https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kam na romanje v Pomurju?

14.08.2019 ob 10:00  

Jutri, 15. avgusta, se bodo po cerkvah vrstila slovesna bogoslužja ob največjem Marijinem prazniku, Marijinem vnebovzetju ali velikem šmarnu, ki ga rimskokatoliška cerkev praznuje 15. avgusta.  

Slovenski škofje in njihovi namestniki bodo na praznični dan Marijinega vnebovzetja darovali svete maše in nič drugače ne bo tudi v Pomurju, kjer so najbolj znana Marijina romarska središča Turnišče, Grad in Apače.

Turnišče 

V četrtek, 15. avgusta, bo ob 10. uri v Turnišču slovesna maša na praznik Marijinega vnebovzetja in obnovitev izročitve slovenskega naroda Materi Božji, ki jo bo vodil murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Ob tem sledi blagoslovitev štirih oljnih podob Marije pod Logom, ki jih bodo v soboto, 17. avgusta 2019, v Beltincih v imenu murskosoboške škofije izročili tistim škofom, katerih predniki na škofovskih sedežih so celo tisočletje prednikom ohranjali katoliško vero. K slovesni sveti maši v Beltince poroma tudi Marijina milostna podoba iz Turnišča. Cel dan pa bo potekal kramarski sejem.

Škof Štumpf bo še isti dan daroval sveto mašo ob 15. uri v klariškem samostanu Marije Matere Cerkve.

Grad

Ob 10. uri bo tudi na Gradu na Goričkem slovesna romarska sv. maša z nagovorom, katero bo vodil generalni vikar Lojze Kozar. Čez dan pa bo tudi pri Gradu potekal kramarski sejem.

Kapelica v Šprincu

Prireditev Pozdrav jeseni ob Marijinem vnebovzetju se bo pričela ob 10.30 s povorko cvetja od domačije Srševih na Veščici 17a, do kapelice v Šprincu. Ob 11. uri bo pri kapelici v Šprincu sveta maša z blagoslovom cvetja, posvečena prazniku Marijinega vnebovzetja, ki jo bo daroval razkriški župnik, msgr. Franc Režonja. Somaševala bosta mag. Luka Rajf, razkriški rojak na študiju v Rimu in dr. sc. Kristijan Kuhar, župnik iz Štrigove.

Prireditev se bo nadaljevala v velikem šotoru pri kapelici v Šprincu z blagoslovom klopotca in vinogradov. Ob 12.30 pričetek kulturnega programa, od 13.30 dalje pa bo potekal voden program ob ljudskih pevcih in godcih iz obeh strani meje ter plesu ob glasbi ansambla Mladi Pomurci.

Apače

Sveta maša bo tradicionalno potekala tudi v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Apačah, kjer bo potekal tudi tradicionalni sejem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2019 ob 12:10 Čergoli gost

      Jaz pa bom maševal na Kukeču!!!!!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.08.2019 ob 13:16 Bučko gost

      Tudi v Murskih Črncih je vsako leto proščenje, pa tega nikoli ne omenite. Lepo vabljeni!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.08.2019 ob 13:25 Kren gost

      Zakoj more meti te debe*****inko strumpf te mese? Zakoj? Naj on ma lepo v ms pa tan se naj najej

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.08.2019 ob 13:53 pač gost

      Z prisotnostjo škofa,je bogoslužje slovestno.Pač se naj prehranjuje kje se hoče,mogoče ti ni žal da nisi povabljen,na slovestno kosilo ali :) ,ni treba biti tako škodoželjen,ni to prav nič lepo veš

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2019 ob 21:08 gost gost

        Že dolgo ni bilo nobenega partijskega kongresa, očitno se ne splača, ni čuda, da sta plašč menjala Kučan, barbika, itd.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.08.2019 ob 21:42 DF gost

      Jaz bom romal do fazanerije in zmolil dva očenaša ob velikem reflektorju ter tri zdravemarije ob slačilnici ter se usedel na prestol terezije trejze.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.