https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prleki in Prekmurci so merili moči v vlečenju vrvi - 1. del

14.07.2019 ob 18:00  

Danes je v Krogu pri brodu in na nasprotni, prleški strani, potekalo že 25. tradicionalno srečanje med Prleki in Prekmurci.


Srečanje je bilo že čez dan v polnem teku, na katerem pa ni manjkalo niti dobre hrane in pijače na obeh straneh Mure. Na prleški strani je obiskovalce zabaval Prleški kvintet, na prekmurski pa skupina Avantura, kateri se je kasneje pridružila še pevka Tanja Žagar. Srečanje so uradno otvorili s skokom padalcev na brod na Muri. V popoldanskem času pa so se Prleki in Prekmurci že potegovali v tekmovanju "metanje jabolk".

Že od 11. ure naprej so si lahko obiskovalci privoščili ribe na brodarski na način, langaš, na prleški strani pa tudi krapce. Ni pa manjkal niti sladoled in sladoledne rolice za najmlajše.

Letošnje srečanje je bilo malce drugačno, saj se je dogodka udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. Vrhunec dogodka pa je bil vlečenje vrvi čez reko Muro. Tokrat so zmagali Prleki.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2019 ob 0:41 allen91 gost

      sramota za prekmurce ge so to postavo delali prek fejsbuka?

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2019 ob 8:22 krog gost

      Res nikaj ne more potekati ,da ne bi zvali Barbike in šerifa ? Kak vas nej sramota ka to vabite

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.07.2019 ob 11:25 pip gost

      Barbiko sedaj že vabijo na vsak cirkus. Če dobro vidim se mi zdi tudi, da je šerif čedalje debelejši. Ali je to tak samo na sliki? Mogoče dobra hrana v EXPANOJI hasni. Ali pa se redi, da bo lahko drugo leto pomagal vlečti vrv, da spet izenačijo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.07.2019 ob 11:46 febo gost

      Voharov Jani bi jim lejku pomogel z bagerom! Što pa je zdaj brodar ? Čul sem , ka Škrabanov Tunek pa Francek !!??

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.