https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ta vikend v Murski Soboti poteka državno mažoretno tekmovanje

19.05.2019 ob 6:00  

V soboto, 18. maja in nedeljo, 19. maja v Murski Soboti poteka 5. državno mažoretno tekmovanje.

Izvajalec 5. odprtega državnega mažoretnega prvenstva Mažoretne zveze Slovenije je Društvo mažoretk Bakovci. Prvenstvo že drugič poteka v pokrajini ob Muri, v Mestni občini Murska Sobota. Prizorišče tekmovanje je športna dvorana OŠ III Murska Sobota in drevored Martina Luthra.

Današnja sobota je rezervirana za tekmovanje v kategoriji solo, par in parado, jutranji pa je en del s solo in pari potekal v športni dvorani, popoldanski del tekmovanja skupin v paradi pa na drevoredu Martina Luthra.

V nedeljo si bodo lahko gledalci ogledali skupinske tekmovalne točke ter kategorijo Prvi korak (kategorija je rezervirana za najmlajše tekmovalke, do 10. leta starosti, kjer korakajo po točno določenem vzorcu).

V dveh dneh bo tako zaplesalo 600 tekmovalk, iz 15-tih društev in gledalci bodo imeli tako priložnost videti mažoretne skupine, ki sodijo v sam elitni vrh v Evropi, saj imajo že pokale iz evropskih tekmovanj, in pa tudi posameznice, ki so že stopile na najvišjo stopničko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2019 ob 6:26 pomurec gost

      kaj je že pa občina zamočila ka nikoga nej bilo da bi podelil medalje lekar ko so poklicali predstavnika občine da pride in podeli priznanja so obmolknili in se spogledovali pa nikoga nej bilo katastrofa in sramota za pomursko regijo posebno pa za občino verjetno so bili preveč zavzeti z osebnimi dogodivčinami.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.