https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

VIDEO: Zmagovalna je nizozemska pesem, Zala in Gašper na 13. mestu

19.05.2019 ob 1:00  

V izraelskem Tel Avivu se je danes odvil finale 64. tekmovanja za pesem Evrovizije, kjer je slavil nizozemec Duncan Laurenc s skladbo Arcade.

V finalnem večeru je nastopilo 26 držav, poleg Izraela kot letošnjega gostitelja ter »velikih pet«, to je Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije, še 20 iz obeh predizborov.

V torek so se v finale uvrstili predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina ter Slovenije. V četrtek so gledalci in žirije izbrali Severno Makedonijo, Nizozemsko, Albanijo, Švedsko, Rusijo, Azerbajdžan, Dansko, Norveško, Švico in Malto.

Slovenska predstavnika Zala in Gašper sta uspela zbrati 105 točk, 46 točk od žirije in 59 točk od telefonskih glasovalcev, kar je zadostovalo za končno 13. mesto.

Foto: Thomas Hanses/eurovision.tv

Evropo pa je najbolj navdušila nizozemska pesem Arcade, ki jo je zapel Duncan Laurence. Drugo mesto je pripadlo italijanu Mahmoodu s skladbo Soldi, tretji pa je bil Rus Sergey Lazarev s pesmijo Scream.

Finalni nastop zmagovalne pesmi si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2019 ob 9:04 jožek gost

      Alo ge ste tisti gobezdači ,ki ste napovedovali zelo visoko uvrstitev morda celo zmago tema dvema ,ki slabše ven izgledata kak da bi bila stara 70 lejt .Sramota vseh sramot najbolj slabo pa je da je šlo 700.000 € za dopust nekomu .Za otroke pa bomo spet zbirali zamaške .

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.05.2019 ob 9:36 Jfjs gost

      No, proti zmagovalni, sta naša dva genijalca.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.05.2019 ob 21:14 gost

      .Na naslednjo EUROVIZIJO poslati DF-ja naj poje v MAĐARŠČINI. Ko ga bojo slišali bo od vsh kandidatk dobil MAX. točk. In zmaga bo šla v SLOVENIJO.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.05.2019 ob 22:19 Lendavčan gost

      Najprej čestitke Zali in Gašperju , vam negatiivcem tudi čestitke za neizmerno nevoščljivost ki ga premorete še dobro da ne gori tako in tako se nebi dalo ugasniti,najlažje je pisati butaste komentarje, lahko pa se potrudite naslednje leto za zmagovalno pesem v katero pa zelo dvomim ker ste nesposobni,mogoče pa se lahko dokažete ?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.05.2019 ob 0:28 pišta gost

      Tisti, ki smo malo pred penzijo se še spomnimo kakšne so bile pesmi na Evroviziji v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Enostavne, vesele, dinamične, hitre pesmi. Enostavno so šle v uho in smo si jih tudi zapomnili. Izvajalci veseli, dinamični v pisanih veselih barvah. Tudi kulise in razna ozadja so bila svetla pisana. Še danes se velikokrat tiste pesmi vrtijo na radiju in jih še vedno poznamo. Zadnjih 20, 30 let pa katastrofa. Mrtvaški izgledi kulis, ozadja. Mrtve počasne pesmi, da o izvajalcih ne pišem kakšna katastrofa. In, če dodamo še kakšne Končite Wurst in razne trans in dvospolnike je mera polna. Kam gre ta nori svet ?!?!?!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.