https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Cepika najstarejše vinske trte na svetu bo tudi v Občini in Župniji Razkrižje

14.03.2019 ob 9:00  

V soboto. 9. marca, je na Lentu v Mariboru potekal že 40. rez Stare vinske trte.


Rez trte je pomemben dogodek, saj ob tem mesto Maribor poklanja trtine cepiče mestom in občinam z vsega sveta. Med osmimi prejemniki cepičev sta bili letos tudi Občina in Župnija Razkrižje.

Dogodka so se udeležili župnik Župnije Razkrižje msgr. Franc Režonja, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, dober vinogradnik in vitez vina Štefan Krampač, bodoči skrbnik vinske trte Jožef Senčar ter predstavniki Turistično narodopisnega društva Razkrižje, ki so na dogodku tudi poskrbeli za promocijo Razkrižja.

Trta bo pri razkriški cerkvi slavnostno posajena 19. maja, ko tam obhajajo Župnijski praznik – proščenje Sv. Janeza Nepomuka.

Foto: TIC Razkrižje

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.