https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Svetovni dan pošte obeležujemo že 50 let

09.10.2019 ob 11:20  

Pred natanko petdesetimi leti je bil na kongresu Svetovne poštne zveze (SPZ) 9. oktober razglašen za svetovni dan pošte, saj je bila na ta dan leta 1874 v Švici ustanovljena Svetovna poštna zveza.

Po vsem svetu danes, že 50. leto zapored, temu dnevu v čast poštni operaterji, med njimi tudi Pošta Slovenije, pripravijo različne dogodke, saj praznovanja ob svetovnem dnevu pošte skrbijo za ohranjanje zavesti o vlogi pošte v vsakdanjem in poslovnem življenju ljudi.

Generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak ob svetovnem dnevu pošte izpostavlja: »Prvi poštni operaterji so bili pionirji na področju zmanjševanja razdalj med ljudmi – tako časovnih, krajevnih kot tudi idejnih. Če razvoj danes na prvo mesto postavlja nove oblike komunikacije – internet in telefonijo, ki razdalje med ljudmi še zmanjšujejo oziroma celo odpravljajo – je bistvenega pomena, da se poštni operaterji na te spremembe znamo in zmoremo odzvati ter poiskati nove rešitve.«

Kot so zapisali na Pošti Slovenije, odgovore na obstoječe izzive iščejo v novih, inovativnih pristopih, tesnejšem sodelovanju med različnimi ponudniki poštnih storitev ter aktivnejšem vstopu in delovanju na logističnem področju.

Pošta Slovenije bo 50. svetovni dan pošte obeležila z različnimi dogodki in aktivnostmi. Tako so za  vrtce pripravili natečaj na temo Poštar Pavli rad bere, za osnovnošolce natečaj Za razglednice, na družbenih omrežjih pa izvedli tematsko nagradno igro.

V okviru praznovanja se zaključuje tudi dobrodelna akcija Poštar Pavli polni šolske torbe, v okviru katere so na poštah zbirali šolske potrebščine in finančne prispevke za otroke iz socialno ogroženih družin. V letošnjem letu so od začetka akcije zbrali 21.700 kosov različnih šolskih potrebščin, ki so jih predali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ter 7.960 evrov denarnih nakazil pravnih in fizičnih oseb.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.10.2019 ob 18:03 Emma gost

      Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - www.lady4.fun To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam vas tam :)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.10.2019 ob 20:05 Lendavski nadvojvoda gost

      Zdaj pa dosta,kregajmo se po naše,pa sekas delajmo po naše,ti Emma,na meni ne boš služila.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.10.2019 ob 9:48 gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku..... Tako sem začel .... >>>>> www.CashFlow77.Com

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.