https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ante Šimundža: »Premor je dober trenutek za pregled dosedanjega dela«

5.9.2019  

Pred prvoligaši je reprezentančni premor. Na spletni strani NŠ Mura pa so v tem času opravili pogovor s trenerjem Murašev Antejem Šimundžo.

"Reprezentančni premor je za naše nogometaše v znamenju treningov in priprav na nadaljevanje sezone, ko si bodo v zgoščenem ritmu sledile tako prvenstvene kot tudi pokalna tekma. Pred odhodom na premor je Mura doživela prvi letošnji poraz. Kaj je pokazala analiza? "Poraze moramo sprejeti, čeprav si tega ne želimo, so sestavni del športa. Analiza je potrdila tisto, kar smo povedali že po tekmi. Premalo konkretnosti v igri ena na ena, premalo ambicioznosti v fazi napada. Nasprotnik je imel tudi nekaj več sreče, toda čestitam Aluminiju še enkrat. Zadeli so dvakrat, mi nismo in zasluženo so osvojili tri točke," po opravljeni analizi prvega poraza v letošnjem prvenstvu pravi Ante Šimundža.

Premor je dober trenutek za pregled dosedanjega dela. "V teh dneh analiziramo in debatiramo o našem razvoju v preteklem obdobju. Viden je napredek, če primerjamo lanski in letošnji začetek sezone. Fantje so dojeli, kaj je prva liga, za kaj gre in kljub novincem smo v sezono vstopili dobro. Toda to ne pomeni, da ne moremo napredovati. Če se bomo zadovoljili z nekim nivojem, ne bomo imeli več možnosti za napredek. Dejstvo je, da smo začeli dobro, želimo pa si napredovati z vsakim dnem, vsakim treningom," razmišlja trener Mure.

"V teh dneh osvežujemo stvari, za katere nam bo zmanjkalo časa v prihajajočem obdobju. V fizičnem smislu bodo igralci znova prišli na optimalni nivo, pripravljamo tudi taktične zadeve. Gre za mikrociklus treningov," dodaja Šimundža. Po koncu premora namreč v 17 dneh sledi kar šest tekem. "Zagotovo bomo posegli po rotacijah. Vsi fantje trenirajo in zaslužijo si priložnost. Eni več, drugi manj. Na kritičnih mestih bomo zarotirali, če bo kdo utrujen, bomo zamenjali. Razmišljali bomo tudi o nasprotnikih in se na njih pripravili z morebitnimi rotacijami," o prihajajočih tekmecih že razmišlja Šimundža.

V obdobju, ko si bodo tekme sledile v zgoščenem ritmu, bo prav prišel tudi širok kader. "Vsak si sam izbori svoje mesto z delom na treningih in igrami v prvenstvu. Jaz sem pa tisti, ki izbira. Vsi se zavedajo, da je konkurenca v ekipi z vrnitvijo poškodovanih igralcev vedno večja. Z vrnitvijo Žižka bomo dobili še dodatnega igralca, ki bo v najožjem izboru. Širina kadra se je pokazala že v lanskem spomladanskem delu, zdaj pa imamo še dodatne igralce. Širina igralskega kadra nam bo v prihajajočem obdobju dovolila rotacije," še pravi trener črno-belih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2019 ob 21:21 pisun gost

      NAKLADAČ

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2019 ob 21:26 gost

      VEČNI NAKLADAČ. LE KAKO GA LAHKO PRENAŠATE?

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.09.2019 ob 22:53 Risto Kubura gost

      Huda in strokovna analiza!!!!!

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.09.2019 ob 23:31 DF gost

      Murašje ovo so vam priprave na serijo porazov. Uvertura je bil aluminij. Domžale že vemo da vas izškolaju na suho. Se vidimo na derbiju.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2019 ob 4:49 Gost gost

        DF do zdaj so 4 komentarji od toga so 3 tvoji., malo se umiri. San cital pod drugo novico komentare in vidim da te "tvoji" naftasi pricakujejo v kratkem, hvala bogu da te bo nekdo umiril.

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2019 ob 8:19 gost

        Koji Naftaši? To je ena zblojena oseba, ki piše pod več nicki. Pri Nafti ni mogel do funkcije, zdaj pa sovraži vse živo.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2019 ob 14:46 gost gost

        jez se na tvoj nivo nemo spuščal, ali vidin ka ti vse pod novico pišejo, zgleda ka boš enkrat rejsan gor doubo. Znaš ka si z dr.kon nemo roke mazal.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2019 ob 15:04 gost

        14;46.......nekateri Murini navijači res izgubijo kompas. Samo nekaj napišeš proti Muri že ti grozijo z marsičim. Kdo so oni? Kje so organi pregona, da bi jih spravili k pameti? Potem se ne čudite več, da si nekateri želijo, da bi prišle VIOLE in jim to nadutost izbile iz glave.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2019 ob 17:12 Gost gost

        DF, narod moti ker nonstop nekaj provociras, muro omenjas pod vsako j.... novico, komentiras vsako novico pa ce ves ali ne o cem se gre, glavno da ti komentiras. Nej je tu samo Mura v pitanji, saj se da z naftinimi navijaci cist na en pravi nacin debatirati, tij pa zivis v nekem svojem svetu. Zdaj pa naj strah dela, da bi te vsaj dobili in...... Sem ze muslo da si zadnjic doubo gor na bogracijadi a vijdin ka nic od toga, so nekoga drugoga navoscili...

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2019 ob 17:16 Deki gost

        Hahaha pa Viole so trenutno najbolj nepriljubljena navijaska skupina v Sloveniji, kamor pridejo so nevole, klub vsako tekmo dobi kazen zaradi njih itd. Zdaj si tudi sam pokazal kelko mas v glavi, tocno telko kak tej vijolcni........ ČISTO NIKAJ.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.09.2019 ob 10:25 Jovo gost

      Ante, ako nemaš za žiletu molim, javi se. Brico jovo će te obriti, za tebe je badava, jer si muraš.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.09.2019 ob 15:03 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Res je. In to predvsem TVOJEGA SLABEGA dela.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.09.2019 ob 16:28 gost

      JEDAN PO JEDAN. NEMA VIŠE OPRAŠTANJA.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.09.2019 ob 20:31 gost

      ZAKAJ JE NA SOBOTAINFO MIR GLEDE MURE? KER SO SKENSALI KUHARA IN NI VEČ VSAKODNEVNIH ČLANKOV O MURI. ZDAJ PA ZGLEDA, DA SE JE UDOMAČIL NA TEM PORTALU IN NAS S POMOČNIKI VSAKODNEVNO " POSILJUJE " S TO MURO. dOKLER GA ŠE NA TEM PORTALU NE SKENSAJO, NE BO MIRU. DOVOLJ VAM JE SPLETNA STRAN MURE, PLANET TV, EKIPA24,..... TU PA DAJTE MIR Z MURO, LEPO VAS PROSIM.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.09.2019 ob 21:28 gost

      Pogleje, pazljivo poglejte sence igralcev na igrišču v Stožicah, da boste končno spoznali kako salabo razsvetljavo - reflektorje - imate na Fazaneriji!!!!!!!!!! Pa toliko halooooooja in pejnez je šlo v to.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2019 ob 22:02 Deki gost

        Pa tij znas ka de tou malo inaci zgledalo (malo boljse}, ko bodo igrisce premaknili, saj so ze zdaj reflektorji tak postavljeni {za novo lokacijo)

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.09.2019 ob 10:54 gost

      MURAŠI STE VIDELI 16.000 LJUDI NA TEKMI? ODLIČNO IGRIŠČE IN RAZSVETLJAVO? PRIMERNO IN DOBRO NAVIJANJE? LEP NOGOMET? O TEM LAHKO VI SAMO SANJATE KLJUB VLOŽENIM MILIJONOM!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.09.2019 ob 22:12 center gost

      Mura mora iz Domžal prinesti tri točke ,ali pa vsaj točko ,Simundža samo tako naprej in se bo MURA uvrstila med pet najboljših na lestvici.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2019 ob 6:53 gost gost

        S točko bon osebno zadovoljen, saj so Domžale nej tak slabe kak kaže trenutni položaj na lestvici, pa tudi okrepili so se že z več kak 10 igralci če se ne motim.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.