https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Učenci še zadnjič sedli v šolske klopi

24.06.2019 ob 11:00  

Danes zagotovo skorajda ni učenca ali dijaka, ki ni z veseljem prestopil šolski prag, saj je zadnji dan šolskega leta, nato pa jih čakajo več kot dvomesečne počitnice.


Danes bo zaključna spričevala prejelo 186.328 osnovnošolcev in 73.110 dijakov. Pred njimi so več kot dvomesečne počitnice, v šolske klopi se bodo vrnili spet 2. septembra.

Nekateri učenci so pouk končali že prej, devetošolci 14. junija, dijaki zadnjih letnikov pa že konec maja.

Pred njimi so torej dolge počitnice, ko bodo lahko pozabili na vsakodnevne šolske obveznosti in brezskrbno uživali v poletnih dneh.

Tudi minister Pikalo je učencem zaželel lepe počitnice

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je v poslanici ob koncu šolskega leta učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom zaželel, da bi počitnice dobro izkoristili, med njimi uživali in si hkrati nabrali čim več novih izkušenj. Dodal je, da je prav, da si vsi skupaj odpočijejo.

Tudi staršem je zaželel, da si odpočijejo, oddahnejo in se posvetijo drug drugemu. Zahvalil se je tudi učiteljem in učiteljicam za dobro opravljeno delo v tem šolskem letu.

Aktivne počitnice

Poleg vseh poletnih radosti in veselja na bazenih in morju, ki jih v prihodnjih dveh mesecih ne bo manjaklo, pa se lahko otroci udeležijo tudi kakšnega tabora, delavnic ali aktivnih počitnic, ki jih organizirajo različna društva v pokrajini.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2019 ob 21:35 gost gost

      Tudi moj stari oče gre na počitnice in se je tudi že ukozio!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.