, ki je zapustil svoj položaj.


Samo Fakin je danes predsednika vlade odvestil, da odstopa z mesta ministra za zdravje, saj se njegovo zdravstveno stanje prepočasi izboljšuje. "Minister se je predsedniku vlade zahvalil za izkazano zaupanje ter njemu in njegovi vladi zaželel veliko uspehov," so zapisali na zdravstvenem ministrstvu. Fakina, ki ostaja v bolniškem staležu še naprej nadomešča državna sekretarka Pia Vračko.

Samo Fakin je že četrti minister sedanje vlade, ki je zapustil svoj položaj. Po manj kot šestih mesecih dela so Šarčevo vlado zapustili še minister za okolje in prostor Jure Leben (SMC), kohezijski minister Marko Bandelli (SAB) ter minister za kulturo Dejan Prešiček (SD).

Predsednik vlade v skladu s poslovnikom DZ o odstopu ministra pisno obvesti predsednika državnega zbora najpozneje v sedmih dneh po prejemu pisne izjave ministra, da odstopa. Obvestilo o odstopu ministra se uvrsti na dnevni red seje državnega zbora najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila.
Predsednik Vlade RS bo za novega ministra predlagal Aleša Šabedra, dosedanjega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2019 ob 12:22 gost

      SDS SAMO KRITIZIRA GRIMS BREZNIK MAHNIČ SAMO NAPIHUJEJO SEDAJ PA GLAVNI POJBIČ SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE TO JE SDS

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2019 ob 17:30 DF-PUF-BUM gost

        TELE 3X, kaj te zdaj pri odstopu Fakina ima SDS. Sramota Slovenije je trenutna vlada, po vsej sili so hoteli vladati in potem naj zdaj vladajo. Ampak ne znajo vladati saj vsi pametni ministri bežijo, za evropsko poslanko novinarka za ministra pa je že vsak dober ki se sam predlaga GOTOVI SO.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2019 ob 12:23 revolucija gost

      A debeluhar smrdeči,je stisnil rep med noge?Si si dovolj spokradel,tako kot na ZZZS...Sedaj pa kot imaš v navadi si spi...Upam da boš kamalu prišel,kaj v bolnišnico,pa bilo,kam ..In boš občutil,veselje medicinskih sester,ki si jih ta svoj kratek mandat ,tako preziral,grdo govoril o njih,ter upam ,da ti bo dala katera nabolj pekočo,inekcijo v ta tvoj umazan gobec ..

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2019 ob 13:07 smeh gost

      Nihče ni nič omenil, da bi bil Janša kaj kriv. Nekaj prikrivajo.

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2019 ob 13:15 jokec gost

      Šarcu toplo priporočam, da si kupi in prebere knjigo "MARIJA TEREZIJA - Velika Habsburžanka" v izdaji Cankarjeve založbe. V njej bo premier zvedel, kako je naša bivša Cesarica, kot rosna mladenka spravila v red vojsko, davke, meje, izboljšala življenje ljudi pa je prevzela državo v veliko slabših razmerah, kot on. Ob vladanju pa še rodila 16 otrok.

      12 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2019 ob 20:45 padli gost

        Naša rodbina je žrtvovala življenje za madžarsko krono leta 1917, nam pa dopovedujete o neki priključitvi "vendov" k kraljevini SHS!!

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.03.2019 ob 16:48 bolnik gost

      Soboška bolnica je najslabša bolnica na svete.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2019 ob 19:10 Yeap gost

        bolnik Bolníšnica ali bólnica je ustanova, ki izvaja in nudi profesionalno zdravstveno oskrbo s strani profesionalnega zdravstvenega osebja (razlaga wiki)Po čem to sklepaš ne vem,vem pa da sem videl en kup bolnic na Balkanu in vzhodu Evrope.Verjemi da si tam ne želiš ležati.Osebju bolnice MS pa pohvale za njihov trud.Pa lp

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.03.2019 ob 20:33 Karči gost

      Slovenija ne premora človeka, ki bo znal/zmogel/hotel/ .... ukrotiti pravosodje, zdravstvo in šolstvo. Javnemu sektorju gre preveč dobro, da bi si želele kakršnih koli sprememb. Slovenija propada po dolgem in širokem. Ampak ni kriva samo koalicija, krivi so levi in desni. Sram nas je lahko.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.03.2019 ob 23:16 Lissa gost

      Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.03.2019 ob 12:07 gost

      To zdaj imate LEVO POLITIČNO OPCIJO.KUČAN pa je dirigent razštimanega orkestra ki ene skladbe ne zna zaigrati.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.