https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Tjaša Tibaut z več kot 300 zadetki na prvem mestu večne lestvice

16.5.2019  

Najizkušenejša igralka ŽNK TELEMACH GMT Beltincev Tjaša Tibaut je v 19. krogu SŽNL dosegla že 307. ligaški zadetek. Tibautova je na prvem mestu večne lestvice državnega prvenstva ujela Tanjo Vrabel, sicer nekdanjo soigralko, danes pa sodnico pomočnico s FIFA značko, ki se še ni povsem odrekla okroglemu usnju, saj mreže trese na futsal parketih.


Vrablova sicer ostaja na vrhu klubske lestvice, saj je Štajerka celotno nogometno kariero branila zgolj barve Pomurja, Tibautova pa je lansko sezono preživela v Olimpiji.

Nogometna zveza Slovenije na svoji spletni strani podatke o ženskem državnem prvenstvu zbira od sezone 2000/01, že pred tem sta mreže nasprotnic polnili predvsem Karmen Vais in Anica Korpič. Prva je v celotni karieri zabila 299 ligaških golov, Korpičeva pa je edina, ki bi lahko ogrozila vodilni tandem, saj na spletu ni moč najti podatka o točnem številu zadetkov. Nekdanja napadalka Pomurja je po letu 2000 dosegla 220 ligaških golov.

"To so stvari, ki dajo dodatno motivacijo, še posebej v ligi kot je slovenska, ki še ni na najvišjem nivoju, čeprav upam, da enkrat bo. Za seboj imam že precej let nogometa, veliko izkušenj, kljub temu pa ostajam motivirana in delovna. Poudarjam pa, da tega ne bi bilo, če ob sebi ne bi imela izjemne ekipe, trenerke in vodstva kluba, ki se trudi, da kot ekipa dosegamo gole in zmage. Vesela sem tega dosežka, ki je nova nagrada za leta vztrajanja v slovenski ligi. Prepričana sem, da bi bilo asistenc še več, če bi jih beležili. Veselim se vsakega zadetka, hvaležna sem za vsako podajo, ki pride do mene. To skušam maksimalno izkoristiti, a se zavedam, da imam pri zaključku akcij še veliko rezerv in to bi rada izboljšala," o svojem dosežku pravi Tibautova.

Pomurke, ki so v sredo v Ljubljani potrdile sedmi naslov državnih prvakinj, so v nedeljo vknjižile novo zmago. Varovanke Nuše Ladinek so s 7:1 premagale zasedbo Maribora in podaljšale uspešen niz, saj v letošnji sezoni še niso oddale točke. Ob Tibautovi so se med strelke vpisale še Luana Zajmi, Eva Potočnik ter Špela Kolbl in Sara Makovec, ki sta zadeli po dvakrat.

Foto: Pomurec.com in ŽNK Telemach Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2019 ob 17:55 DF gost

      Cestitke. Murasi vi pa sanjajte o tem. Koliko jih je dal " vas najbolji " sminker?

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2019 ob 9:54 Df? gost

      In po keri logiki sploh primerjava zenskoga in moskoga fuzbala??? Df ne hecaj se.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2019 ob 10:03 DF gost

        IQ???? Ne gre za primerjavo zenskega in moskega. Gre za primerjavo USPESNOSTI, UVRSTITEV, DOSEZENIH GOLOV!!!!!!!!!!! Ce se dobro spomnim, je vas sminker dal v tej sezoni dva gola. Niti iz penala ga ni znal dati. Eh, eh, oh, saj verjamem, da je za nekatere se vedno najboljsi, ceprav od 20 - ih podaj eno poslje na pravo mesto. VSA CAST TEJ IGRALKI IN CELOTNI EKIPI. Murasi vi pa sanjajte o takih uvrstitvah in uspehih. Saj sanje so dovoljene.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2019 ob 11:35 farsa gost

      Spavaš li mirno Messi ??? Spavaš mirno!???

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.