https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Začel se je 15. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Ljutomer, 17.07.2019 ob 6:05  

V Ljutomeru se je včeraj začel 15. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo potekal med 16. in 20. julijem.

Na Glavnem trgu je včeraj potekala slavnostna otvoritev festivala, kjer so navzoče nagovorili programski direktor Grossmannovega filmskega festivala Tomaž Horvat, županja Občine Ljutomer Olga Karba ter Minister za kulturo Zoran Poznič. Slednji je festival tudi uradno otvoril.

Sledila je otvoritev simbolične vinske ceste, kjer so se predstavili vinarji, ki se potegujejo za vinskega Hudega mačka.

Na letošnjem Grossmannu se jih za naslov Vinskega šampiona Hudega mačka poteguje pet, in sicer WTF – Whiskey Tango Foxtrot (Templarjevo posestvo & Turistična kmetija Hlebec), muškat otonel (VinoReja Kaučič), sivi pinot (Vina Gjerkeš), chardonnay (Hiša penin Frangež) in Dišeči traminec (Steyer).

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina bo letos ponudil rekordnih 35 igranih in animiranih celovečernih filmov, 12 dokumentarcev ter 43 kratkih filmov iz 36 držav.

Častna gosta letošnjega festivala sta režiser Sam Firstenberg, absolutna legenda akcijskega filma osemdesetih, in igralka Christina Lindberg, ena najznamenitejših ikon eksploatacijskega filma sedemdesetih in muza Quentina Tarantina.

 

V sodelovanju z Občino Ormož in GPS-om bo Grossmannov festival letos prvič potekal tudi v Ormožu. Tam bo na sporedu 15 kratkih filmov ter dva celovečerca s filmskimi gosti.

Več podrobnosti o filmskem, spremljevalnem in vinskem programu ter vseh gostih lahko najdete na spletni strani festivala TUKAJ.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2019 ob 8:56 Vanek gost

      Smo čuli na murskem vali, ka je direktor festivala povedal, da je otvoritev, namesto ODPRTJE, nezna ti on bogami slovensko.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2019 ob 9:38 Vanek gost

      nika drugo kak pijanka, tou vec neje ka je bilou. Brez veze

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.07.2019 ob 10:10 Prlek gost

      Res je ni več to, kar je bilo. Toliko, da se troši denar, kultura je veliko več kot horor.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.07.2019 ob 12:01 katastrofa gost

      Žalost od nekoč tako lepega mesta Ljutomer,sedaj samo še ena velika žalost,ta Grossman ,vsak leto eno in isto,pa še nekaj ne razumem,kako se lahko nekdo našemi v zombija pa se dela budalo pred vsemi zbranimi,res ste postali katastrofalni...škoda

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.07.2019 ob 15:01 Jeruzalemčan gost

      Aha, ker se drugače v Ljutomeru toliko dogaja, koncerti vsak vikend pa to... dajte no. Mesto je veliko bolj strašljivo ko se NE dogaja ta festival, vsaj center no. In koliko berem, bodo samo danes tam predstavljali svoje filme Kreslin, člani Laibach itd. Ja, žalost res, in vsako leto isto...:)

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.07.2019 ob 16:49 Zalost gost

      Hooror je v stilu lotmerske politike, prej je blo slabo, zaj pa se huje

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.07.2019 ob 18:23 prekmurec gost

      Pa štajerci ste fejst lidje! Ka se pa date na take bedake delati, je pa resno nesprejemljivo! To ti gre na kozlanje ko vidiš tote izmečke !

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.07.2019 ob 18:40 Miha gost

      Saj je res, to ne sodi nikamor več, še v večje dno, saj pa se vidi, lotmeržanarov sploh nega, ker jih je srom, same pijanke drugo pa nič

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.07.2019 ob 12:16 Milena gost

      Horor v Ljutomeru nic novega. Festival pa je vedno slabsi, pijancevanje in rolanje yolijev to pa je vse , saj pa se vidi kdo je v odboru. Nedorasli dečki

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.07.2019 ob 13:42 Joly gost

      Joly je zdrav hehehehe zakoj pa nej

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.