https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/578/1033/CENTER_ZA_DRUZINE_MURSKA_SOBOTA

POLITIKA

Beltinski svetniki niso podali soglasja za ponovno imenovanje Horvatove, kot direktorice ZTK Beltinci

Beltinci, 10.06.2019 ob 6:00  

Na zadnji seji Občinskega sveta Občine Beltinci so svetniki med drugim razpravljali o delu Zavoda za turizem in kulturo Beltinci in o (ne)podaji soglasja za ponovno imenovanje Ele Horvat, kot direktorice Zavoda.

https://www.pomurec.com/vsebina/65904/Unovci_turisticni_bon_in_prejmi_darilni_bon

Seznanili so se z Letnim poročilom Zavoda za turizem in kulturo Beltinci (ZTK Beltinci) za leto 2018 in letnim Programom dela ZTK Beltinci za leto 2019, ki ju je predstavila direktorica ZTK Ela Horvat.

Ob tem so na predlog Odbora za negospodarstvo in Odbora za gospodarstvo sprejeli še sklep, da Občina Beltinci začne z aktivnostmi v smeri razširitve dejavnosti ZTK z vsebino športa.

Ker Eli Horvat julija preteče tekoči mandat kot direktorici ZTK, so v naslednji točki svetniki razpravljali o podaji oziroma nepodaji soglasja k imenovanju Horvatove za direktorico ZTK za obdobje od julija 2019 do julija 2024.

S šestnajstimi glasovi za so svetniki soglasno sprejeli, da soglasja k imenovanju ne podajo. Razlog zato so predvsem nedavni dogodki na Otoku ljubezni, ki so med svetnike zasejal dvom o uspešnem delovanju Zavoda.

Naj spomnimo, pred približno enim letom je brod na Otoku ljubezni v Ižakovcih s sedmimi potniki obstal sredi reke Mure, letos marca pa se je tam začel potapljati mlin.

ZTK je kot najemnik objektov na Otoku ljubezni odgovoren za vzdrževanje le-teh. In čeprav so tako brod kot mlin uspeli rešiti in sanirati, sta omenjena dogodka svetnike prepričala, da ZTK pod direktorstvom Horvatove ravna negospodarno in je slab upravljalec teh objektov, zato soglasja za njeno ponovno imenovanje niso podali.

Celotno sejo si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

 

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   10.06.2019 ob 7:05 Gledalka gost

   Gledam sejo in ne morem verjeti. Glavni nakladači svetnik iz Lipe, dva Melinčara in dva iz Ižakovec. Vsi pidrepniki, ki so imeli od ZTK osebne koristi. V Lipi žena od svetnika glavna v gumli. Vino Ferčakovo. Naj Koštrica pove koliko je kasiral ko je vozil brod. Zver he leta in leta bil najdrakši dobavitel pijače. Potapljanje broda je slabo za direktorico ZTK. Za Kermanovim direktorom Smodišom padajo iz omar okostnjaki. Krajevni skupnosti in krajevni veljaki uničujejo občino. Se spomnim lanske razprave za turistično ižo v Bratoncih. Občina s teligami davala evre. Zdaj privat. Vsak dan gledam to bando ka delajo. Viragoviva receptora pa blagajnika. To je beltinski turizem 2019. Za ZTK kričijo ka premalo penez. Žepi kričlavij pa puni.

   48 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   10.06.2019 ob 9:57 občan gost

   Istina !!! Primitivizem na vijški! takši so glasni , ka so s prstom nej mignoli , pa so jih bedaki sedaj izvolili, in imajo zdaj glavno rejč! Tole je potrebno vse rastirati, pa če se že gremo turizma ,naj gre v privatne roke ,ker je boljši gospodar kakor pa nek kurčev zavod, ki samo razmetavle denar , kasneje pa občina vse tele izgube pokrijva! Horvatova je že prav delala, samo direktiva je prihajala od drugot tole naj pove!

   32 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   10.06.2019 ob 12:28 gost

   Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži temu delu in začne zaslužiti s tem, da sledi tejj stranii. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

   10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   10.06.2019 ob 14:09 herba gost

   vej pa najte nekno boukšo direktorico za ZTK!

   3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   10.06.2019 ob 15:28 gost

   Ka pa of zijd dva metra dvajsti pet? De se paudro ali nej?

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   10.06.2019 ob 15:58 BÖLTINČAR gost

   Novi župan Virag ali boš vdaro po stoli pa red napravo, zdaj bi že bil čas. Pa posnetek te seje si občani dobro poglednite sramota koga ste - smo zvolili v Občinski svet, kak sam že enkrat zapisal tem občinskim svetnikom bi na prvi seji trbelo napraviti predavanje ka pomeni funkcija občinskoga svetnika, ker glede na razprave in obnašanje na sejah jih velika večina tega ne ve in še naprej vztrajno zagovarjajo svoj ograček krajevne skupnosti ne pa interes celotne občine. Po njihovi logiki bi beltinčanci lejjko kasejrali od vseh ostalih krajev takso, ka se vsi vozijo v Beltince v šolo, k meši, k doktori v trgovino itd. To na tak način seveda ne gre in popolnoma isto je na področju turizma Ižekovci terajo kao svoj Otok ljubezni, Lipa in Bratonci nekakšno kmečko kučo te pa še tu zraven pridejo interesi - privatni nekaterih krajanov, ki so na ta način dobro zaslužili, kda pa trbej kaj financejrati pa daj občina pejneze. Direktorca ZTK Beltinci je kriva ker je to dopustila po drugi strani pa nikaj novega na Otoki ljubezni že 20 let. Če to ni bila sposobna ali če je delala po direktivi nekoga pa bi ja lejko sama odstopila če bi imela kaj "turističnega" v sebi. V glavnom župan te stvari je treba urediti enotno kot lastnini občine pritiče, ker naslednjega bomo tebe pijtali zakoj je to nej tak kak bi moralo biti.

   19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   10.06.2019 ob 17:13 gost

   Grozno je ko poslušaš človeka, ki se tako spreneveda, ker zelo dobro ve, da so sklenjene tripartitne pogodbe med občino, KS Ižakovci in ZTK! Ali bi morala direktorica hoditi gledat in nadzorovat objekte - je to njena naloga? Brodarji so in so bili tisti, ki so opravljali družbeno koristno delo in zaposleni preko javnih del! Ali imajo vsi "smisel" oz. .... za to delo? Če bi Ižakovčarji želeli dobro bi pomagali, ne pa da zdaj jokajoče obtožujete!

   29 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   10.06.2019 ob 17:58 reka Mura gost

   Za te razpravljajoče so pogodbe le kos papirja. Kaj pa ve Zver od prava, kaj Ferčak, kaj Kovač. Poredoš je vsaj razgledan. Horvatova je krica le toliko, koliko kaosa je dovolila ob Muri. Ali ga pa ni mogla preprečiti. Tatovi so vedno v prednosti pred zakonom. Zanima ne kdo bo upal razkrinkati bratonski turistični kriminal? Potem se lahko pogovarjate o zdravem ZTK-ju. Bivša bratonska svetnica ex bratonska iža mlati proti Elici že 10 let. Ajde župan, kaj čakaš?

   11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   10.06.2019 ob 19:48 gost

   Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži temu delu in začne zaslužiti s tem, da sledi tejj strani. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   10.06.2019 ob 21:49 radoveden gost

   Zna što kak je Simona Cizar Zadravec dobila dobro plačano službo v ZTK? Njena mana Liza drek meša v krajevni skupnosti pa v društvi mrtvih partizanskih duš. Ona misli da še 2.svetovna vojna traja. Stara se včera na langašaj v Lipi neka gor vužigala.

   24 32 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    11.06.2019 ob 17:16 Lizika gost

    Spoštovani radoveden, če bi bil kaj človeka, bi se podpisal kak človek, za Simonino službo je bil razpis, pa tudi če bi kaj vplivala, si Simona tou zasluži, saj je izobražena in sposobna delati. Vsaj 30 let dela v Beltincih brezplačno na vseh prireditvah, zdaj pa vas moti.Če pa vam iden na živce jes, pa mi prosim povejte, ka san nej napravila dobdo. Mislin, ka ate malo mimo vdarili, kdo mejša štrene v KS. Vam moram povedati, ka pijtajte tiste, ka tou delajo. Tudi sama sem več kaka 50 lejt delala na večih prireditvah in društvih, pa se nikoli nejsmo pijtali, če tou nam trbej, sogdar, pa še gnes, delamo za Beltince.. Ohranajnje spomina na najtežji del naše zgodovine, je delo, da taki, kot ste vi drago radoveden človek ne boste kdaj doživeli vseh strahot.Na žalost pa san nej bijla na langašijadi, ka bi se lejko srečala in bi mi v obraz povedali Stem zaključujem razpravo in vam želim lep dan.

    37 11 Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   10.06.2019 ob 23:16 pišta gost

   Vse te zavode in agencije je treba takoj ukinit. Povsod so na položajih llhudje, ki nimajo pojma o ničemer. Položaji se dobijo po politični barvi in priimku ter rodbinskih povezavah.

   17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    18.06.2019 ob 10:22 EMIL S. gost

    pišta - imaš popolnoma prav, vidiš kak se je Lizika gor vižgala ona je že kak se spomnim na položaji - torej večno, kak ne pride gor ka ji pri njenih letih res ni potrebno kandidirati in naj bi lepo uživala v penziji. Ne ona in ne hčerka nimata kaj pokazati v Beltincih , da bi kaj vsaj poskušali napraviti. Središče Beltinec je ena sama podrtija od kar so pred davnimi leti porušili kinodvorano to je mislim več kak 40 let se ni napravilo ama nič, večina zgradb ki so še ostale v zapuščenem stanju propada, da ne naštevam kaj naprej tak da rezultatov NI. Če je že njena hčerka tak šolana in sposobna zaposlena na ZTK Beltinci ta zavod v vseh teh letih ni bil sposoben izpeljati nobenega novega projekta, pijtan se zakoj so ti ljudje tam dobivali plačo. Še več to kar so prevzeli niso bili sposobni vzdrževati (mlin na Muri). Tak da nasvet župani ne samo menjati direktorico ampak celo ekipo na ZTK drugače bo vse po starem.

    18 8 Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   11.06.2019 ob 12:45 bralka gost

   Ge pa še pravica bijla,mater ste me razočarali,san mislila, ka de zaj bouške,ka novi župan prišel.Sami ritolizci so v ton beltinskon parlamenti.

   36 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   18.06.2019 ob 10:08 gost

   V Beltinski občini vse vodi propadli SMC ,sramota.

   27 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.06.2019 ob 14:04 gost

    Župan je član SMC sicer je to na volitvah skrival in ni upal kandiderati kod SMC ampak s podpisi večnoga nogometaša - zanimivo. Da se je pa v bolnici v Soboti imenoval predsednik nadzornoga sveta te pa je še kak bil SMC in po tej zaslugi tudi prišel na položaj. Vidite to so takši, ki se obračajo kak veter piše.

    23 0 Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   18.06.2019 ob 13:30 občan! gost

   Zgornji komentator - budalo si bil, pa budalo ostaneš!!!

   1 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   18.06.2019 ob 14:44 Realno ni pomoči gost

   Dokler se tega Adžiča in njegovih pajdaških provizij ne rešite bodo Beltinci v dreku

   48 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.06.2019 ob 14:11 VEČNI FUNKCIONAR gost

    Beltinci so že dugo zaradi takih v dreki saj eni tej isti osebki med katerimi je tudi Adžič večno krožijo na vseh možnih položajih v občini ni mi jasno kama volilci gledajo da so volitve, sicer jih pa tak 60% ne hodi volit te pa ti ki imajo malo več pajdašov vsakič mandate dobijo. IN KA SO NAPRAVILI ZA OBČINO IN OBČANE - NIČ.

    23 0 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.06.2019 ob 18:24 kupinar gost

    eden te isti psiho pisač. Igor gor ga najdite pa njemi v lampe njegovo govno napšite. te ga pa malo šetajte po beltincaj ka mo znali za te fuknjence.

    0 13 Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   18.06.2019 ob 21:51 ViragTheGreat gost

   Kaj spet sinfate g.Igorja...on ze ve kako se streze stvarem in opravi delo...govorec pa pol

   1 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    20.06.2019 ob 7:32 VEČNI FUNKCIONAR gost

    Kupinar - primitivec ne da bi jas tebe gor našel pa ti bom res zaprl gobec z govnom da si nikoli ne boš dovolil takega primitivnega pisanja, ki je tudi kaznivo po KZ Slovenije, se zavedaš tega. Sicer pa jaz v pisanju nisem nikogar žalil napisal sem dejstva ki držijo ali ne drži da: 1. Adžič že od vekomaj kroži po vseh funkcijah in odborih v občinskon sveti - DRŽI IN JE RESNICA 2. Naštej mi vsaj en dosežek 20 let nazaj, ki so ga ti tvoji ljubljeni napravili za občane ali občino Beltinci. AJDE DA TE ČUJEM SEDAJ Bom te pa vsekakor gor poiskal ker bi te rad videl junaka, če si tako močan.

    8 0 Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   19.06.2019 ob 14:16 medo gost

   župan je novi obraz in je po srcu SDS

   6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.06.2019 ob 17:11 Medolina gost

    Medo prav imaš. Župan ne more brez SDS. Žerdin podžupan. Kovač šef svetnikov. Vsi skupaj pa za drek.

    19 1 Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   19.06.2019 ob 18:02 Kulturnik gost

   Činč de prdo v petek na proslavi. Bog nam pomagaj. Daleč smo prišli. Za 500 evrov mesečno.

   18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   20.06.2019 ob 6:58 Kulturnik gost

   Moira opet na sceni. Nega nika boukšoga v Boltincaj. Spremljevalni vokal podžupan Žerdin na vrbino frulo. Podžupan Činč z monodramo na temo KAK PO PROPADI SMC NAJTI NOUVO STRANKO. Ge pa je te naš suhi županek? V nekem projekti leka ma pogoj da se mora skriti za ludstvo za 1 leto. Potapla se v Vučji jami. Okoli same nage turistke. Pa naj še kdo reče da ZTK dobro ne dela.

   5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   20.06.2019 ob 20:46 bralka gost

   Nika ste ne napravili,nič, niti ene tovarne nemamo v občini.Samo to brezvezno blagovnico, ka je prazna,zapravili ste vse, ka se je dalo.Zdaj bi se pa šli nekši turizem.Stoga se nemre živeti-Mladin trbej delo.

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.06.2019 ob 7:49 nočna tica gost

    Toti doli zapravle i lehko gori vstanejo. Malo viagre popijejo. Potli pa zapunijo tvojo luknico in bos zadovolna. Zutra pridi v masažni salon v gradi. Prvi pol vure seksa zaston.

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   20.06.2019 ob 22:23 Bralka gost

   Ja center nasij beltinec je katastrofa,mladi zupan samo obecaval kak de se vse dalali,zaspali smo ,ne dela se nic.

   8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.06.2019 ob 14:18 BÖLTINČAR gost

    Center Beltinec je sramota že več kot 25 let, vsi dosedanji župani obečavali, nič napravili in tak de sedaj. Zabadav je novi dirigent orkestra če so muzikantje stari, za nič in ne vejo igrati.

    9 0 Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   21.06.2019 ob 14:10 gost

   Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam...... obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   21.06.2019 ob 16:00 Bralka gost

   Pa ka mo vsi fertik,ci teva nede adzica pa cincA .cejli zivot se slepata kak so beltinci obcina.

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   22.06.2019 ob 7:34 Zabita bralka gost

   što dobij dosti glasov je izvoljeni. Ti jih nemreš mij pa jin ščemo. Idi na volijtve pa se daj volitvi. Kak si glup(a) si že dnes vuč tele semleto. Faušarija gorij.

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   22.06.2019 ob 11:05 GEZA gost

   Glede Horvatove lahko povem iz lastnih izkušenj, da dela dobro. Za brodarje pa naslednje. Dobivajo jih predvsem preko javnih del. In ko se naučijo, morajo iti. Leto dni hitro mine. Delo z turisti pa tudi ni tako enostavno. Je treba malo vseeno znati komunicirati z njimi. Po moje bi bila rešitev redna zaposlitev brodarja. Tako bi moral prevzeti odgovornost. Zdaj pa dela malo en, se nauči, mora oditi in spet od začetka. Eni smo bili brodarji in bi rade volje ostali še naprej. Ampak ker je tako kot je, smo morali oditi. Pa bi z veseljem delali še naprej. Marjana pa je naredil dosti za KS. Tako da.....

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   22.06.2019 ob 22:13 Risto Kubura gost

   Adžič je največji nakladač kar jih obstaja tako na občini kot na NLB ampak mu uspeva.

   10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.06.2019 ob 8:43 mišika gost

    Kaj pa ima Adžič z občino. Eden od 19 svetnikov. Razgledan in lepo ga je poslušati na sejah. Ženske ga želimo videti. Večkrat.

    2 15 Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   23.06.2019 ob 8:40 Janez gost

   On se sladko smeji na vaše komentarje siromaki. Njemu je v življenju uspelo. Ima denar, polno nepremičnin, več dobrih avtov. Pa še vedno pomaga nam prijateljem. Ti nezadovoljnež pa skoči v Muro pri ižakovskem mlinu. Igor pokončno. Ne oziraj se na te v glavi bolane ljudi.

   1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   23.06.2019 ob 10:34 gost

   Fajn bi bilou te župljane občine Beltinci končno seznaniti s tem kako ravna župnija z njihovim denarjem! Namreč glasbena šola Beltinci ( Zavod sv.Cirila in Metoda ) je s svojimi NEZAKONITIMI ravnanji spravila župnijo v stroške, za več kot 100 000 EUROV! Župljani si ZASLUŽIJO vedeti resnico! Žalostno je, da se vse to skrivlje od ljudi, ki iz srca PRISPEVAJO tej cerkvi!

   11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   23.06.2019 ob 16:28 faran gost

   Faranski organ žižek, horvat, zajc odloča o ton. Modreci. Ti pa že prodavli hižo ka to zgubo pokrijemo.dobiš plac poleg žičijov na hrastovi plohi v grobnici pod ave marijov.

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   24.06.2019 ob 10:33 gost

   Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delamm........ obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.