https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Rastlina meseca aprila: Čemažev dan

Kdaj: Nedelja, 07.04.2019 ob 10:00

Kje: Krog, Brod na Muri, Krog

Na tradicionalni delavnici, ki bo potekala v Krogu pri brodu ob Muri, bomo dobro spoznali ali obnovili užitne divje rastline: čemaž, koprivo, hmelj, vijolice, pljučnik, regrat, akacijo, nekatere invazivne rastline, kot je zlata rozga, vsako leto pa se najde kaj, kar spoznamo na novo. Skupaj bomo nabrali zaloge čemaža, ga pregledali in jih konzervirali.
Najprej bomo na kratko predstavili dogodek in habitat okolice Mure, sledi nabiranje na terenu in sprotno spoznavanje z našimi predavatelji, nato malica iz divjih rastlin, na koncu pa bomo demonstrirali nekaj načinov shranjevanja in receptov. Letos se nam bo s svojim znanjem in izkušnjami pridružil poseben gost, zeliščar in biolog Lovro Vehovar.
Teren je primeren tudi za otroke. S sabo imejte krožnik in žlico, rokavice, košarico za nabiranje, škarje in nožek. Delavnica odpade samo v primeru zelo močnega dežja, če bo pršilo in bo rahlo spremenljivo, delavnica bo – ne pozabite na anorake in nepremočljivo obutev!
Dogodek je brezplačen, lahko pa na licu mesta prispevate prostovoljni prispevek za društvo. Več informacij lahko dobite na drustvo.panonetum@gmail.com. Prosimo, da na ta mail dva dni pred dogodkom napišete, koliko vas pride (zaradi števila malic).
Društvo Panonetum pripravlja dogodek v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in Kajak kanu klubom Mura Krog.
Upamo, da se vidimo, in prosimo, razširite informacijo. Veselimo se prijetnega druženja v naravi in z naravo!

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija