https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Fursovci zasegli skoraj 1500 zavojev cigaret

19.03.2019 ob 13:00  

Preiskovalci Finančne uprave Murska Sobota so v petek, 15. marca, v dopoldanskem času med nadzorom v tovornem vozilu odkrili večjo količino tihotapljenih cigaret.


Finančni preiskovalci mobilne enote Finančne uprave Murska Sobota so na avtocesti A5 Dolinsko – sever izvajali finančno kontrolo. Ves promet iz smeri Lendava proti Mariboru je bil preusmerjen čez kontrolno točko.

Ob tem so iz prometa izločili manjše tovorno vozilo, ki ga je upravljal državljan Ukrajine. Voznik je na vprašanje, kaj prevaža na tovorišču odgovoril, da je tovorišče prazno ter, da se pelje v Italijo po novo pohištvo. Glede na analizo tveganja so se finančni preiskovalci odločil za kontrolo tovorišča in kabine tovornega vozila. Na tovorišču so se nahajale prazne lesene palete.

Pri natančnejšem pregledu tovorišča so finančni preiskovalci preveril zunanje in notranje mere tovorišča, pri čemer so ugotovil odstopanje. Za kabino tovornega vozila je bil odkrit prirejen prostor, v katerem je bilo naloženo 18 kartonskih škatel. V škatlah so odkrili skupno 1.497 zavojev (299.400 kosov) cigaret znamke MARBLE Filter De Luxe in MARVEL & Blue. Cigarete so brez tobačnih znamkic.

Proti storilcu je bil uveden prekrškovni postopek. Dajatve, ki bi jih bilo v tem primeru potrebno plačati bi znašale 44.600 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2019 ob 14:38 đouži gost

      Zdaj so verjetno FURS-ovci doživeli orgazem, da so lahko Ukrajincu zasegli cigarete. Nobene škode za Slovenijo ne bi bilo, če ga ne bi ustavili. Itak je vse šlo v Italijo. S cigareti se pa dela naravna selekcija in še pokojninska blagajna bo zadovoljna. Glavno, da so pri na tisti, ki so naredili milijonske luknje v bančni sistem še vedno na svobodi in bodo tudi ostali. Najlažje je preganjati Ukrajinca, ki pelje cigarete v Italijo. In to za drobiž.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2019 ob 18:32 Strijc Džouže gost

      Dobro napisano! Fašistična uprava republike Slovenezuela to so največji lopovi v državi!!!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2019 ob 20:11 Bog i batina gost

      Ti si sramota toga portala!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2019 ob 20:40 Godžiro gost

      Bravo FURSOVCI-Mobilni Oddelek MS., tak se dela .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2019 ob 12:35 banda gost

      kelo so si pa medseuf raztalali,tejh štek? kapa či bi za spremembo pijsali o tun,pa ka bi malo zaposlili kriminaliste,naj bi jin malo poklunkali duma,pa mala racija...kelko štek bi se najšlo a?banda lopovska "zasedejo" tepa dele preproadajo ,banda pokvarjena

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.