https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: S podelitvijo plaket in priznanj obeležili 10. obletnico Ravenske lige

18.03.2019 ob 14:00  

V soboto, 16. marca, so v Kulturni dvorani občine Tišine obeležili 10. obletnico Ravenske lige malega nogometa. Ob tej priložnosti so podelili priznanja in pohvale zaslužnim sodelavcem in klubom.


Zbrane sta najprej pozdravila predsednik Zveze klubov malega nogometa Ravenska liga, Simon Ülen ter župan Občine Tišina, Franc Horvat.

Zahvale za opravljeno delo so prejeli: Franc Knaus (pomoč pri ustanovitvi zveze), Alojz Flegar (opravljeno delo in sodelovanje v obdobju 2008-2015), Franc Kous (opravljeno delo in sodelovanje v obdobju 2008-2017) ter Občina Tišina (sodelovanje v obdobju 2008-2018).

Plakete za tekmovalne dosežke so prejeli: ŠD Borejci (najboljša ekipa obdobja 2008-2018), ŠD Petanjci (naj "fair-play" ekipa obdobja 2008-2018), Damjan Gjergjek (naj igralec obdobja 2008-2018), Mitja Flisar (naj strelec obdobja 2008-2018), Damjan Bohar (naj vratar obdobja 2008-2018), Ivan Cener (naj sodnik obdobja 2008-2018), ŠD Černelavci (najboljša veteranska ekipa obdobja 2008-2018) ter Robert Petrovič (naj strelec veteran obdobja 2014-2018).

Prehodne pokale sta v trajno last prejeli ekipa KMN Mladinec Murski Črnci, ki je med letoma 2011 in 2013 trikrat zapored osvojila naslov prvaka ter ekipa ŠD Černelavci, ki je med letoma 2014 in 2017 trikrat zapored osvojila naslov prvaka.

Plakete za promocijo in dosežke so prejeli: KMN Mladinec Murski Črnci, Mitja Flisar, Marko Balažic, Erik Škodnik, Štefan Horvat, Roman Gruškovnjak, Aleš Müller, Nino Kouter in Žiga Kous.

Program sta povezovala Natalija Rebrica in Dušan Radič, za glasbeni program pa sta poskrbela Duo Mystica - Monika Novak in Milan Čarni.
Ravenska liga malega nogometa, je bila ustanovljena na pobudo Simona Detellbacha in Simona Ülena, poleti leta 2008. Klubi  iz občine Tišina so pred tem že nekaj časa razmišljali o ustanovitvi občinske malonogometne lige po vzoru nekaterih drugih podobnih lig, ki so z drobljenjem medobčinske zveze klubov malega nogometa Murska Sobota nastale na območju Pomurja.

Sklican je bil informativni sestanek, na katerega je bil povabljen tudi predstavnik Občine Tišina Franc Knaus, udeležili pa so se ga tudi ostali zainteresirani klubi in posamezniki, voljni pomagati. Vsi so pokazali veliko interesa za ustanovitev novega tekmovanja. Začele so se urejati pravne zadeve in počasi je bil cilj, novo tekmovanje, blizu. Kasneje so se poleg devetih klubov iz občine Tišina (Borejci, Dobel Rankovci, Gradišče, Krajna, Krajna B, Mister Baby Gederovci, Mladinec Murski Črnci, Petanjci in Tropovci-Tišina) pridružili še Černelavci, Krog, Kučnica iz Korovcev, Satahovci in Vivat iz Černelavcev. V drugi sezoni Ravenske lige se je po slovesu Krajne B ligi pridružilo športno društvo Kupšinci in vse odtlej je sestava članske lige nespremenjena.

V sezoni 2010/2011 je liga pod svoje okrilje sprejela še veterane, ki jih je prevzela od takratnega vodje veteranske lige Mitje Kovačiča. Družino Ravenske lige tako trenutno sestavlja 18 klubov oziroma športnih društev. V obeh ligah (članski in veteranski) tako nastopa 26 ekip, ki imajo v svojih vrstah skupaj registriranih okrog 570 igralcev. Prvi vodja tekmovanja in disciplinski sodnik je bil Alojz Flegar, slabi dve leti nato Štefan Mesarič, zdaj pa to funkcijo leto in pol opravlja Damjan Anželj.

Prvo sezono je delo sekretarja opravljal Dejan Gosak, potem pa ga je nasledil Mitja Stojisavljevič. Blagajniške posle je prvi prevzel Franc Kous, zadnji dve leti pa njegovo mesto zaseda Matej Jeneš. Vodstvo lige je vseskozi stremelo k povezovanju z ostalimi ligami in zvezami, zato je Ravenska liga že od vsega začetka prisotna na turnirju Za Pomurskega prvaka, bila pa je tudi med ustanovitelji najprej Malonogometnega združenja Slovenije, kasneje pa Slovenske malonogometne zveze, katere članica je danes.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2019 ob 17:44 m m gost

      Daleč najlepša gos. Rebrica! Ostalim čestitam na doseženem !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2019 ob 18:53 Los gost

      Daleč najbole urejena liga v Pomurji. Samo tak dale.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2019 ob 0:11 Lissa gost

      Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.