https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO in VIDEO: Klapa More in Tamburaški orkester Ljutomer pričarala dalmatinsko vzdušje

Lendava, 05.08.2019 ob 11:50  

V nedeljo, 4. avgusta, je na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi potekal koncert Klape More in Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer.

Klapa More iz Šibenika letos praznuje 30 let uspešnega delovanja. Na koncertu so se predstavili z a capella petjem ob svoji spremljavi s kitaro, bas kitaro, mandolino in mandolo. Zapeli pa so  tudi ob spremljavi ljutomerskega tamburaškega orkestra.

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki ga vodi Simona Pirc Katalinič, deluje šesto leto. Kljub njihovi mladosti je za njimi že veliko samostojnih koncertov z gosti, številni nastopi doma in v tujini ter dve regijski tematski tekmovanji. S klapo More so v treh letih izvedli že 9 skupnih koncertov.

Navzoče so navdušili z najlepšimi dalmatinskimi pesmi, kot so Cesarica, Ne diraj moju ljubav, Vilo moja, Ružo crvena, Da te mogu pismom zvati, Oči boje lavande… in z njihovimi lastnimi skladbami, kot so Posebna, Jubav moja to si ti, Da je bilo znati, priredba hita Nije vrijedno sine moj…

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2019 ob 12:51 Kapelčan gost

      To je glasba, ne pa neko zavijanje ala Metulj in podobni luzeri.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2019 ob 13:00 gost

      To je glasba za jugo nostalgike, ki se ne morejo še vedno pomiriti, da juge ni več..loleki zaostali.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2019 ob 13:12 DF gost

        Ti " pametnjakovic " poslusaj Niko, Tivadarja, Retase, Soncno upravo, Metulja, Gorzo, Pisteka, ..... in zraven sanjaj KAKO SI NAPREDEN. Po moznosti se vsak dan v cerkev in njihovo glasbo poslusaj.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.08.2019 ob 13:15 gost

      DF poserem se ti na tvojo ...in ostale prekmurske bizgece, ki mislijo, da so glasbeniki in pevci, jaz sem roker, tele zabito stari, smrdiš in to fejst po cipresaj..vstreli se tele prekmursko.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2019 ob 13:22 DF gost

        Nisem Prekmurec. Kaj vam moram to stokrat napisati? Dobro, si pac roker. Jaz pa za razliko od tebe poslusam vec vrst glasbe, tudi narodnozabavno.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.08.2019 ob 13:44 DF gost

      Ce si rocker, si verjetno oziroma se zdaj poslusas tudi JUGOSLOVANSKE rock skupine. Da ti nastejem nekaj njih: Ribja corba, Bijelo dugme, Parni valjak, Korni grupa, Time, Smak, Leb i sol, Azra, Zabranjeno pusenje, Yu grupa, Atomsko skloniste, Prljavo kazaliste, Crvena jabuka, ........... Vsaj jaz jih poslusam, pa to ne pomeni, da sem jugonolstagik. Glasba nima meja!!!!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.