https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi počastili madžarski narodni praznik

Lendava, 15.03.2019 ob 10:05  

V Lendavi je včeraj potekala osrednja prireditev ob madžarskem nacionalnem prazniku v spomin na marčno revolucijo in osvobodilni boj na Madžarskem v letih 1848/49.


Slavnostna govornika sta bila Ferenc Horváth, predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in Zsolt Németh, predsednik Odbora za zunanjo politiko Državnega zbora Madžarske.

Prireditve pa so se udeležili tudi mag. Stanko Baluh iz Urada RS za narodnosti, generalni konzul madžarske v Lendavi dr. Földesi Gyula, župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar, župan Občine Lendava Janez Magyar ter predstavniki madžarskih narodnostnih skupnosti iz Pomurja.

V kulturnem programu, ki ga je pripravil Zavod za kulturo madžarske narodne skupnosti, so sodelovali učenci in dijaki dvojezičnih šol, učenci Glasbene šole Lendava, Folklorna skupina Muravidék, Peter Koša, Peter Šooš, Dorián Vida, Matija Toth in Plesna skupina Ividő.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2019 ob 10:36 Pišta gost

      Čüdno ka je šče Jože Sukič nej podal svojo genetsko raziskavo... Lekaj je pa na zaprton oddelki

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2019 ob 7:41 gost

        Spoštovani Jože ! Čestitam ti na vztrajnosti in prizadevnosti na področju, ki te resnično zanima. Res smo se učili (tudi v mojem zadnjem sedemletnem študiju zgodovine v letih 2000-2007 na filozofski fakulteti v Mariboru), da je ugro-finski izvor aziatski in soroden, da pa sta se iz enotnega plemenskega jedra odcepili (vzroka ne poznam) dve smeri - finska in panonska, in bi naj to bilo v devetem stoletju. Nikdar se nisem poglabljal v te študije, ker me predvsem zanima lokalna zgodovina sodobnega časa, vendar ugotavljam, da si na tem področju res.ekspert in pravi znalec. Skoraj ničesar ne vem o tem, kar mi predstavljaš, je pa zadeva zelo inovativna, Tvoja poročila in primerjave mi odpirajo nekatere nove vidike, kar dokazuješ z rodovnimi in genskimi povezavami. Čestitam! Svetujem ti, da se povežeš z gospodom Miranom Komacom z Inštituta za narodnostna vprašanja v Ljubljani. Me je že vprašal, če te poznam, kar sem potrdil. Pošiljam ti tudi njegov Gradiva o ugro-finski tezi je precej in velja kot zgodovinsko točna. Predlagam, da greš v Študijsko knjižnico v MS in pri šalterju prosiš za gradiva o svetovni zgodovini, zgodovini Madžarske, enciklopedije ...Poprosiš za pomoč tudi Klavdijo Sedar in se sklicuješ na mene, in sigurno ti bodo omogočili poiskati ustrezna gradiva. V katerem razredu se je to poučevalo? Sedaj v sedmem, prej v šestem razredu OŠ, v gimnaziji pa v prvem letniku.: . Lp

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2019 ob 12:02 gost

        Orbanovsko-lendavski mediji komentarje drugače mislečih jemlejo sovražne.Samo naše mišljenje velja pa pika.Soroš in Junker STOP.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.03.2019 ob 12:55 pomurska asimilacija gost

      Tisočletna Madžarska spada med najstarejše države v Evropi in na svetu, njena želja in njeni boji za svobodo pa so legendarni. Madžarska je obranila Evropo pred Turki, Madžarska se je najdalj borila za meščanske vrednote ob pomladi narodov, Madžarska se je uprla komunizmu, Sovjetski zvezi in največji armadi na svetu leta 1956, Madžarska je leta 1989 sprožila rušenje berlinskega zida, zedinjenje Nemčije in Evrope, leta 2015 pa zaustavila glavni val migracije muslimanov v Evropo. Krščanstvo, izvirna kultura in madžarski jezik so njeno najmočnejše orožje. Kdor se danes v Evropi odpove krščanskim vrednotam (svoboda govora, enakopravnost spolov, družinsko okolje) bo kmalu izgubljen. Škoda da so lendavski madžarski programi tako nekvalitetni. Nekam sukičevski so postali ti pomurski Madžari, očitno bodo kmalu totalno asimilirani.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.03.2019 ob 14:11 gost

      Vsi prekmurci, bi lahko bili madžari, ....vsi hrvati...vsi slovaki...ukrajinvi...ker smo vsi bili pod ogarsko....ČE BI SE VSI TI PREDNIKI ODLOČILI ZA IZDAJO. SVOJEGA OBRAZA..SVOJE KRVI..SVOJE.DOMOVINE PO KATERI HODIJO. KDAJ BO KDO PODAL PODATKE O NASELITOV..AUTOHTONEGA NARODA...? KATERI.??? SVETOVNI STROKOVNJAKI. -(~MADŽARI-DRŽAVLJANI..SO VEČINSKO SLOVENSKEGA POREKLA R1A, GERMANSKEGA..R1B, ITD..IN URALOFINSKEGA..0,002 PROMILA..NA VZHODU DANAŠNJE MADŽARSKE........(.MADŽARSKI DRŽAVLJANI.SLOVENSKEGA POREKLKA.NE MORE BIT MANJŠINA. .....................~Autohtona manjšina je del naroda, ki svojo istovetnost potrjuje na podlagi strokovnih raziskav in pripada eni od svetovno priznanih Y DNA hologrup. ~Rodovna ali genska povezanost~. LAŽNI MADŽARI NE PRIPADAJO SVOJI GENSKI DNA Y~N~ 70 LET SO LAGALI IN SE IMELI ZA...madžari smo ugrofinski.... ...........če svetovni. ..strokovnjaki madžarov ne priznavajo za enoten narod....potem ni nobene strokovne podlage za manjšino.. Slovenci..v Italiji..Austriji..Madžarski...niso bili -JUGOSLOVANSKA MANJŠINA...MARVEČ SLOVENSKA ..PODKRPLJENA S SVETOVNO PRIZNANEM ..~SLOVENSKEM DNA R1A~..LAŽNI MADŽARI pa po 70 desetni ciganjiji - " Izvira ne najde" NIMAJO NOBENO PODLAGO..LE PRAZNO LAŽ.......KOD SO IZREKLI HARVARDSKI RAZISKOVALCI..~XYZlažne MADŽARE BO HUDO BOLELA gGLAVE ZARADI LAŽNE ZGODOVINE..~KATEREGA OD VAS zaradi resnice ..drugačne kod vaša iridentistična..

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2019 ob 16:52 Hungar gost

        Najstarejši sloj madžarskega jezika je povezan s sumerskim jezikom, malo mlajši s perzijskim in praturškim, najnovejši sloj pa z latinščino, nemščino in južno slovanščino. Takšen je tudi madžarski etnogenetski (zgodovinski) prerez, oz. to so hkrati tudi ljudstva, s katerimi so bili Madžari oz. predniki dalj časa v kontaktu (živeli skupaj, v soseščini ali v sodelovanju). Finci in nekatera severna ljudstva v Sibiriji so deloma genetsko in deloma jezikovno povezani s predniki Madžarov (Skiti) tako, da so po zadnji ledeni dobi (6000-10000 pr.n.št.) manjše skupine stepskih ljudstev Evrazije zaradi otoplitve počasi naseljevala severne predele Evrazije. Celo med Skiti, Mandžujci, Japonci in severnoameriškimi Indijanci obstaja določena genetska in v madžarščini ohranjena prajezikovna vez, ki pa je še starejša od omenjega in ga večina znanstvenikov postavlja v čas zadnje ledene dobe Würm (15000-70000 pr.n.št).

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.03.2019 ob 17:15 gost

      Madžardski jezik je daleč od pravega ugrofinskega jezika. izvoru Madžarov ni verodostojnih podatkov, ugrofinski izvor madžarskega jezika pa je nedvoumno dokazan.. Sestava madžarskega jezika..20% uralofinskega..20% slovenskega 15 % germanskega. Cca 30% nedifiniranih besed..staroselskih prebivalcev krpatskega bazena. ...70 letna lažnjivost in ciganjija o ugrofinskem jeziku..po razkritju pa izvora ni znanega....takim ni nič za verjet..Raziskovlci iz harvarda so povedali madžarsko zgodovinopisje je lažno in irindentistično..zato bo madžare še hudo bolela glava. ..... Samo slovencem lahko lažejo...ker se SLOVAKI, UKRAJINCI..ROMUNI NE POSTIJO NJIHOVI CIGANJIJI.. .TUDI V SLOVENIJI JE NJIHOVOA LAŽNJIVIST IDPLAVALA

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2019 ob 18:54 gost

        Hungar..lepo prosim podatke o naselitvi madžarov v lendavo..in kam so potem sloveni odšli. ........kako da imajo lendavski ?~ autohtoni ogroženi madžari slovenske priimke in obraze..podobne kod porabski slovenci...Uber autohtonega madžara prosim že deset let ..pa drugo ne slišim..kako je slovenske forme madžar bogastvo in kak je ogrožena....nas ne zanima madžar pred tisoč leti...temveč le v krpatskem bazenu....preštudiral sem na stotine mednarodnih raziskav, pa so povsem na drugih temeljih....kod pokončnega govorca od vas pričakujem sprejem drugačnega mnenja..v dobrobit sirše javnosti o nejasnosti...pozdravljeni.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.03.2019 ob 22:00 Hunek gost

      Sukic pa nej tvoja zena madzarica? Kak te zaj??

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.03.2019 ob 22:46 Pišta gost

      Jože sukič drka na mađare.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2019 ob 6:58 gost

        Nič kriva..nič vama ne zamerim...nikomur, ki je bil zaveden se ne sme obsojat......vedeti pa morete, da madžari niso noben veredostojni autohton narod, in nobena narodna madžarska skupnost ne obstaja..70 letna laž o ugrofinskem narudu je splavaka po vodi........SVETI - PIŠTA - ŠTEFAN - JE SLOVENSKE KRVI.....R1A....POJDITE NA DNA HUNGARIA IN PREBIRAJTE KATERI NARODI SESTAVLJAJO MADŽARSKO SKUPNOST. .....🌎 SVETOVNI MADŽARIV NE PRIŠTEVAJO MED UGROFINSKE........dragi moji povprašajte svoje KOLOVODJE....zakaj vas lažejo....tukaj poti nazaj več ni... https://drive.google.com/file/d/0Bx9MDhyFPT0WZGdSUXRKV0ViVW5Ra3hnU0NLaENDV0VTaTdR/view?usp=drivesdk.................... What are the genetic origins of Hungarian people? - Quora Quora · Nameščeno 2. what does it mean to be “Hungarian”? ... mitochondrial DNA haplotypes, which are very rare in modern-day Hungarian populations,” ... Odpri na quora.com To stran ste obiskali dne 28.2.2019. My father is Hungarian. Why does my DNA not show Hungarian, but ... Quora · Nameščeno There are no pure “Hungarian” (or for that matter “German”) genes. “Hungarian” and “ German” are cultural constructs. You might find this ... Odpri na quora.com To stran ste obiskali dne 28.2.2019. Hungary: Do Hungarians/Magyars have a unique genetic profile or ... Quora · Nameščeno quora hungary dna site:www.quora.com z mesta www.quora.com Hungarians/Magyars do not have a unique genetic profile - their genes are mostly the average of the genes of surrounding countries . Odpri na quora.com Is Hungary more Slavic or Germanic? - ... Quora · Nameščeno A very old marker in smaller proportion (8–15 %) in Hungarian population is the J2 Y-Dna marker, present again in similar numbers in: ... Odpri na quora.com Why are Hungarians more related to Slavs than they are to other ... Quora · Nameščeno quora hungary dna site:www.quora.com z mesta www.quora.com 26. apr. 2018 · Similarly, Hungarian DNA appears to have more R1a, common among Indo-Europeans, than it does Tat C allele, which ... Odpri na quora.com To stran ste obiskali dne 28.2.2019. Are Hungarians white? - Quora Quora · Nameščeno A very old marker in smaller proportion (8–15 %) in Hungarian population is the J2 Y-Dna marker, present again in similar numbers in: ... Odpri na quora.com Given that Hungarians originated in Russia and made it all the way ... Quora · Nameščeno quora hungary dna site:www.quora.com z mesta www.quora.com A very old marker in smaller proportion (8–15 %) in Hungarian population is the J2 Y-Dna marker, present again in similar numbers in: ... Odpri na quora.com Who are the ancestors to the Hungarians? - Quora Quora · Nameščeno A very old marker in smaller proportion (8–15 %) in Hungarian population is the J2 Y-Dna marker, present again in similar numbers in: ... Odpri na quora.com

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2019 ob 7:22 gost

        Spoštujem vsakega dobromislečega zavedenega slovenca v madžara...nikomu ne zamerim...slovenske zemlje..krvi pa ne bomo mazali...PREVEČ SVETO....PREVEČ NEDOLŽNE KRVI PRELITI ZA NAS..~KRI NI VODA ~ ,A NAŠI POLITIKI NAPREJ NISO NAREDILI NIČESAR...IZDALI SO PREKMURSKO LJUDSTVO....DISKRIMINIRALI....BILI SMO MANJ VREDNI, KOD TISTI, KI SO SLOVENSTVO ZATAJILI...ZA SVOJA DISKRIMINATRNA RAVNANJA NAM BODO PRAZNIK PRIREJALI...SEBI PA POŽRTIJE...IN TITOLE..........300TISOČ EVROV NAJ DAJU PREKMURSKEMU NARODU DA SI CESTE POPRAVIJO, IN DRUGO PREPOTREBNI, NE NJIHOVE POŽRTIJE.............POVEZAVE ZA ...quora hungary dna site www quora.........https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.quora.com/Why-are-Hungarians-more-related-to-Slavs-than-they-are-to-other-Uralic-speaking-peoples&ved=2ahUKEwjl0s2D_4XhAhXLl4sKHSwDAocQjjgwA3oECAYQAQ&usg=AOvVaw10u4htnX8ZEvKAtbplPeOQ............... https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.quora.com/What-are-the-genetic-origins-of-Hungarian-people&ved=2ahUKEwim1rXSgobhAhXyp4sKHbWECasQjjgwAHoECAcQAQ&usg=AOvVaw3L_Wza01g9A3NwL4QGw953.........

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2019 ob 9:52 gost

        Neizdajalci slovenskih obrazov pričakujemo konkretne odgovore. ......zrcalce zrcalce na steni nas zmeraj sprašuje....si zataji svoj tisočletja star slovenski obraz....si vreden hoditi po zemlji svojih dedettisoče letnih orednikov...?

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2019 ob 0:01 gost

      Kaki primitivci? Ko se jim predoči resnica, stvari ne gredo po lažnih načrtih bi ljudi v Šarvar?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.03.2019 ob 12:18 Marjan gost

      Ajde Sukič ne lalaprdaj, či maš kakše nevole jih prejk sodišča porihtaj, ne drkaj narod z kilometerskime brezveznimi komentarji, tak v spadneš kak nekši fanatik, tou že rejsan v zgleda kak shizofrenija, idi k doktori tij nimak eden.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2019 ob 16:22 gost

        Da se ljudem prikaže druga plat resnice..70 desetletna laž o lažnih madžarih, ki so zatajili svoje slovensko poreklo. 16 mil evrov za nekoga, ki svoje prednike xxcc

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.03.2019 ob 20:39 Lendavčan gost

      Torej zgodovino madžarov smo se učili in je znano na kakšen način so osvajali in okupirali teritorije verjetno ni za pohvalo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2019 ob 21:32 history gost

        Madžari imajo zgodovino, Slovenci pa je nimajo. Vidiš, to bistveno razliko pa so ti "pozabili" povedati. Po Einsteinu, ne vesolje, ampak človeška neumnost je brezmejna. Ubogi Sukić & co.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2019 ob 8:57 gost

        Najhujše je to, da se ne zavedajob da madžarskega naroda ni..z ugrofinci so pa opleli...po 70 leti ugrofinstva..sedaj... IZVOR MADŽAROV NI VEREDISTOJNIH PODATKOV. ....KOD KOKOŠI BREZ GLAVE IŠČEJO NOVO LAŽ...NE PUSTITE SE NJIHOVI LAŽI IN UZKORIŠČANJU. VSAK CCA 2500€ -ŠTIRI DELAVSKE PLAČE..16 MILJONOV.......OTRCI KI SO.XX PO 2-3 ŠTIPENDIJE..SLOVENSKI ENO ALI NIČ.....NISO NIČ DRUGEGA KOD ZATAJENCI SLOVENSTVA.10 LET MI UBER FURER MADŽAR NE DA ODGOVORA, KDAJ MADŽAR SLOVENSKA ZEMLJE PRIŠLA....NA MADŽARSKEM 2-3 PROMILE UGROFINCEV VEČINA SLOVENCEV..GERMANIV..JUGOSLOVENOV....POGUMNO OROTI TAKIM KATERE NI SRAM ZATAJIT SVOJEGA SLOVENSKEGA OBRAZA..KRVI..OGNJIŠČA SVOJIH SLOVENSKIH PREDNIKOV...POGUMNO...Z RESNICO..ČE NJIH NI SRAM Z LAŽJO...SAMO Z DOKAZI BODO VEREDOSTOJNI ..BREZ LAŽ....

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2019 ob 11:10 gost

        VIKTOR ORBAN VAS ČAKA….PO POTOKIH SE CEDITA 🍯MED..MLEKO…IN💰 PENEZI. NE LE DROBNIH 16 MILJONOV OD SLOVENSKEGA NARODA….MALO BOMO JOKALI A SE BOMO MOGLI PRIVADIT OB VAŠI IZGUBI. POVEZAVA ZA ORBANA… https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mobile.twitter.com/esbalogh&ved=2ahUKEwiHxY7e9IjhAhVSkMMKHbKBAjoQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw3L75_dNANZo-182bfWV3WO

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.03.2019 ob 8:45 gost

      Ubogi z oprano glavo... postmredujem..strokovno povezavo ..upam da resnica ne bo sporna. GENSKA STRUKTURA SLOVENCEV KOD JO RAZKRIVAJO..Digitalna knjižuca V detoteki na 71 strani lahko najdete DNA analizo lendavčanov, da med 82 vzorca niso našli enega primerka URALOFINSKEGA ~ DNK ..N..~ kod so se do sedaj sklicevali. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/podiplomski_studij/dd_zupan_andrej.pdf&ved=2ahUKEwj_rbHS0IjhAhWGlYsKHaL4AL8QFjACegQIBxAB&usg=AOvVaw0wt-15UFA4lA3K6WCnAPxa https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/podiplomski_studij/dd_zupan_andrej.pdf&ved=2ahUKEwj_rbHS0IjhAhWGlYsKHaL4AL8QFjACegQIBxAB&usg=AOvVaw0wt-15UFA4lA3K6WCnAPxa

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.03.2019 ob 12:59 gost

      MADŽARI SMO RANLJIVA AUTOHTONA MANJŠINA – UGROFINSKEGA IZVORA-70 -LET.?? PORAZKKRITI LAŽJ…. IZVOR MADŽAROV O IZVOROV MADŽAROV..NAŠINE NI VEREDOSTOJNIH PODATKOV. V LENDAVI..0,00% UGROFINSKEGA DNA ~N~ Jaj bomo UBER madžari sedaj legali??? Zupan, A. Genetska struktura Slovencev, kot jo razkrivajo polimorfizmi kromosoma Y in mitohondrijske DNA. Dokt. disertacija. Ljubljana, Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, 2014. Haploskupina N je razmeroma redka evropska haploskupina, ki običajno ne preseže petih odstotkov (Richards in sod., 1998). V skladu z večino evropskih populacij omenjena haploskupina tudi pri slovenski populaciji ne preseže meje petih odstotkov. Skupna frekvenca omenjene haploskupine pri slovenski populaciji znaša 4,7 odstotka ter doseže frekvenčni maksimum pri štajerski populaciji (9,7 %), medtem ko je pri primorski Zupan, A. Genetska struktura Slovencev, kot jo razkrivajo polimorfizmi kromosoma Y in mitohondrijske DNA. Dokt. disertacija. Ljubljana, Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, 2014. Preglednica 18: Frekvence haploskupin mtDNA (%) in raznolikost haploskupin v petih slovenskih pokrajinah. Haploskupine s frekvenco nad pet odstotkov so poudarjene. Table 18: mtDNA haplogroup frequencies (%) and haplogroup diversities in five Slovenian regions. Haplogroups with total frequency of more than five percent are highlighted. Haploskupina Primorska Gorenjska Dolenjska Štajerska Prekmurje Skupaj H 30,5 52,7 38,1 35,0 34,2 38,1 H* 8,2 14,5 12,4 9,7 11,0 11,2 H1 12,2 21,8 7,1 9,7 11,0 12,4 H2 2,0 0,0 3,5 1,9 2,4 2,0 H3 2,0 0,0 1,8 3,9 3,7 2,3 H5 4,1 7,3 2,7 2,9 1,2 3,6 H6 0,0 5,5 6,2 4,9 0,0 3,3 H8 0,0 1,8 2,7 1,0 1,2 1,3 H11 2,0 1,8 1,8 1,0 3,7 2,1 HV 2,0 9,0 2,7 7,8 11,0 6,5 HV* 0,0 3,6 0,0 0,0 3,7 1,5 HV0* 0,0 1,8 0,9 4,9 6,1 2,7 V 2,0 3,6 1,8 2,9 1,2 2,3 U 34,5 21,8 21,2 29,1 24,4 26,2 U1 4,1 0,0 0,9 1,0 1,2 1,4 U2 4,1 5,5 3,5 1,9 2,4 3,5 U3 2,0 5,5 3,5 1,0 1,2 2,6 U4 6,1 1,8 1,8 2,9 1,2 2,8 U5 14,2 5,5 6,2 15,5 7,4 9,8 >U5a 12,2 5,5 5,3 9,7 3,7 7,3 >U5b 2,0 0,0 0,9 5,8 3,7 2,5 U6 0,0 0,0 0,0 1,0 0,0 0,2 K 4,0 3,6 5,3 5,8 11,0 5,9 >K1 2,0 1,8 5,3 5,8 9,8 4,9 >K2 2,0 1,8 0,0 0,0 1,2 1,0 J1 24,5 1,8 19,5 6,8 3,6 11,2 J1b 0,0 0,0 2,7 1,9 2,4 1,4 J1c 24,5 1,8 16,8 4,9 1,2 9,8 T 8,2 7,3 12,4 11,6 13,5 10,6 T1 0,0 1,8 0,9 2,9 3,7 1,9 T2 8,2 5,5 11,5 8,7 9,8 8,7 N* 0,0 5,4 2,7 9,7 3,6 4,3 N1 0,0 1,8 2,7 4,9 0,0 1,9 N2* 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 W 0,0 1,8 0,0 2,9 1,2 1,2 X 0,0 1,8 0,0 1,9 2,4 1,2 Ostalo 0,0 1,8 3,5 0,0 9,7 3,0 Velikost populacije 49 55 113 103 82 402 Raznolikost haploskupin 0,90 ±0,025 0,92 ±0,022 0,92 ±0,011 0,95 ±0,007 0,94 ±0,009 0,94 ±0,004

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.