https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice ŽNK NONA Pomurje Beltinci premagale Koper

21.10.2019  

Nogometašice ŽNK NONA Pomurje Beltinci so drugo tretjino državnega prvenstva odprle z novo zmago, že osmo v nizu. V vetrovnih Bratoncih je pokleknil Koper, ki se je tudi ob pomoči vetra dobro upiral v prvem polčasu, v nadaljevanju tekme pa so v primorski mreži končale štiri žoge.


ŽNK Nona Pomurje Beltinci Koper Obala 4 : 0 

(Sara Makovec v 57. min, Anja Prša (11-m) v 69. min,Špela Kolbl v 82. min, Luana Zajmiv 92. min)

Pomurke so se po bledi predstavi v prvem polčasu, v katerem je igro za nameček oviral še močan veter v prsa, zbrale v nadaljevanju tekme. V 58. minuti je primorsko mrežo po podaji Tjaše Tibaut načela Sara Makovec, dobrih deset minut zatem pa je najstrožjo kazen uspešno izvedla Anja Prša. 

V končnici tekme je z natančnim udarcem udarila še Špela Kolbl, v sodniškem dodatku pa je odbito žogo v gol pospravila Luana Zajmi. Koprčanke so se osredotočile predvsem na obrambo, pretile pa s protinapadi in iz prekinitev. Luisa Usenich je neposredno iz prostega strela stresla vratnico, v drugem polčasu pa se je z dobrim posredovanjem izkazala Sara Nemet in Tini Paliski preprečila veselje.

Vratarka domače ekipe je po tekmi priznala, da so s soigralkami tudi zaradi vremenskih razmer pričakovale zahtevno preizkušnjo: "Veter je deloma vplival tudi na igro, saj je bilo nemogoče igrati po zraku in z dolgimi žogami. Je pa potrebno priznati, da tokrat v glavi nismo bile prave, vendar menim, da zadnja zmaga ni vplivala na nas. To je bila nova preizkušnja in biti moramo pripravljene na nove tekme."

Nemetova je še šestič to sezono zaklenila svoja vrata, na osmih ligaških tekmah je klonila vsega dvakrat. "Za vratarja ni enostavno, ko je praktično brez dela, težko je ostati osredotočen skozi celotno tekmo, zato imam raje tekme, ko se nekaj dogaja okrog mojega prostora," poudarja 21-letnica, ki se je dotaknila tudi dogajanja med odmorom: "Trener nas je najprej malce okregal ter opomnil na petkov in sobotni trening, ko smo pilili podrobnosti za tokratno tekmo, nato pa nas je motiviral in poudaril, da se moramo zbrati in odigrati, kot znamo."

Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci brez oddane točke ostaja na vrhu lestvice. Varovanke Sandija Bauerja bodo novo zmago lovile v nedeljo, ko se bodo v Velesovem pomerile s Cerkljami.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2019 ob 19:10 Sodnik gost

      Rešili jih sodniki.. Nekdo pride 400km da jih potem zaj... sodnik.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2019 ob 6:58 La liga gost

      Beden šport,, gedna liga, bedna konkurenca. Tote zmagujejo samo zato, ker trenieajo. Druge samo igeajo ligo. Smešne so kak se forsirajo da dajejo gor na te forume.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2019 ob 22:20 čondraš gost

      Tekmovanje v nabijanju žoge v višino.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.