https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Sedaj še lažja izposoja koles »Soboški biciklin«

07.05.2019 ob 11:30  

Danes je pred Regijskim promocijskim centrom Expano potekala predstavitev razširjene in posodobljene mreže sistema za avtomatizirano izposojo koles Soboški biciklin.


V sklopu aktivnosti nadgradnje sistema za avtomatizirano izposojo koles Soboški biciklin, ki ga je Mestna občina Murska Sobota sicer vzpostavila jeseni leta 2015, so bile v okviru projekta IronCurtainCycling postavljene tri nove postaje za izposojo koles. Poleg na obstoječih postajah na Trgu zmage in ob trgovskem centru BTC, si bo odslej kolo možno izposoditi tudi ob Expanu, pri dvorcu v Rakičanu in ob športno-rekreacijskem centru v Krogu.

Nove postaje so zasnovane na način, ki omogoča morebitno nadgradnjo oziroma prestavitev celotne postaje na drugo lokacijo. V sklopu nadgradnje sistema je bilo nabavljenih 15 novih koles (5 na postajo), od tega je 6 električnih koles. V prihodnje bo tako v sistemu na voljo skupaj 25 koles.

Izposoja kolesa možna preko spletne strani


Znesek investicije v nadgradnjo, postavitev treh novih postaj, nabavo koles in storitev vzdrževanja in nadgradnje programskega dela sistema znaša 63.524,79 evrov. V sklopu nadgradnje sistema v nove postaje in kolesa so se odločili tudi za nadgradnjo sistema izposoje oziroma registracije v sistem, ki bo po novem bistveno prijaznejši za uporabnike. S tem povezana je tudi nadgradnja spletne strani Soboškega biciklina.

Prijava v sistem je možna le preko spletne strani www.soboskibiciklin.si. Po opravljeni prijavi  lahko uporabnik uporablja sistem "Soboški biciklin" vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur. Obstaja možnost najema dveh paketov, in sicer letni najem za 15 evrov, ki velja za obdobje enega leta in dnevni najem za 5 evrov.

Kolesarjenje ob Železni zavesi

Projekt IronCurtainCycling (Kolesarjenje ob Železni zavesi), ki ga Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska v obdobju 2014-2020, je delno financiran s strani Evropske unije, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Namen projekta je razviti kolesarski turizem v slovensko-madžarskem obmejnem območju in izoblikovati čezmejno kolesarsko turistično destinacijo ob izjemno pomembni mednarodni kolesarski poti železne zavese EuroVelo 13. V okviru projekta bo vzpostavljena medsebojno povezana in označena mreža kolesarskih poti ter nova kolesarska ponudba in storitve.

Postavljeni novi počivališči

Na območju Mestne občine Murska Sobota sta bili v sklopu projekta postavljeni dve novi kolesarski počivališči (v Krogu pri brodu in Bakovcih pri športno-rekreacijskem centru), tri nove postaje za izposojo koles, nabavljeno je bilo 40 koles za izposojo ter oprema za kolesarski center, območna kolesarska mreža pa je bila opremljena z novimi smernimi oznakami, s katero se je izvedla navezava na evropsko kolesarsko pot EuroVelo 13 in na drugi strani na ptujsko-ormoško območno kolesarsko omrežje ter Dravsko kolesarsko pot.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je zadolžen še za izvedbo aktivnosti povezovanja ponudnikov turističnih storitev, izdelavo paketov produktov, izvedbo lokalnih in čezmejnih delavnic, organizacijo študijskih poti, izvedbo spletne kampanje, pripravo publikacije s predstavitvijo kolesarjem prijazne ponudbe in pripravo kolesarsko-turističnega zemljevida.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2019 ob 11:39 miličnik gost

      hehe kak smejšno vo vijdi miličar :D ,kak bi bilao,še smejšno či bi ga miličari stavili,ka nekše vragolije dela z biciklinon na cesti :D

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2019 ob 12:46 bb123 gost

      Srečno Kekec !!!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2019 ob 13:21 gost

      Tak če bi kdo v živlenju miličar bil...ščista doj zgorejli.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.05.2019 ob 14:49 gost

      Jevsek bi rad Jankovica posnemal, a ne razume, da v Ljubljani to lavfa, v Soboti pac ne. Ljubljana je turisticno mesto, Sobota pa malo vecja vas. Vsakodnevno hodim po Soboti, a ne opazim teh 40 koles. Le kje so? Da jih mogoce nimajo doloceni osebki doma za lastno uporabo????? Predvsem tista na lastni pogon.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.05.2019 ob 17:07 DF gost

      To bo " bogati " soboski turizem. Kitajci, Japonci, Nemci in drugi bogati turisti se bodo z bicikli vozili po Gorickem in pri tem ogromno denarja zapravili. Drugo leto pa 100 rolk kupite, da bodo bogati turisti rolkali po luknjastem asfaltu.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.05.2019 ob 17:58 MILIČAR gost

      Ka je te to za dedeka na piciklini. Tak zgleda kak bi se prvič v življenji pelal pa ma on sploj izpit za peciklin ?

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.05.2019 ob 19:03 miličnik gost

      :D haha pa še nekaj ..tej biciklini,vijdijo ridno rabustni vo :D ,tau z takšin biciklinon,nega šans ka spadneš po makedamskoj cesti,tau drobij kaminje ... :) miličar je konkurenca kema puconci :D hehe

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.05.2019 ob 4:57 sd samo denar gost

      Lidi pa se vse trlo ;-)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.05.2019 ob 10:55 DF gost

      Kaj res ne vidi kako je smesen na tem kolesu? Naj mu nekdo pove.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.05.2019 ob 17:48 Čergoli gost

      Telebajski na bicikline.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.05.2019 ob 19:08 čurimuri gost

      :D tak je kak DUDEK na biciklini :D samo še čuča jemi falij v cekri hehe pa je vo pluvlenu Dudek :D

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.05.2019 ob 8:14 Joužek gost

      Kelko kolesarski stez pa so v soboškoj občini napravili v Jevšekovon časi? Nika. Popravili? Nika. Znake so postavili pa črte rijsali, Bravo!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.05.2019 ob 14:09 Nedeljko gost

      Palčeka si je nej na paktregar naložo. Rjavočeveljčka, ki rad nekam leze.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.