https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S »Čajem za dve« so pomagali Matejki pri nakupu avtomobila

Gornja Bistrica, 28.04.2019 ob 11:30  

Društvo Sožitje Lendava in KD »Ferdo Godina« Bistrica sta v petek, 26. aprila, v dvorani na Gornji Bistrici pripravili komedijo »Čaj za dve«, ob kateri so pomagali zbirati prostovoljne prispevke za Matejko Koštric.

Matejka Koštric iz Dolnje Bistrice ima že od otroštva polionevropatijo - bolezen pri kateri bolniku odmirajo živčni končiči, zaradi česar mišice izgubljajo moč. Ta jo je pri desetih letih tudi povsem prikovala na invalidski voziček.

Čeprav se Matejka z električnim vozičkom lahko sama odpravi po vasi, za daljše poti potrebuje avtomobil. Avtomobil, ki je prilagojen za vstopanje z vozičkom, sicer že ima, a je ta po dvajsetih letih in več kot 300.000 prevoženih kilometrih popolnoma dotrajan.

Matejka nujno potrebuje nov avtomobil, zato spet upa in verjame v ljudi, v njihovo dobrosrčnost in pripravljenost, da ji pomagajo. S komedijo Toneta Partljiča "Čaj za dve" so ji v petek pomagali tudi na Gornji Bistrici, kjer so zanjo zbirali prostovoljne prispevke.

Matejki lahko pomaga tudi vsak izmed vas. Finančna sredstva za nakup avtomobila za Matejko se zbirajo tudi na računu, ki je odprt pri Društvu distrofikov Slovenije:

Številka TR: SI 56 03134-1000000534
Sklic: SI 00 285088 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.