https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: Seja prekinjena, Ljutomer ostaja brez proračuna za leto 2019

Ljutomer, 25.04.2019 ob 6:00  

V sredo, 24. aprila, je v sejni sobi Občine Ljutomer potekala 4. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki pa je bila po dobri uri prekinjena.

Zataknilo se je pri četrti točki dnevnega reda – obravnavi novega predloga Odloka o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019. Po dobri uri je namreč podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič, ki je ob odsotnosti županje vodil sejo, le-to prekinil.

Problem se je pojavil, ko so svoje mnenje o proračunu podala delovna telesa. Statutarno-pravna komisija je namreč na svojem zasedanju ugotovila, da odlok o poračunu ni v skladu z zakonodajo, sporna pa naj bi bila postavka imenovana Zadruga Ljutomer.

Po mnenju komisije za to postavko ni jasno čemu je namenjena, saj Zadruga Ljutomer še ne obstaja. »Občina iz proračuna ne more nakazovati denarja oziroma nameniti denarja nekomu, ki ne obstaja« je ob tem povedal predsednik Statutarno-pravne komisije Ciril Magdič.

Po pojasnilu Miholiča naj bi bil denar namenjen za razpis, ki ga je občina prijavila na razpis od LAS za razvoj turizma in ustanovitev zadruge. Opozoril je tudi, da v kakor Statutarno-pravna komisija meni, da je proračun nezakonit oziroma ni v skladu z zakonodajo, občinski svetniki o nezakonitem proračunu ne morejo glasovati.

Po dveh odmorih in krajšem zasedanju Statutarno-pravne komisije je zato, da bi lahko nadaljevali sejo komisija spremenila svojo dikcijo v »Menimo da bi bila dodelitev sredstev nekomu, ki še ne obstaja kot pravni subjekt sporna, drugače pa proračun kot pravni akt podpiramo in sprejemamo.« Ob tem so tudi predlagali da pravna služba to postavko preuči.

Miholič je prosil, da se novo stališče Statutarno-pravne komisije poda tudi v pisni obliki in da se pod njega podpišejo vsi člani komisije. Ker ti njegovi prošnji niso ugodili je preklical sejo in jo prestavil na 9. maj.

Celotno sejo si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Poleg proračuna bi na seji morali obravnavati še Akcijski načrt ukrepov za spodbujanje razvoja trajnostnega turizma v občini Ljutomer, Pravilnik za sofinanciranje programov na področju turizma v Občini Ljutomer, Sklep o sprejetju pobude za uvedbo brezplačnega cepljenja dečkov proti HPV ter po predlogu Dejana Karbe še dodatno točko Seznanitev z nespoštovanjem predpisov o javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurskih lekarn.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2019 ob 7:10 Franc gost

      Zupanja in njena ekipa niso dobro vodili obcine v prejsnjem mandatu to je vidno, nova ekipa pa ni nic boljsa, negativni duh zupanje se nadaljuje, sovrastvo in mascevanje ne vodita nikamor. Sram je lahko vse po vrsti. Obcina pa se samo tone in tone.

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2019 ob 11:08 občan prlek gost

      Sklep komisije samo kaže na nagajanje in kazanje mišic. Sredstva za projekt morajo biti v proračunu občine zagotovljeni, da je zaprta finančna konstrukcija projekta. Sicer projekt že na prvi stopnji pade in ni potrjen s strani LAS-a kaj šele države. Seveda se sredstva nakažejo ko subjekt posluje in priloži vso dokumentacijo. Če bi vsi gledali tako ozko mnogo projektov ne bi bilo realiziranih. Če pa bi županja nakazala sredstva pred ustanovitvijo zadruge pa bi naredila velik prekršek ki se kaznuje z zaporno kaznijo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2019 ob 11:30 Tominžeri gost

        Tako kot si napisal - pri projektih, ki se prijavljajo na razpise, mora biti finančna konstrukcija zaprta. Če pa projekt ne uspe in se sredstva sprostijo, pa je vedno je možnost rebalansa proračuna v tekočem letu. Ampak, če trmariš, si v Prlekiji kralj; tokrat se je ustoličil kralj Magdič...

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2019 ob 11:39 lutomerčan gost

      prejšnji mandat je bil dobro nastavljen in izpeljan..vse je bilo dobro, Ljutomre in okoliške vasi so nekaj pridobili se razvijali, sedaj pa nova lica v politiki želijo vse uničiti in se iti neke pametnjakoviče.... dragi moji ljudje smo vas volili da nekaj naredite ne pa da uničujete Ljutomer z tem ko želite nagajati županji - premislite zakaj ste voljeni in izvoljeni da naredite nekaj dobrega ljudstvo ali da imate sami korist

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2019 ob 12:29 Stane gost

        Lutomerčan, pa kaj si slepi? ŽUPANJA JE 5 LET NAGAJALA CELEMI LOTMERKI, zdaj pa ima, naj nosi posledice, vsi pa so ISTI!. Županja ima kar veliko sranja za sabo, žal. novo izvoljeni pa do se dugo nucali, da do ji segnili do gležjov, je preveč prefrigana in mascevalna. Ovi pa so isti

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2019 ob 13:57 Realist gost

        Lutomerčan prosim pridi na dan z rezultati jaz jih nevidim. Samo poglej našo infrastrukturo,Če nebi bilo idej in podpisov prej v času g.Jurše se nebi izvajal niti vodovod niti kanalizacija. Bi pa bilo več denarja za Jurševko to pa je res. Poglej koliko se je naredilo v Mali nedelji in okolici, ali v okolici Jeruzalema in ilovec. Mislim da bore malo ali nič in potem govorimoo o enakomernem razvoju

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2019 ob 12:30 Mateja gost

      Zadruga pa se piše gospodu VŠEČNEŽU, njemu tudi treba nekaj kapniti.Bleckkkkkkkk

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.04.2019 ob 13:03 gost gost

      Kdo so tisti, ki je nagajala celemu lotmerku, mislim, da so to samo peščica ljudi, ki niso prišli h kopaji?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.04.2019 ob 13:22 Prlek gost

      Končno so se pokazali pravi obrazi v občinskem svetu. Tisti, ki delujejo proti županji oz. njeni listi so tam, samo zato da nagajajo in blokirajo delo. To se sedaj jasno vidi in tudi volivci vidijo to. Potem pa bodo ti svetniki, ki zdaj tako lepo blokirajo delo, čez štiri leta spet jokali, kako jih noben ni upošteval.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.04.2019 ob 13:49 Delavec panorganica gost

      Če me spomin ne vara se zgodovina ponavlja. Ta županja je bila direktorica OU ko se je ustanovil LTO in potem ga je v prejšnem mandatu tudi dala likvidirat. Sedaj ko vidijo da so naredili velikansko škodo Ljutomerskemu turizmu pa bi ustanovili zadrugo kjer bi bil direktor nekdo od njenih. Sprašujem se če smo v Ljutomeru res izgubili kompas. Ta podžupan pa se vidi da želi biti pomemben vendar mu še precej manjka. Že kot direktor podjetja izkorišča delavce kot novodobne sužnje sedaj pa bi še z občine rad denar. Občani Ljjutomerja zbudite se in premislite kako vodstvo imamo.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2019 ob 23:10 Prlecka gost

        V Panoranic sem delala rada skoraj 1 leto, plac nismo dobili, g Mihalic sram vas bodi, da taki podlezi, ki ne piskrbite za delavce vodite obcino fujjjjj gamad z mafijsko Kurtovic familijo. Srammmm naj vas bo. Delavec je za vas nic, saj smo vlozili tozbo delavci, kaj ce smo nic vredni. Mafija vlada v lotmerki, sram vas naj bo.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.04.2019 ob 22:27 lotmerk mesto starodavno gost

      Kaj natolcujete, da nekateri svetniki blokirajo županjo? KDO je prekinil sejo? KDO? Njen podžupan. Sploh še ni prišlo do glasovanja. In ravno tega si županja ne želi, ker ne bo po njeni volji. Sedaj ji ugaja začasno financiranje po dvanajstinah. Drugače so pa VSI ISTI. Županjini fikusi so itak tam za okras. Ostala mavrica pa je tudi ZA NIČ, ker če bi za kaj bili bi do maja že spravili proračun pod streho. Očitno na eni in drugi strani ni interesa. SMRADI !!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.04.2019 ob 23:13 Feri gost

      Panorganic z samovsecnezem je le farsa, da se pere denar. Vun z lotmerka s taksnimi v Velenje nazaj,tam bote odkod ste se prikotali ali najbojse se malo nizje...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2019 ob 8:23 Lotmeržanar gost

        Nevem kje so inšpektorji, razen če je res vse tako skurompirano, da še oni več nimajo interesa narediti reda. Potem pa res boljše da nas nekdo prevzame in začne čistke.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.04.2019 ob 8:16 poznavalec gost

      Bodočnost koalicije strank je negotova , preračunljivi podjetni svetnik SD je pričel z zakulisno win win igro.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.