https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Marjan Šarec otvoril 57. sejem AGRA

24.08.2019 ob 14:30  

Danes so otvorili 57. kmeijsko-živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni. Prisotna sta bila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Aleksandra Pivec ter predsednik vlade RS, Marjan Šarec, ki je tudi slavnostno otvoril letošnji sejem.


Zbrane so nagovorili mag. Barbara Eibinger-Miedl, Deželna sekretarka za gospodarstvo, turizem, Evropo, znanost in razvoj Dežele partnerice avstrijske Štajerske, Phil Hogan, evropski sekretar za kmetijstvo in razvoj podeželja, dr. Aleksandra Pivec, Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije ter Marjan Šarec, predsednik vlade Republike Slovenije, ki je sejem tudi odprl.

Šarec je v svojem nagovoru dejal, da: "Ni naključje, da so sejmu dali ime sejem nove generacije, kajti če nova generacije ne bo v pravem času prevzemala kmetij, ko je še volja, ko je še energija, potem se slovenskim kmetijam ne bo dobro pisalo. V prihodnosti se bo treba usmeriti v nove izzive, v digitalizacijo, v posodobitev slovenskih kmetij in poenostavitev delovnih procesov. To se v veliki meri že dogaja, veliko pa bi se lahko zgodilo že v preteklosti."

Dotaknil se je tudi aktualne teme volkov in medvedov. Povedal je, da je populacija teh zveri previsoka in s tako številko se tudi slovenskemu kmetijstvu ne piše dobro. "Populacijo zveri je potrebno spraviti na sprejemljivo število, nato se bomo pogovarjali tudi o sobivanju, vendar to na tistih območjih, kjer je to naravno in kjer je to možno. Namreč to ni možno povsod in govoriti, da bo kar cela Slovenija habitat, je nemogoče in nerealno," je izpostavil. Poudaril pa je, da bodo vedno delali za slovenskega kmeta, ker je to njihova naloga. Če ne bo slovenskega kmeta, ne bo slovenske hrane, posledično ne bo zdravja in če ne bo zdravja tudi ne bo na koncu Republike Slovenije, je strnil svoje misli.

Za kulturni program je poskrbela dežela partnerica avstrijska Štajerska, popestril pa ga je tudi atraktiven nastop lipicancev.

Na sejmu se letos predstavlja 1.850 razstavljavcev iz 32 držav, dežela partnerica sejma pa je avstrijska zvezna dežela Štajerska. Vodilo letošnjega sejma AGRA je "Sejem nove generacije!".

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2019 ob 15:05 Strijc Džouže gost

      Serpetinšek ki nič ne obljublja in to obljubo vedno znova udejanji....

      5 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2019 ob 15:29 kološa gost

      Bogme Horvatek je pa na otvoritvi in Bogovič .Štoj zna če Bogovič kumare delil in mrkevco kot že je ? Vsa nesnaga se pa našla na enom kűpi

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2019 ob 15:39 gost

      Zakaj si najbolj pošteni Slovenec Janez Jnša ne up nikli iti med ljudi? Česa se boji? Svoje sence?

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 16:28 jurij gost

        15:39 ............ Pameten je ,ker se ne pše nekam po sili .Ni želen takih hinavcev okrog sebe kot tej ki komaj čakajo ,da idejo nekam ka za šenki sűjnejo in čofajo in nabijajo dnevnice .Fejst vam kopa Janša nemate mera pred njim .

        11 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 17:37 gost

        16:28.......boji se on za svojo glavo. Nikam ne upa iti. Niti po Velenju v bauto ne upa iti, ker ga je strah. On že ve zakaj. Poglejte Jankovića - po celi Ljubljani in Sloveniji se šeta, Janši pa prpa dela.

        12 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 19:59 čondraš gost

        zakaj si ap naj ne bi upal kam it ? Človek ni predsednik vlade pa kaj naj pol dela zraven , če je na sejmu vladna delegacija ? Zabiti ste levaki, uber alles.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2019 ob 16:53 gost

      Janša je za vse tele pridaniče ZAKON ! On ima mirno vest in pameti na preteg! Tudi Horvat je dosti napravil za blaginjo kmetov in vseh nas , ki živimo od kmetijstva!!!!

      6 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 17:39 gost

        Si pač kmet s polovico osnovne šole, kar se vidi po tvoji slovnici. IQ pa sobna temperatura. In takšni Janšo in Horvata volite, zato pa je Prekmurje am kjer je.

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.08.2019 ob 17:54 gost

      Kaj je napravil Horvat za blaginjo kmetov? Napiši vsaj tri stvari.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 19:03 gost

        Hej ti gost, ki nekomu očitaš slovnico, sam sebi jo raje očitaj in tudi tvojo noro pamet.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.08.2019 ob 17:57 ŠARCOMANIJA gost

      Kak nobena pesja veselica ne mine brez govora Šarca tak se tudi sejem ne more začnoti brez njegovih brezzveznih gučov. Pa to še ni najhujše, svoje govore izkorišča za obračun z drugače mislečimi od njega, primer današnjega govora na sejmi je sramota za predsednika vlade, če človek to posluša še najbolj spominja na govor diktatorjev v preteklosti, vendar kolikor vem diktature v Sloveniji še nimamo, vendar to je on samo doma v Sloveniji tako aroganten, izven Slovenije pa ne upa sploh iti saj se ne spomnim da bi kdaj on obiskal katero od sosednjih držav Italijo, Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško in to je zelo zaskrbljujoče, če ti z nobenim sosedom nimaš dobrih odnosov.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 18:06 gost

        Šarec je pameten politik, ki je pridaniča Podobnika poslal tja kamor spada. Jasno, preprosto in odločno. Ne druži se z Orbanom kot Janša, ki mu rit liže. Tudi z novodobnimi fašisti in nacisti se ne druži. TAKEGA PREDSEDNIKA VLADE POTREBUJE SLOVENIJA. In desnim hlapcem, ki bi še svojo mater prodali in tujcu rit lizali, gre takšen pokončen predsednik na živce. BRAVO ŠAREC.

        14 7 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.08.2019 ob 18:15 poldi gost

      18:05 @@@ Čakaj še malo pa boš vido ko bodo spet nove volitve .Šotorski vaški zabavljač in oderska šema je stopil dosti prevelike gumi škornje to si zapomni . Šel bo kot Cerar ,alipa ga bomo ljudje prisilili v njegovi ritolisci ne .

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 18:22 gost

        JANŠA IN NJEGOVI HLAPCI IN OVCE PO VSAKIH IZGUBLJENIH VOLITVAH VEDNO ZNOVA OBLJUBLJATE PREDČASNE VOLITVE IN DELATE VSE, DA BI DO NJIH PRIŠLO. HVALA BOGU JE V SLOVENIJI PREMALO BEDAKOV, DA BI SLEDILO JANŠI, LE V PREKMURJU, HALOZAH, PTUJSKEM POLJU SE JIH NEKAJ NAJDE. PAČ TAM, KJER SO LJUDJE NAJBOLJ ZAOSTALI. BIZGECI ENI.

        13 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.08.2019 ob 18:21 SRAMOTA gost

      No danes smo pa doživeli dno Šarca na sejmu v Radgoni. To da se en predsednik vlade pred tolikimi gosti iz tujine dovoli v svojem govoru obračunavati z nasprotniki v domači slovenski politiki, pa je škandal, kako naj imamo še sploh kaj ugleda v tujini, kako si tak izpad razlagati, bo le držalo, da izgublja tla pod nogami in odras tega je živčni izpad oz. napad in to človeka, ki nima nobene kilometrine v politiki ( točno 2 leti on in LMŠ) in 12 % podpore in vse dosedanje tri volitve je izgubil, pregovor pravi: "Boj se hlapca ko zajaha konja"

      2 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.08.2019 ob 18:22 SRAMOTA gost

      No danes smo pa doživeli dno Šarca na sejmu v Radgoni. To da se en predsednik vlade pred tolikimi gosti iz tujine dovoli v svojem govoru obračunavati z nasprotniki v domači slovenski politiki, pa je škandal, kako naj imamo še sploh kaj ugleda v tujini, kako si tak izpad razlagati, bo le držalo, da izgublja tla pod nogami in odras tega je živčni izpad oz. napad in to človeka, ki nima nobene kilometrine v politiki ( točno 2 leti on in LMŠ) in 12 % podpore in vse dosedanje tri volitve je izgubil, pregovor pravi: "Boj se hlapca ko zajaha konja"

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 19:48 čondraš gost

        Že njegovi sodelavci , ko je županoval v Kamniku, so pravili da je zelo naporen človek. Zamerljiv človek ki rad obračunava, škoda da SLS kljub svemu ni priredila protesta, čeprav s ene strinjam z vsebino, a jih je uspel šarec zadnji trenutek podkupiti, nič novega za SLS.

        3 9 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.08.2019 ob 18:40 gost

      DESNI BIZGECI Z JANŠO IN PODOBNIKOM NA ČELU.................. VAS NI SRAM?

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2019 ob 10:44 gost

        ŠTO PA GE OMENJA JANŠO ? TE PA JE TO VČERAJ BIL GOVOR ZA PREDSEDNIKA VLADE - BIL JE ŽIVČNI IZPAD, ZATO PA NIKAMOR V TUJINO NE UPA ITI. TO JE TAK KAK TISTI PES KA JE SAMO DOMA MOČEN.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.08.2019 ob 19:40 čondraš gost

      šarec je pravi populist, nimaš kaj.

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.08.2019 ob 19:53 čondraš gost

      Si pač kmet s polovico osnovne šole, kar se vidi po tvoji slovnici. IQ pa sobna temperatura. In takšni Janšo in Horvata volite, zato pa je Prekmurje am kjer je. Mislim da JJ in Horvat nista bila niti 8 let od samostojnosti v koaliciji, tako da tako rahlo mešaš pojme...Prekmurje je tam kjer je ker vodi državo bogata leva elite ki Prekmurja sploh ne dojema kot del Slovenije.

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 20:03 gost

        Samo potrdil si tisto, kar sem zapisal. Preprost, naiven, nešolan, neinteligenten, desno vzgojen , bogaboječ narod ( vsa čast izjemam ), ki ne pozna zgodovine, ne pozna ničesar drugega kot tisto, kar v cerkvi sliši in na Janševi televiziji vidi. Janša je dvakrat bil predsednik vlade, večkrat minister, poslanec od začetka naše države, zajebal je vse, kar se zajebati da, sprejel za ljudi pogubna zakona ZUJF in ZPIZ - 2. Horvat je kot direktor bil zraven pri potopu Mure, za nagrado so ga CERKVENI IZVOLILI ZA POSLANCA. ČLOVEK, KI JE POKVARJEN, LAHKO V OSMIH LETIH ZAJEBE VEČ KOT DRUGI V STO LETIH!!!!!

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.08.2019 ob 20:12 čondraš gost

      Samo potrdil si tisto, kar sem zapisal. Preprost, naiven, nešolan, neinteligenten, desno vzgojen , bogaboječ narod ( vsa čast izjemam ), ki ne pozna zgodovine, ne pozna ničesar drugega kot tisto, kar v cerkvi sliši in na Janševi televiziji vidi Takos eodzove povprečen levičarski falirani študent, ki je jezen na ves Svet in ko mu stopiš na žulj. Samo debilni levaki po jugoslovansko širijo svojo eno in edino resnico, po njihovem je SLovenija edinstven pšrimer kjer vodi državo nekdo iz opozicije. Debili debilni, kupljene in prifafane diplome ne pomenijo nič kaj dosti v življenju, zato pa smo ob vodstvu levakov, druga Švica, hehe.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.08.2019 ob 20:13 čondraš gost

      kmetavzar rdeči..Mura, Nafta, Indip, Gorenje Varstroj, Primat, Ilirija...podjetja s Prekmurja ki so propadla pod levimi vladami.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2019 ob 8:57 Inšpektor gost

        Ta podjetja so propadla zato ker: - vodilni in tudi delavci so kradli (eni več drugi manj) - talali dobičke namesto vlagali v razvoj - odvisni od yugo trga - totalno nepripravljeni na kapitalizem ..........

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.08.2019 ob 10:51 GOTOVI SMO gost

      Šarec: "Moramo skočiti v bazen, čeravno je prazen, mi v LMŠ smo skočili v prazen bazen" Bog nam pomagaj GOTOVI SMO.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      26.08.2019 ob 10:43 gost

      TERAJTE TOGA PODOBNIKA V TRI KRASNE. KJERKOLI JE BIL VSE JE ZAPRAVIL IN VSE JE UNIČIL.ZDAJ BI SE PA RAD PONOVNO NA RAČUN NAIVNIH LJUDI ŠLEPAL.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.