https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pohodniki so se podali od Pinc do Hodoša

15.05.2019 ob 9:00  

Tudi letos sta zakonca Abraham s Hodoša, katerima se je letos prvič pri soorganizaciji pridružilo Turistično društvo Pálinka, organizirala tradicionalni pohod od Hodoša do Pinc, s to razliko, da so letos pohodniki obrnili smer in se podali na najdaljšo razdaljo v Prekmurju, kjer živijo pripadniki madžarske narodnostne skupnosti.


Glede na to, da so imeli pohodniki pred sabo 47 kilometrov so se odpravili že ob 5.30, da bi lahko še v svetlem prišli do Hodoša. Že pri startu so pohodniki bili navdušeni nad sprejemom in po poti ugotavljali, da je še sožitje, kajti skoraj vse povsod so jih čakali z dobro voljo in dobrotami in jih spodbujali, da bi vsi udeleženci pohoda prišli do konca poti.

Pohodniki so s Pinc krenili v smeri Dolina – Čentiba – Lendava – Dolga vas, od tam naprej pa proti vasem Mostej, Kamovci, Gneterovci in Dobrovnik. Pot se je nadaljevala v smeri Motvarjevci – Čikečka vas – Prosenjakovci – Središče – Domanjševci – Krplivnik in Hodoš, kamor so prispeli okoli 18. ure.

Glede na to, da se pohoda iz leta v leto udeležuje vedno več pohodnikov, so organizatorji bili soglasni, da bodo zdaj že skoraj tradicionalni pohod Hodoš-Pince tudi v prihodnje organizirali.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2019 ob 10:58 gost

      Niste napisali kaksen je bil uradni jezik pohoda ...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2019 ob 7:51 Joužek gost

        Si mijmo strejlo. Če bi že kdaj bil na takšnoj ali podobnoj stvari, bi znau, ka je jezik nej važen.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2019 ob 11:55 Čergoli gost

      Pohoda se je udeležil tudi moj stari oče Istvan Hoduljko, sicer se je vmes par krat ukozio in je malce smrdelo ampak je vseeno uspešno opravil pohod.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.05.2019 ob 11:55 M M gost

      Bravo in iskrene čestitke vsem, ki ste prehodili tole lepo dolgo pot ! Drugič malo oglašujte pa se vam bo pridružilo še več (maratoncev), bi lahko rekli.Ženskega spola je bilo nekaj več,po slikah sodeč, za kar jim še posebej čestitam!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.05.2019 ob 12:04 vaš gost

      čestitke.....zgleda sicer bolj privat stvar, škoda, bilo bi nas več. Pa drugič!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.05.2019 ob 13:44 ...... gost

      koliko kilometer to prehodili? Ena slika je, dva ideta nazaj od Hodoša, prema Lendavi. Zakaj to je tak?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.05.2019 ob 8:52 Šandor gost

      Jaz sem hodila da sem se najedla in napila za šenki

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.