https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Bo podjetje Ocean Orchids moralo prenehati z vzgojo orhidej v rastlinjakih?

19.07.2019 ob 12:00  

Dobrovniškemu podjetju Ocean Orchids grozi prepoved opravljanja dejavnosti vzgoje orhidej v rastlinjakih. Okoljski inšpektorat je podjetju izdal dve odločbi, z eno od teh pa tudi prepoved opravljanja dejavnosti. Podjetje se je na obe odločbi pritožilo.

Okoljski inšpektorat je podjetju 22. maja izdal odločbo s prepovedjo opravljanja dejavnosti, ker naprava deluje brez okoljevarstvenega dovoljenja za odvajanje industrijske odpadne vode v javno kanalizacijo ali neposredno oz. posredno v vode. Odločba še ni pravnomočna, saj se je podjetje pritožilo, zadevo zdaj obravnava ministrstvo za okolje in prostor kot drugostopenjski organ.

Vlada je zadnji dve leti sprejela dve uredbi, o razvrščanju objektov ter dopolnjeno o posegih v okolje. Problem je v tem, da status rastlinjaka v uredbi ni pojasnjen, s čimer avtomatsko spada med stavbe in celo med naprave in ne med kmetijske objekte.

Okoljski inšpektorat je podjetju Ocean Orchids 17. maja izdal tudi odločbo o uporabi termalne vode iz vrtine Do-3g/05, s katero odreja, da količina načrpane vode ne sme presegati dovoljene količine po koncesijski pogodbi, ki znaša 189.216 kubičnih metrov na leto, in da črpanje termalne vode ne sme presegati šest litrov na sekundo. Tudi na to odločbo se je podjetje pritožilo.

Okoljsko ministrstvo je obe pritožbi podjetja prejelo 12. junija, o zadevah pa bo odločalo avgusta, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2019 ob 13:27 gost

      ??? Termalne vode je v izobilju.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.07.2019 ob 13:36 heh... gost

      Svaka čast našim inšpektorjem ... Naj prepovejo opravljanje dejavnosti tam kjer delavci več mesecev nimajo plač in plačanih prispevkov, ne pa tam kjer še delavci imajo redni mesečni dohodek. "Misel naše vlade in inšpekcij : Uničimo vse kaj je še zdravega v tej naši državi"

      47 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.07.2019 ob 14:08 Bučko gost

      Vse naredijo,samo da uničijo Prekmurje. Glavno, da plačujemo davke. Sram naj jih bo!

      41 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.07.2019 ob 15:58 budale gost

      Hja tako je pa to,če ti nekaj uspeva,neka dejavnost in gre to državi v nos je potrebno to uničiti,nič novega...Je država uničila,Muro,Pomurko,Pomurske mesnine,Mlekarne ni da ni ...bravo Zlovenija

      30 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.07.2019 ob 20:31 vtijč gost

      Imamo pač tudi inšpektorje kateri ugotavljajo,da je v štali preveč lastovic .Tam ge pa živina v gnoji in gnojšnici ober kolen ta pa nejdejo .Res smo država že slabša od Albanije bogme

      22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.07.2019 ob 22:39 GOST2 gost

      Banda ciganska...

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.07.2019 ob 22:58 pišta gost

      Hmmmm, Ministrstvo za okolje??? Kaj pa Kmetijsko ministrstvo ??? Problem očitno ni od včeraj. Kje je bil takrat sedaj že bivši kmetijski minister Dejan Židan ? Haloooo !!!!! Slikat se hodi na razne prireditve, kjer se dobro je in pije. Kaj pa je dobrega naredil za Prekmurje ?????? !!!! In sedaj je šef parlametna njegov SD pa v vladni koaliciji. Če bi bil za kakšen hasek bi zadevo uredili v enem tednu. Potrebno je samo predpise urediti in rečti bobu bob !!!!!! Daj ŽIdan zbudi se !!!!!!!!!!

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.07.2019 ob 8:44 gost

      Zanimivo, ka se je ta gonja intenzivno začela po tem ko je celi svet videl in vedel, da so vatikansko slovestnost krasile prečudovite prekmurske orhideje ?! Kako dolgo bomo še Prekmurci dovolili da nas naša preljuba domovina oziroma njeni "vladarji" teptajo in zavestno uničujejo???

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.07.2019 ob 9:21 Dudul gost

      Inšpektori. Vteknite se še malo v tistega švaba tan v Odrancaj. Ka je vse zazijdal, nalejkel stotine avtojov, ruži cejle dneve v samem strnjenem naselju, ka ne gučim še o drugih problemih, štere mamo prebivalci v bližini. Pa isto vala tudi za tiste silose. Bedasti Markoja župan Odranski. Ka si nan tou napravu.. Industrijo tlačiti ščista v bližino bivalnega naselja. Mamu ti... Tebi bi mogli hačkiji nej Črenšofskoga...

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2019 ob 11:12 gost

        Si pa kreten nepismeni, kateri tako razmišlja,, pa poj ven iz te okolice,, idi poglednot v svet,, ni čudnega, če bi vsi tako razmišljali,,, takim delo smrdi kot si ti, ki si tako napisal

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2019 ob 15:11 Dudul gost

        Tij bos meni v tiral mladijč šmrklavi. Tu živem 60 lejt, hižo so tu meli že moj dedek pa oča, še te kda su cigajni meli samo edno barako pa šotor. Pa znan kak je bilou tu fajn. Zaj pa tou industrijo moremo gledati pa poslušajti... Pa nejsan edijni znaš. Dosta se nas buni tu v bližini te industrijske cone. Pa inači san že jes svoje v napravu šmrklavec nespoštljivi... Tij pa še znanka jajca čovleš. Svejt pa me ne zanimjle pa ga ne bun šol v gledat...

        3 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2019 ob 15:45 DF gost

        Dudul, ti si tipicen kmetavzar, ki misli samo na svojo rit. Kje bodo ljudje dobili delo, ce se ne bo nic delalo, samo, da boste kmetavzarji v tisini ziveli?

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.07.2019 ob 9:29 gost

      Inšpektorji, spravite se rajši na požigalce smetišć, ki se nenadoma serijsko dogajajo, ne pa na tiste, ki uspešno delujejo in skrbijo za svoje delavce. Kaj res Prekmurje ne premore vsaj enega poslanca ka bi vdaril po mizi in se zavzel za svoj narod? Stvarno nam žabari delajo risanke..Židan pa ostali prekmurski šarčevi kimavci pa se sramujte.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.07.2019 ob 9:32 LJ gost

      Ko preberes te komentarje, ti je popolnoma jasno zakaj ste Prekmurci tam kjer ste.

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.07.2019 ob 17:37 Lendavski nadvojvoda gost

      Dudul,Odranski,te je čas povozil,časi ,ko ste še kak cuzeki hodili,so mimo.Samo hrzeš še lahko,samo pazi na social zobe,ti bodo ven popadali.Nasvet,kupi si dobro lepilo za njih,pa po ustnah ne pozabi namazati.Tak,pa Odranski Amen.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.07.2019 ob 20:03 Dudul gost

      Ali moren ti pa priznati, ka si me fajn naslovu. Dudul Odranski. Jako fajn se čuje.. Skoro kak Lendavski vojvoda ...

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.07.2019 ob 20:16 Lendavski nadvojvoda gost

      Dudul Odranski,zdaj pa papati,risanko pogledati,te pa ajati.Če te prostata riba,si premalo "sekas" delal.Torej,noči brez spanca zaradi dobre ženske,si zamudil,te pa ga zdaj trosi parkrat na noč.Tak,Amen.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.07.2019 ob 16:11 pišta gost

      Vedno se najde nekdo, ki takoj spre ljudi med seboj in pozabijo na glavno temo in začnejo medsebojni obračun. To je cilj vladajočih. Spret ljudi, da lahko mirno vladajo in kradejo. Osredotočite se na pronlem. Orhideje !!!! Kot sem že zgoraaj zapisal. Problem ni od včeraj. Minister za kmetijstvo je še leto nazaj bil Židan. Njegova SD je v vladi. Naj uredijo zadeve v dobro odličnega podjetja !!!! Ljudje stopimo v bran podjetju, ki odlično posluje. Ne kregajmo se med sabo !

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.07.2019 ob 17:06 DF gost

        Se en kmetavzar vec, ki ne ve zakaj tu gre. Ce zame in mojo druzino veljajo zakoni, bodo veljali tudi za privatnika ne glede na to kako se pise in kaj dela. A kmetavzarji tega pac ne razumete. Izobrazba, razgledanost, pamet, ....... ??????

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      22.07.2019 ob 19:54 gost

      Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobilii najboljši rezultat. Več o tem lahko preberete tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.