https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Potrdilo o nekaznovanosti tudi preko portala eUprava

22.10.2019 ob 15:00  

Na pravosodnem ministrstvu so zapisali, da je po novem mogoče pridobiti potrdilo o nekaznovanosti v elektronski obliki preko portala eUprava. Potrdil o kaznovanosti in potrdil za uveljavljanje pravic v tujini še ne bo mogoče elektronsko vročati. Do sedaj je bilo mogoče preko eUprave oddati vlogo za izdajo potrdila, ki je bilo nato vročeno po pošti.


Z ministrstva sporočajo, da bo elektronsko vročanje negativnih potrdil za ministrstvo cenejše, postopek pridobivanja potrdil pa bo hitrejši tudi za državljane. "Navedeno ne predstavlja rešitve za potrdila, ki jih državljani potrebujejo za uveljavljanje pravic v tujini, tudi sicer pa bo potrdilo prejeto preko eUprave možno predložiti organom le v digitalni obliki, saj bo potrdilo v tovrstnih primerih podpisano s kvalificiranim digitalnim potrdilom uradne osebe organa," so ob tem zapisali na ministrstvu.

Potrdil, da je oseba zabeležena v kazenski evidenci, za zdaj ne bodo elektronsko vročali, saj portal eUprava tega še ne omogoča. V skladu s pravilnikom o kazenskih evidencah se v primerih, da je oseba vpisana v kazenske evidence, potrdilo vroči osebno oziroma vroči v varni elektronski predal.

Na eUpravi je že od marca mogoč vpogled v skupno evidenco kazenskih točk v cestnem prometu. Portal eUprava je od marca zabeležil že skoraj 60.000 ogledov. Na pravosodnem ministrstvu obljubljajo, da bodo storitve portala eUprava še posodabljali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2019 ob 21:52 Emma gost

      Vabim vas v zasebni seks klub - www.lady4.fun To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam vas tam :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.