https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Zlata generacija in Hotiza slavila v Lendavi, Zelko prejel titulo za najboljšega strelca

Lendava, 18.6.2011  

V Lendavi je v soboto potekal tretji festival nogometa MNZ Lendave. Zvrstilo se je veliko tekem od najmlajših selekcij pa do članov. Vrhunca dneva sta bila humanitarna tekme med zlato generacijo in pomurskimi legendami, ter finale pokala med Odranci in Hotizo.

Na humanitarni tekmi se je zbiralo sredstva za Dvojezično osnovno šolo II v Lendavi, na koncu je bilo zbranih blizu tisoč evrov. Omeniti velja slabo udeležbo članov zlate generacije, prišlo jih le trojica, zato so na pomoč priskočile kar pomurske legende, da se je tekma lahko odigrala.

Tako so za zlato generacijo slovenskega nogometa nastopili Dejan Nemec, Franc Cifer, Dean Baranja, Robert Belec, Štefan Škaper, Janez Kardoš, Darko Milanič, Zoran Pavlovič in Stanko Glažar, za Pomurske legende pa Sebastjan Starovasnik, Željko Gaševič, Jože Vori, Dejan Novak, Mario Zver, Dario Utroša, Marjan Drvarič, Janko Irgolič in Boštjan Zemljič.

Tekma se je po rednem delu končala z rezultatom 6:6, po strelih z bele točke pa je s 5:4 slavila selekcija zlate generacije. V rednem delu so se za slednje med strelce vpisali Zoran Pavlovič trikrat, Darko Milanič, Robert Belec in Dean Baranja, pri pomurskih legendah pa sta po dva zadetka dosegla Mario Zver in Jože Vori, po enega pa še Janko Irgolič in Marjan Drvarič.

V finalni tekmi pokala MNZ Lendava, ki je sledila, je Hotiza s 4:1 premagala Odrance, na tekmi pa je pokal za najboljšega strelca 3. SNL vzhod prejel Boštjan Zelko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.