https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od danes lahko bencin in dizel točite ceneje

18.06.2019 ob 8:00  

Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, sta se na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči znižali.


Cena 95-oktanskega bencin je bila prej 1,333 evra na liter. Cena se je znižala za 6,2 centa in tako stane 1,277 evra za liter.

Cena dizelskega goriva se je znižala za 5,6 centa in sedaj stane 1,215 evra za liter.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar–evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2019 ob 12:10 topla voda gost

      95-1,179 diesel-1,104 cena v Avstriji danes

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.06.2019 ob 13:51 DF gost

        Zakaj se ne preselis v Avstrijo????? Clovek, ki pri bencinu joce za par centov, v gostilni pa dnevno zapravi 20 evrov ali vec, ni vreden, da sonce posije nanj.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.