https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na praznično soboto so se pohodniki podali »Gor pa dol kre Mure«

28.04.2019 ob 6:05  

V soboto, 27. aprila je Kajak, kanu in rafting klub Most-Petanjci organiziral pohod »Gor pa dol kre Mure«.


Pohodniki so se zbrali pri čolnarni kluba na Petanjcih, kjer so se okrepčali z domačimi dobrotami, nato pa so se podali na pot. Pot jih je vodila od Petanjec do Bad Radkersburga, Gornje Radgone in nazaj do Petanjec, kjer jih je spet pričakala pogostitev ter prijetno in sproščeno druženje.

Pohodniki so hodili po poti "Gor pa dol kre Mure", ki poteka po obeh bregovih, med dvema mostovoma (petanjskim in radgonskim), katera omogočata in tudi povezujeta prehod preko reke. Pot prečka tudi drugo mejno reko, reko Kučnico, preko katere je postavljena lična brv ter v Avstriji še potok Drauchenbach, ki ga je moč prečkati po železnem mostičku.

Pot povezuje dve državi, Slovenijo in Avstrijo ter štiri občine (Tišina, Radenci, Gornja Radgona in Bad Radkersburg). Celotna pot je dolga dobrih 14 kilometrov, pohodniki pa so s sobotnim pohodom poleg rekreacije v naravi, krepili tudi medsosedske odnose.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2019 ob 6:58 Radenci gost

      Spet so na svoj račun prišli tisti ,ki radi jedo za stonj in pijejo.Mene bi bilo sramota ,da pešačim za prigrizek.Ampak eni ne poznajo sramote

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2019 ob 8:39 Petanjci gost

        Nesmo vsi takši kak ti ka ne damo nobenih prostovolnih prispevkov zato ka lahko jemo pa pijemo zastonj

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2019 ob 9:13 Črnci gost

      Petanjci (((( To kar vi prispejvate tri krat več vsebe zmečete .So ljudje ,ki vedo povedati,da se eni nagesti nemorejo .Sramota to ni bilo značilno za prekmurskoga človeka .

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2019 ob 10:21 Petanjci gost

        Ziher si zazveda še ka so talali jastoga pa dol z zlatnoj penino poplaknoli... Pa ljudje vedo povedati ka je občina kredit najela ka se to vse plača pa ka bodo zato dvignoli komunalo ka odplačajo...

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.04.2019 ob 12:49 Kološa gost

      Petanjci ..... Eni komaj čakate ,da pride leto in se začnejo pohodi in razne prireditve , da pridejo vašì želodci na svoj račun .Vsaki vikend se kje kaj ,dogaja kjer je seveda pijača in jedača za šenki .Poznam dosta takih boug ne daj ka bi zamudili kje kaj

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2019 ob 15:05 Mura s" gost

        Temu se reče lakomnost. Mogoče ideja, za organizirat Pohod za lakomneze. Hodilo se bo okrog miz s poceni industrijsko hrano. Zmaga tisti ki ga na koncu odpeljejo v kliniko zaradi prenajedanja.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.