https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Med nagrajenci občina Gornja Radgona OŠ Grad, OŠ Kuzma in Angela Marton

16.05.2019 ob 12:00  

V Kulturnem domu Črna na Koroškem so na prireditvi ob Slovesnem dnevu prostovoljstva, v okviru 20. Nacionalnega tedna prostovoljstva, podelili nazive.

Občinam, ki aktivno podpirajo prostovoljce in prostovoljske organizacije, so podelili nazive Prostovoljstvu prijazno mesto. Naziv so podelili tudi šolam in dijaškim domovom, ki spodbujajo prostovoljstvo učencev, nazive Junaki našega časa, zaposlenim v javni upravi, ki so se posebej izkazali kot prostovoljci, naziv Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen/a v javni upravi, mentorjem pa nazive Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev.

Občina Gornja Radgona je prejela naziv za dolgoletno aktivno podporo prostovoljstvu v lokalni skupnosti, ki pripomore h kakovostnejšemu preživljanju prostega časa mladih, starejših in ranljivih skupin, za množično prostovoljstvo v društvih in za natečaje Naj prostovoljec, Naj prostovoljka, Naj prostovoljska organizacija in Naj prostovoljski dogodek v občini.


"Več kot 200 ur prostovoljskega dela so med drugim učenci OŠ GRAD opravili s sodelovanjem v akcijah Rdečega križa –  Drobtinica ter Zaigraj z nami. V okviru božične akcije so obiskali ostarele na njihovih domovih in osamljene posameznike iz občine, s tutorstvom pa so starejši učenci pomagali prvošolčkom," so zapisali v utemeljitvi.

"Na OŠ KUZMA dajejo poudarek medgeneracijskemu sodelovanju. Tako učenci obiskujejo starejše v domu upokojencev in tudi na domovih. Kot je zapisala mentorica Suzana Farič, so ponosni na skupino prostovoljcev, ki s svojim pridnim delom in obiski v Domu starejših Kuzma znova dokazujejo, da so vrednote, kot so prijateljstvo, poštenost, ljubezen, spoštovanje in prijaznost, v življenju ključnega pomena," so zapisali v utemeljitvi.

Foto: filantropija.org

Angeli Marton je prejela naziv za dolgoletno prostovoljsko delo in spodbujanje solidarnosti. "Angela Marton je zaposlena na Zavodu RS za zaposlovanje, Območna služba Murska Sobota. Že vrsto let je vključena v prostovoljsko delo. Odlikujejo jo izjemen čut za sočloveka, prijaznost in toplina, kar se kaže tako pri njenem profesionalnem delu kot tudi v prostovoljstvu. Pripravljena je pomagati vsem, ki se v danem trenutku znajdejo v težkem položaju. V okviru Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije je že 10 let sovoditeljica skupine starih ljudi za samopomoč ISKRICE v mestu Ljutomer. Je organizatorica lokalne mreže skupin starejših za samopomoč (Iskrice, Jasmin, Opora in Naš krog). V okviru SPOMINČICE, Združenja za pomoč pri demenci, sodeluje pri Alzheimer cafe in v skupini za samopomoč v Domu starejših občanov Ljutomer. Aktivno sodeluje z Društvom za socialno vključenost MOZAIK v socialnovarstvenem programu Pomoč na vratih. Je pobudnica za zbiranje prostovoljnih prispevkov med zaposlenimi za neposredno pomoč brezposelnim ljudem, ki so se znašli v hudi finančni stiski. Je zgledna prostovoljka, ki med sodelavci širi pomen prostovoljstva, solidarnost in medsebojno pomoč," so v utemeljitvi zapisali člani odbora pri Slovenski filantropiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.