https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Vodena vadba na motorik parku

Kdaj: Torek, 21.05.2019 ob 16:00

Kje: Murska Sobota, Expano

Vabljeni na vadbo pod strokovnim vodstvom, na kar 35 različnih napravah motorik parka ob Soboškem jezeru.

Glavni namen je demonstracija in učenje pravilne uporabe vadbenih naprav in rekvizitov (postaj v motorik parku) in ljudi seznaniti z osnovami izvajanja pravilne telesne dejavnosti. V motorik parku bo potekala strokovno vodena vadba po priporočilih za varno in učinkovito vadbo, ki jih predpisujeta Nacionalni inštitut za javno zdravje in Fakulteta za šport. Poleg tega, da je pravilna uporaba naprav in nadzorovano izvajanje s povratno informacijo najbolj učinkovito, predstavlja nadzorovana vadba tudi manj možnosti za poškodbe. 35 postaj/vadbenih pripomočkov v motorik parku omogoča zelo raznoliko vadbo in razvoj vseh gibalnih sposobnosti vezanih na zdravje in izvedbo: spretnost, ravnotežje, koordinacija, moč in hitrost.

Za optimalni razvoj vsake postaje je potrebno upoštevati določene parametre (pogostost, intenzivnost, količina, princip FITT). Namen je, da nas kineziolog seznani s temi parametri in pridobite znanje za samostojno, varno in učinkovito vadbo.

Strokovno nas bo vodil kineziolog ali fizioterapevt iz Centra za krepitev zdravja (ki je del projekta Nadgradnja in razvoj preventivnih programov in njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalni skupnosti), iz Zdravstvenega doma Murska Sobota.



Vsak torek v tednu ob 16:00 do 17:30 in vsako prvo soboto v mesecu od 9:00 do 11:00.

Več informacij: mitja.disic@zd-ms.si ali 031 318 924

 

 

 

 

    Fotogalerija