https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zlata maša salezijanca in duhovnika Toneta Ciglarja

Gornja Bistrica, 17.06.2019 ob 9:00  

V nedeljo, 16. junija, je v cerkvi bl. Antona Martina Slomška potekala zlata maša salezijanca in duhovnika Toneta Ciglarja, ki je s tem obeležil biserni jubilej - 60 let redovništva in zlati jubilej - 50 let duhovništva.

Ob zlatomašniku sta poleg številnih duhovnikov od blizu in daleč, somaševala njegov nečak in župnik v Poljčanah Štefan Hodnik ter salezijanski inšpektor Marko Košnik.

Ciglarjevo duhovniško pot je v pridigi orisal murskosoboški škof Peter Štumpf, ki se je ob tem dotaknil tudi osebnih srečanj z jubilantom.

Po končani maši je zlatomašnik blagoslovil novo obnovljeno ploščad pred cerkvijo in izpustil 50 belih golobov.

Po slovesnosti je bilo za vse navzoče pripravljeno druženje z zlatomašnikom ter skupno praznovanje s hrano in pijačo.

Zlatomašnik je ob jubileju pripravil tudi darilo, vsaka družina je namreč prejela knjižico »Dva zlata klasa«, ki jo je zapisal prav za to priložnost.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2019 ob 13:18 GEZA gost

      Risto Kubura in lepec - kako vaju ni sram. Če že nimata kaj dobrega napisati, vsaj ne žalita. Določeni so se tako odločili in to je treba spoštovati. Tudi za vaju bi potemtakem lahko kdo grdo pisal. Bi vama to ugajalo? Sramota.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2019 ob 15:04 bravogeza gost

      Bravo Geza,zelo lepo si napisal.A žal za DF ,ki piše in se sam z sabo prička,pod več nicki,je to brezveze pisat,tepac si samo želi da bi ga začel nekdo žalit,da bi lahko vrgel svoje frustracije , je pač bedak, ki uživa v idijotizmu do samega sebe.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.06.2019 ob 16:48 M M gost

      Čestitam ,spoštovanemu gospodu duhovniku ob njegovem dvojnem jubileju in mu kličem še na mnoga tako plodno bogata duhovna leta.Gospod Tone ,dobri Bog in mi vsi potrebujemo takšnih zvestih delavcev v našem duhovnem vinogradu! Bog vas živi!

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.