https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Turnir za Štorkljino gnezdo na Gornji Bistrici dobili Mazza La Panda

30.7.2019  

V soboto, 27. julija, se je na ŠRC Jame na Gornji Bistrici v sklopu Bistriškega dneva odvil pandolo turnir za Štorkljino gnezdo (prehodni pokal) v organizaciji MŠD Prekmurski Pandolaši.

Tekmovanja, ki je letos potekalo dvanajstič se je udeležilo 12 ekip, iz vseh treh največjih središč igre pandolo v Sloveniji: Prekmurja, Primorske in Štajerske, med njimi tudi dve debitantski ženski ekipi.

Po pozdravu ekip in besedah dobrodošlice predsednikov Zveze društev igre Pandolo Slovenije ter Prekmurskih pandolašev, je otvoritveni udarec turnirja pripadel slovenski starosti igre pandolo, Srečku Lazarju iz Hrvatinov.

V tropski vročini so pandolaši morali pokazati dobro mero vzdržljivosti in telesne pripravljenosti, tudi zato ker se je turnir zavlekel v pozne večerne ure. Atraktivne in napete tekme v dveh predtekmovalnih skupinah so se nizale ena za drugo in še enkrat pokazale premoč trenutno najboljših dveh ekip v Sloveniji Mazza La Panda (Koper) in Robe Varie (Piran), ki sta osvojili zmagi v skupinah.

S tem ko je zabava postajala vedno bolj razgreta, je tudi turnir prihajal k vrhuncu. V polfinale se je uspelo prebiti tudi štajerski ekipi Žiče Underground in prekmurski ekipi Puranji Čunder. Prekmurci so v polfinalu presenetili Robe Varie in se po lanskoletnem 3. mestu, letos prebili v veliki finale. Mazza La Panda je bila zato bolj pozorna in ni dovolila presenečenja Štajercem, ki so proti koncu turnirja prikazali vedno boljše tekme ter v tekmi za 3. mesto presenetili tudi velike Robe Varie.

Zelo napeto finalno tekmo, kjer je bilo mogoče videti številne mace, izbijanja in obrambe in se je po prvem krogu končala le z nekaj macami razlike, je za dobro uro prekinil močnejši naliv s sodro. Nenačrtovan premor so bolje izkoristili Primorci, ki so bolj zbrano, z dolgimi udarci Damjana Juriča tekmo mirno pripeljali do še ene zmage na prekmurskih tleh. Štorklja (prehodni pokal) bo tako še eno leto prezimila v Kopru.

Končna razvrstitev na turnirju:

  1. Mazza La Panda
  2. Puranji Čunder
  3. Žiče Underground
  4. Robe Varie
  5. Tramontana
  6. Prekmurski Pandolaši
  7. Prejkmurci
  8. Stara Kortina
  9. Panda La Mazza
  10. Društvo alternativne mladine Bistrica
  11. Prekmurski pandolaši Juniors
  12. Žjške Garačice

  • Priznanje za Fair Play: Prekmurski pandolaši Juniors
  • Najučinkovitejši napadalec turnirja: Damjan Jurič, 710 mac
  • Najučinkovitejši obrambni pandolaš: Aleš Klajžar, 5 uspešnih obramb
  • Najučinkovitješi izbijalec turnirja: Jaka Vran: 7 izbitih baz
  • MVP TURNIRJA: Aleš Klajžar 367 mac, 6 izbijanj in 5 obramb

Foto (podelitev): Andrej Kelenc

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2019 ob 10:41 Đimi gost

      Šipošova je njami!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.