https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisali sporazum o ustanovitvi regijske koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja

27.04.2019 ob 6:05  

V četrtek, 25. aprila, so v Mestni hiši v Ljutomeru predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij z območja celotnega Pomurja podpisali sporazum o ustanovitvi regijske koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja (KoDVOP).

Slovesnega podpisa tega pomembnega dokumenta so se poleg gostitelja, podžupana Občine Ljutomer g. Nika Miholiča udeležili tudi drugi visoki gostje, predstavniki in predstavnice republiških Zvez, pod okriljem katerih te organizacije, odbori, društva in združenja iz pomurske regije delujejo.

Sporazum, ki je zasnovan po zgledu sporazuma o sodelovanju in koordinaciji domoljubnih in veteranskih organizacij na državni ravni (KoDVOS), ureja sodelovanje naslednjih pomurskih organizacij:

  • Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje s pododbori, Uprave za notranje zadeve Murska Sobota ter Postaj milic Ljutomer, Lendava, Murska Sobota in Gornja Radgona.
  • Pokrajinskega odbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki ga sestavljajo Območna združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Lendava, Murska Sobota in Gornja Radgona.
  • Regijske koordinacije Zveze slovenskih častnikov, ki jo sestavljajo Območna združenja slovenskih častnikov Ljutomer, Lendava, Murska Sobota in Gornja Radgona.
  • Pokrajinskega sveta Zveze borcev za vrednote narodno osvobodilnega boja Slovenije, ki ga sestavljajo Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota, Lendava, Ljutomer in Gornja Radgona.
  • Društev »General Maister« v Pomurju, in sicer: Prleškega društva generala Maistra Ljutomer, Prekmurskega društva generala Maistra Črenšovci, Prekmurskega društva general Maister Murska Sobota in Društva general Maister Veržej.
  • Društva vojnih invalidov Pomurja.
  • Domoljubnega krajevnega združenja Puconci.

Uvodni nagovor je ob tej slovesnosti prispeval podžupan Občine Ljutomer g. Niko Miholič. Ker naloge usklajevanja dejavnosti v sporazum vključenih organizacij opravlja odbor predstavnikov članic, ki ga po načelu rotacije vodi ena od članic podpisnic sporazuma, je po podpisu zbrane nagovoril predsedujoči Koordinacije veteranskih in domoljubnih organizacij Pomurja Marjan Farič, sicer predsednik Prekmurskega društva general Maister Murska Sobota.

Ta je na kratko orisal pomen podpisa sporazuma, ki ureja sodelovanje organizacij, združenj in društev, ki delujejo v javnem interesu na področju obrambe, ohranjanja vrednot boja za lastno državo in narodovo samoohranitev, s ciljem razvijanja domoljubja in veteranskih tradicij, ob hkratnem prizadevanju za ohranitev miru in sožitja med narodi.

Izhajajoč iz skupnih ciljev in programskih izhodišč si bo koordinacija prizadevala za usklajevanje aktivnosti deležnikov pri ohranjanju in uveljavljanju domoljubja in domoljubnih vrednot, negovanju spomina na prelomne dogodke novejše slovenske zgodovine, ki so prispevali h graditvi slovenske državnosti vse do osamosvojitve Republike Slovenije, ter pri enotnem nastopu v javnosti, ko se to neposredno nanaša na skupno delovanje veteranskih ali domoljubnih organizacij v Pomurju.

Foto: Fb Prekmursko društvo General Maister

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2019 ob 8:15 gost

      Generali, ki so se skrivali v kleteh..rezervisti in teriteorjalci pa na bojnih črtah..??? Potem pa v pri 50 desetih v penzije in izkoriščat te iste teriteorjalce in rezerviste, ki delajo v gospodarstvu do 65 tega leta z minimalci.. Sram jih je lahko, a nimajo obraza pred narodom!!!

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 8:35 VETERAN VOJNE ZA SLOVENIJO gost

        Kot veteran vojne za Slovenijo se popolnoma strinjam, kar je zapisal gost sam sem bil na prvi bojni črti, medtem ko so se vodilni skrivali v kleteh nekateri celo spizdili v Avstrijo ali Italijo od strahu, danes pa se ti predstavljajo kot glavni v vseh teh organizacijah SRAMOTA. Najhujše pa je, da so sedaj stopili skupaj z tistimi ki nosijo rdeče zvezde mi bedaki pa smo se borili ravno proti tem z rdečimi zvezdami . Vsi veterani pravimo, da smo takrat naredili napako in bi puške morali obrniti v nasprotno stran. To pa kar zdaj počenjajo ti ki so prilezli iz skrivališč, in častijo rdečo zvezdo in sklepajo z njimi pakte je VELEIZDAJA SLOVENSKEGA NARODA.

        10 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 12:52 gost gost

        domoljubnih in veteranskih organizacij ; to mi diši na peto kolono, iz zapisanega sledi, da imamo tudi nedomoljubne organizacije, tudi iz naše zgodovine vemo dokazano preobračanje plaščev !?

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2019 ob 8:37 gost

      SRAM JIH JE LAHKO ALI NIMAJO OBRAZA PRED NARODOM !!!!

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2019 ob 10:37 gost

      vse lepo in prav samo ne razumem da vas je iz leta v leto vedno več tudi tisti ki mogoče niti krompirja niso lupili iz vaših vrst nažemite te majmune prisklednike ki se imajo za veterane

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 11:03 Jože gost

        Moj je bil prvi komentar pozabil sem se prijavit. Vse je prav jar so napisali komentatorji. 1. V kuzmi na mejnem prehogu..vračal sem se uz austrije. Nikjer nikogar..le policajski rezervisti s papovkami.. na desni strani, na leve na bregu vojaki z autonatskim orožjem. Rezervist je dejal..poklicni policaji in cariniki z automatskim orožjem v kleteh.. In temu ne more nihče reči laž. In ti generali vsako leto izkoriščajo toplice itd. Res je bilo tudi večina roko na srce..ki niso ničesar prispevali, le od noči do do noči ZALITI. TO PA NE POMENI, DA MOJI KOMENTARJI ŽALIJO TISTE, KI SO VREDNI POHVALE IN SPOŠTOVANJA...na njihovih trudih se nekateri DIČIJO..dobijo dodatno zavarovanje..alla invalidni več kod delavec za 25 let delovne dobe, ki mora za svojo čakat do 65 tega leta. Minusari..iz svojega legla ne morate zapisat veredostojnega komentarja, to pove vse o vas. In njihov zvezdaški vodja, je ukradel orožje narodu, ki se je 99% odločil za samostojnost..s katerim so jugo uperili proti narodu. In temu so ti zvezdaši čuvali rit, jer ga ni bilo sram potem iti za predsednika. In ta bo sedaj on 100 letnici slavni govornik.

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 11:52 DF gost

        Joze, ti si tisti, ki veliko ves o tistih casih. Prosim, napisi nam kje je bil in kaj je delal takrat nas najvecji " osamosvojitelj " in " domoljub " Janez Jansa.

        9 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.04.2019 ob 12:02 strelec gost

      Tebi debeleme je posrano rit brisal, ko si se vsral od straha da ti komunajzarji nebi rit izprašili, tele zabito obsedeno z Janšo. Je bo te Janša v tvoj glupi šupak, da te jebo, domov si ga pelaj, č si tak obseden z njim. Kaj le vidiš na njem da ga tolko omenjaš. Kaj pa so delali tvoji levičarski kolegi med vojno???? Bežali kot vrabci preko meje v Avstrijo pa Italijo.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 13:42 DF gost

        Daj malo si podstresje pospravi. Joze se je razpisal o Kucanu, zato imam vso pravico, da ga vprasam o Jansi. Levicarja Kucan in Drnovsek sta s pogajanji dosegla, da pri nas ni prislo do vecletne vojne kot v Bosni. Preberi si kaj o BRIONSKI DEKLARACIJI. Se ne cudim, da desnicarcki ne poznate zgodovine, ce pa gledate in berete samo Janseve medije. Nevednez, prepricaj se kdo je odnesel denar cez mejo in si si uredil bivalisca v tujini. DESNICARJI!!!!!!!!!!!! Kdo se je privlekel iz Nemcije, da je napumpal narod in pozneje zaradi Janse zopet nazaj v Nemcijo pobegnil???????? Zgodovina vas jebe. Ze iz druge svetovne vojne dalje.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 13:49 DF gost

        Kdo je leta 1945 bezal v Avstrijo??????? Izdajalci in sodelavci ukopatorja!!!!!!!!!!!! 100 % TO NISO BILI LEVICARJI.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.04.2019 ob 14:16 Jože gost

      1. Nad 60% nas je takih ki nismo ne SDS in ne dlakomenjeno KOMUNISTI..zato malo razmišljajte eni in drugi...prih vseh cenimo tisto kar je za večinski delavski narod dobro ne za politično tajkunako mafijo. Razmišljamo z svojo glavo, in v medijih presejemo zrnje od plev. 2. Petokraka zvezda je svetovni simbol in nikakršne kumunajzerjev, ki so jo zlorabili..potem ko je 95 nekumunističnih partizanov osvobodilo slovenijo. In mnogi - mnogi partizani..povelniki širom takratne jugoslavije končalo v zaporih in golem otoku zaradi nestrinjanja z kumonistično diktaturo- enoumjem. A rabi komunistični levak kučan..( ne vreden velike začetnice) dve penziji v višini 15 delavskih penzij. Orvo dlakomenjeni komunist..židan..denar iz delavskih žuljev za subvencije hrane daje polaniču za.... biognoj...ne sobvencionirano hrano.. DELAVEC SI PA SLOVENSKE HRANE NE MORE KUPIT. 3 MIL EVROV ZA KORUPCIJSKO REKLAMO ...KUPUJ ~ ( DRAGO - GLEDAJ )~ SLOVENSKO. IN TAKI BODO MAZALI SOCIAL DEMOKRACIJI...KOD SO UMAZALI PETOKRAKO ZVEZDO.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 14:32 DF gost

        Ti si cepljen Jansist. Ne lazi vec. Se vedno nisi odgovoril na vprasanje kaj je pocel Jansa!!!!!!!! Znas samo pljuvati in lagati o komunistih in Kucanu. Tisto o 15 delavskih penzij, ki si jih pobral dobesedno iz Jansevih medijev je ziv dokaz, da nimas svoje pameti. Povprecna penzija je nekaj cez 600 evrov. 15 x 600 evrov = 9.000 evrov. Zdaj pa povej kdaj je Kucan dobil mesecne penzije 9.000 evrov!!!!!!!! I KUCAN DOBIVA PENZIJO PO VSEH ZAKONIH KOT VSI OSTALI DRZAVLJANI!!!!!!!!!!!!!! Joze, ti si samo en nqavaden laznivec, ki isce pozornost in nic drugega. Si pa trdi desnicar, pa ni vazno, ce je to SDS, NSi, SLS, ...... NE LAZI VEC!!!!!!!

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 15:58 Jože gost

        ZAKAJ TURK IN DRNOVŠEK NISTA RABILA ....IZKORIŠČALA .....KRALA ..DELAVSKI NAROD....KER NISTA ..BILA TAKO DIKTATORSKA. DAVKI FINANČNI VODNIK CENE NEPREMIČNIN BREXIT PLAČE Pisarna M. Kučana je varčna Čas branja: 1 min 0 10.10.2005 22:30 Pisarna prejšnjega predsednika RS je v prvem letu iz proračuna dobila okoli 38 milijonov tolarjev, dve leti pozneje pa proračun predvideva 56 milijonov ŠPELA PREDAN Nekdanji predsednik ima po zakonu o pogojih za delovanje predsednika republike iz leta 2003 pravico do pisarne za obdobje petih let. Ko so leta 2002 ustvarjali proračun za 2003-2005, so Pisarni za...

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.04.2019 ob 14:40 Gigi govedina gost

      Ni vprašanje kaj je počel Janša , vprašanje je , kaj si ti počel DEBELI FUKIČ , takrat in v tistem času .

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 15:40 DF gost

        Jaz nisem " najvecji osamosvojitelj in domoljub " kot je on, zato je to nepomembno vprasanje. Bil sem v Sloveniji in mogoce sem storil vec od tebe. Spomni se kako je cebelar PETERLE pognil, ko je pametnega Danila Turka vprasal kje je bil on takrat. TURK je postal predsednik Slovenije, cebelar je pa pazil svoje cebele in igral na ustno harmoniko.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.04.2019 ob 14:44 lojz gost

      Hmmm, vsi v uniformah in ustanavljajo neko organizacijo. Vse izgled, kot ona Štajerska varda. Le, da so oni imeli bistveno slabše uniforme ali jih nekateri sploh niso imeli. In vardovci NISO imeli orožja. Ti na slikah pa ga imajo. In Šiška so aretirali. Le zakaj??? Nobene nevarnosti nisem čutil od njega. No, tudi od teh gospodov na slikah ne čutim NOBENE nevarnosti. Vseeno se mi pa zdi malo čudno, zakaj so potem Šiška aretirali? Eni in drugi se pač gredo maškarado. Eni tako, drugi drugačno. In naj se gredo. Nobeni ne delajo škode.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.04.2019 ob 14:48 gost

      Eh , pa DF je verjetno v Muri rokave peglo .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.04.2019 ob 16:18 Zemla nuca gnoj gost

      Pa ženo prodajo za dinare, zvodnik!! Tistoga hipa je še mlada bila pa so jo eni hoteli jebati, zdaj je pa stara koklja in jo nobeden nebi več niti zastonj! Zato pa Df depresiven, ker ni več priliva denarja...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.04.2019 ob 16:40 DF gost

      Joze ..... ali si Roman ...... ali si Sukic. Skoda besed in casa.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 17:07 Jože gost

        DF. Pa to ni tebi namenjeno...tako sem se nasnejal...nekdo te dopro pozna..jaz ne vem kdo si...tato to orihrani.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 17:48 Jože gost

        DF....si izobesil ZASTAVO ob današnjem prazniku..v spomin na vse padle za slovenstvo.. Jaz tvoj janšust sem..in to za vsak praznik slovenske domovine in to že leta prvi v vasi.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.04.2019 ob 17:50 VETERAN VOJNE ZA SLOVENIJO gost

      Sram naj vas bo vse skupaj ki se vsevprek obkladate in žalite leta 91 niste bili pogumni, takrat ni bilo takih delitev na ene in druge kot se to dogaja sedaj. Sam sem bil v prvih bojnih vrstah in na svoje oči videl in doživel napad vojske, ki je nosila rdečo zvezdo vedelo se je kdor je bil z nami in kdor proti nam, vedelo se je kdor se je skril, pobegnil čez mejo in se ima sedaj za junaka. Po vseh teh letih se je neupravičeno povečalo število veteranov vojne za Slovenijo na neverjetnih 65.000 oseb leta 1991 nas je bilo po uradnih podatkih aktivno vključenih v obrambo Slovenije: 14.700 pripadnikov TO in 4848 pripadnikov policije torej skupno 19.540 in to je število pravih veteranov vojne za Slovenijo. Torej 45.460 ki imajo sedaj status, puške nikoli ni videla KAR JE SRAMOTA. V tej 10 dnevni vojni je padlo pod streli okupatorja z rdečo zvezdo 18 slovenskih borcev 182 jih je bilo ranjenih v to ni zajeto civilno prebivalstvo. Zaradi vseh teh padlih vas prosim za toliko človeškega dostojanstva, da prenehate z potvarjanjem zgodovine in širjenjem sovraštva in nestrpnosti.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 18:03 DF gost

        Z delitvijo naroda, sirjenjem lazi, nestrpnosti, spreminjanjem zgodovine, ........ je zacela stranka SDS z dosmrtnim predsednikom Janso na celu. Ce o necem pises reci bobu bob! O tej 10 dnevni " vojni " se bo cez 60 let pokazala prava resnica. Ljudje se bojijo povedati resnico.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.04.2019 ob 18:52 Gost 4. gost

      Veteran, čista petka, dodam le to, da sem Kučana volol vse mandate, ker sem mislil, da je pravi Prekmurec, vendar sem se zelo zmotil, kot mnogo drugih poštenih domoljubnih Prekmurcev.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2019 ob 0:00 Jože gost

        To da sem tudi jaz kučana volil sem se javno pokesal. Izdal je narod , ki je s 99 % plebiscuta..mu ukradel irožje in predal jla, samo, da bi komunizem obdržali....potem pa z lažjo za predsednika..sedaj pa dve penziji..itd.... Prepovedat mu slavnostni govornik ob 100 letnici.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.04.2019 ob 19:32 gost

      Mladi non stop posluśamo o pravih veteranih - borcih in pa o lažnih veteranih , saj pa te že enkrat za božjo voljo počistite svoje vrste , če je temu tako , kot trdite .

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 19:52 DF-LUP gost

        Poslušaj ti mladenič, kako lahko počistimo svoje vrste, če nam danes vladajo točno tisti ki so nas napadli 1991. Povem ti primer, ti ki so nas takrat napadli so nosili rdečo zvezdo in rdeča zvezda, to lahko sam vidiš na vseh prireditvah spet prevladuje v Sloveniji in nikjer drugje, celotna Evropa jo je namreč dala ob bok nacizmu in fašizmu to pa verjetno veš kaj je.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.04.2019 ob 19:43 VETERAN VOJNE ZA SLOVENIJO gost

      DF - ne vem kdo si in kaj si ampak prosim te, da vsaj en komentar napišeš brez mešanje in omenjanje politike. Jaz se nisem boril ne za Kučana in ne Janšo boril sem se za Slovenijo in prosim, da to spoštuješ. Ne rabiš čakati 60 let da bi zvedel resnico jaz ti jo lahko takoj povem, da se za tako Slovenijo kot jo imamo dandanes nismo borili.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2019 ob 8:37 DF gost

        Jaz sem z zivljenjem v tej nasi lepi Sloveniji zelo zadovoljen. Z zeno imava topel in miren dom, otroci so izsolani, zaposleni, imajo svoje druzine in svoj dom, imamo brezplacno solstvo in zdravstvo, standard primeren. Nimamo norcev, kot jih imajo drugod po svetu, ki streljajo, nastavljajo bombe in pobijajo na desetine ljudi. Zivim veliko bolje, lepse in mirneje kot marsikdo v ZDA, Franciji, Nemciji,.... Zivela nasa lepa Slovenija!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.04.2019 ob 22:53 gost

      DF IDIOT TREBA TE JE ZBLOKIRATI KER KOMENTIRAŠ VSE PO PREK IDIOT DEBIL PRIMITIVEC

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.