https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Šarec danes na uradnem obisku pri Orbanu

28.10.2019 ob 11:45  

Predsednik vlade Marjan Šarec, bo danes 28. oktobra v Budimpešti, opravil uradni obisk na povabilo madžarskega premierja Viktorja Orbana na  Madžarskem. Glavne teme njunih pogovorov bodo dvostranski odnosi med državama, gospodarsko sodelovanje in aktualno dogajanje v Evropski uniji.


Prvo uradno srečanje med Šarcem in Orbanom pomeni potrditev dobrih sosedskih odnosov in rednega političnega dialoga med Slovenijo in Madžarsko, članicama EU in zaveznicama v zvezi Nato. Šarec se bo srečal tudi s predsednikom madžarskega parlamenta Laszlom Köverjem.

Pred uradnim delom obiska se bo premier Marjan Šarec skupaj z Zdravkom Počivalškom, ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo udeležil prireditve za promocijo slovenskega turizma v organizaciji Slovenske turistične organizacije. Srečal se bo tudi s Slovenci, ki živijo in delajo na Madžarskem.

Dvostranski odnosi z Madžarsko so zelo dobri, obe državi pa povezuje obojestranski interes za poglobitev sodelovanja na področju gospodarstva, prometne in energetske infrastrukture ter tudi turizma in kulture. Tudi gospodarsko sodelovanje je zelo dobro, Madžarska pa je šesta največja zunanjetrgovinska partnerica Slovenije. Vrednost blagovne menjave med državama je lani presegla dve milijardi evrov, kar pomeni 9,1-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2017, pozitiven trend pa se nadaljuje tudi letos saj je v prvih sedmih mesecih leta, menjava znašala 1,278 milijarde evrov.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2019 ob 12:02 gost

      Upam, da mu Orban stisne 2 kepi okoli vuh, za grde besede, ki jih je ves čas namenjal prek medijev.

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2019 ob 13:07 Emma gost

        www.GetMeets.Com - je odlično spletno mesto za zmenke za odrasle s pametnim iskalnikom, ki najde spolnega partnerja!

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2019 ob 12:38 DF gost

      Najbolje da se z glantzkopfom postavita v vrsto za lizanje guze.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.10.2019 ob 12:46 gost

      Ode Šarac na raport, najebo je!

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.10.2019 ob 13:48 DF gost

      Desničarji kaj sedaj proti Šarcu pisarite? Saj pa je obiskal komandanta vašega JJ. In vašega sponzorja. Vam je JJ rekel da morate pisati kontra svojim?

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.10.2019 ob 13:57 gost

      Pucončar boš kaj napisal zdaj, ko je tvoj idol na sliki?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.10.2019 ob 15:02 BRSNI GA V RIT gost

      Upam, da ga Orban pošteno brsne v rit, mislite, da je on pozabil kake norije je motal Šarec nekaj mesecev nazaj, zdaj ko pa v soseščini nima nobenega pa hodi rit lizat pa pejneze prosit k Orbanu - dvoličnež.

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2019 ob 15:45 gost

        15:02.....čista desna ovca. Nekaj pobere z Janševe televizije in žali. Ko ga za podobnosti vprašaš pa nima pojma.

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.10.2019 ob 15:17 gost

      DF sem ti že enkrat napisal ,da bi mama naj raje tele kupila ,ko je tebe povila! Sedaj bi bil že bolj rejen bik! Ti pa si še zmeraj grizli------sivonja !!!!!!

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.10.2019 ob 17:44 gost

      Nej je šo komedijaš na svojo željo k Orbano, of ga je pozvau..kak na raport, cuzek pa zdaj pobožno k njemi,

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.10.2019 ob 20:45 Lendavski nadvojvoda gost

      Vi bedačeki neumno nerazgledani,vi ,ki pljuvate po našem,ki tujca povzdigujete(Orbana),kaj ste?Ste kot vaš presvetli Glanzkopf,ki nas serje po Evropi,ki daje prav ustašem,ki je vse ,samo Slovenec ni,brezmoralnež in dvoličnež.Taki ste tudi vi,hitro bi se vi pomadžarili,Hortyji gratali,domobranci,če bi bila prilika,vse ste grdega,samo Slovenci ne,odpad našega pokolenja,vred z Janšo.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2019 ob 21:13 gost

        DF, ne seri, ti pa vojvoda..glupan blesavi, že se ti meša, ne veš kaj bi si že dal za nick name, jebo te tito u dupe rosno.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.10.2019 ob 21:03 DF gost

      Tako je. Vsi desni ki hvalite sosed v svojo skledo pljujete. Meja vam je odprta. Idite v Nagykanisza pa živite tam. Samo tam ne bo vaše 500eur socialne za ležanje.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.10.2019 ob 22:04 Lendavski nadvojvoda gost

      Nikoli mi ne bo jasno,študiram,trudim se ,tak človeško,razumno,trudim se razumeti te janšprofile,nekaj ne štima.Štima to ,da mišljenja nimajo ,razsodni niso,ti Janšeki.En del jih ima diplomo(življenjepis,vsega san krijv,lokal san,ne bun več,ženu ne bun več mlatu, deci čukuladice kupim,če prej ne zapijem,samu me pistijte du prve uštarije...),e,to je ,v vednost,Štajersko-Prleška-Prekmurska akademija(Ormož,za pojasnilo),z certifikatom in diplomo.Me pa matra eno....zakaj vsi ljubijo Glanzkopfa.E,to mi ni čisto.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.10.2019 ob 22:40 Lendavski nadvojvoda gost

      Ti ,primitivec,ki si napisal po balkansko,jedi...,Kaj pa si,pašteto natepavajoči,zapiti,neoprani,smrdljivi,drkadžija,kaj sploh si?Za človeka nisi,za primitivca,nevzgojenega,nepoučenega,neizobraženega,nekulturnega,to si.Se zavedaš svoje ničevosti,z svojim zapisom,vse si povedal o sebi.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.10.2019 ob 9:13 gost

      DF, vidim, da si se najeo govana..hehehe

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.11.2019 ob 8:43 LFL gost

      Če v Jugoslaviji ni bilo PEDROV se pa vrni TJA in tam ostani.Me pa zanima kje je ta tvoja JUGOSLAVIJA.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2019 ob 9:00 gost

        Si eden izmed teh pedrov, ki povsod izzivate?? Ko pa dobite zaslužene batine, so vam pa vsi drugi krivi. Kaj je s pedrsko barvo golmanskega dresa pri Muri? Je to izzivanje ali vas je toliko, da morate na dresu imeti svojo barvo? MARŠ? JUGOSLAVIJA je pa bila zakon tako za delavca kot v športu. A TI SI PREVEČ MLEČEN, DA BI O TEM KAJ VEDEL. Crvena zvezda je bila evropski in svetovni klubski prvak, Mura je pa navaden veški klub.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.11.2019 ob 9:02 gost

      Da košarke, rokometa,odbojke, boksa,rokoborbe,......... sploh ne omenjam.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.11.2019 ob 9:54 LFL gost

      JEBALI te vsi PEDRI.Kaj sploh omenjaš državo katere več NI,zjebali so jo TVOJI LEVIČARJI,KI so PREPEVALI DRUŽE TITO MI TI SE KUNEMO. MARŠ ti. TI si mlečen ,če bi bila YUGA tak idealna bi še danes OBSTAJALA. Kaj se tiče tvoje MLEČNOSTI Nimaš pojma o ničemer ,jaz štejemm 64 let. Vidi se ti da si MLEČEN primerjaš MURO in C. Zvezdo. Pozanimaj se koliko prebivalcev ima M. SOBOTA in koliko BG. POBERI SE V JUGOSLAVIJO. MOJA EDINA DOMOVINA v KATERI SE DOBRO POČUTIM JE SLOVENIJA. Ti pa izvoli v Jugoslavijo in tam kar OSTANI. Samo ne vem kje jo boš našel. KMET ZAOSTALI.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2019 ob 10:40 gost

        Samo nekaj življenskega ti bom napisal. Sem starejši in pametnejši od tebe. Razpad Jugoslavije so povzročile ZDA, Nemčija, Vatikan s pomočjo slovenskih desničarjev in tistih iz Argentine, Avstralije in Nemčije zaradi svojih interesov. Samo Vatikanu smo morali podariti 12 % slovenske zemlje z gozdovi, objekti in zgradbami vred, da so nas priznali kot državo. Kako dobro je šlo delavcu v Jugoslaviji in kako slabo mu gre v Sloveniji je zagrizenemu desničarju brez pomena pisati. Da mlade družine danes ne morejo priti do stanovanja, v Jugoslaviji pa so podjetja gradila stanovanja za svoje delavce in je delavec hitro prišel do stanovanja po zelo ugodni stanarini. Da je vsak lahko v Jugoslaviji kdajkoli dobil delo v bližini doma je bilo dejstvo. Brez zveze desničarju pisati resnično zgodovino, ker živite v nekem drugem namišljenem svetu. IMAM POKOJNINO PO LEVIČARSKEM ZAKONU ZPIZ - 1 IN IMAM POKOJNINO V VIŠINI 77 % POKOJNINSKE OSNOVE. TI IMAŠ POKOJNINO PO DESNIČARSKEM ZAKONU ZPIZ - 2 IN IMAŠ POKOJNINO V VIŠINI 57 % POKOJNINSKE OSNOVE. KOMU GRE BOLJE TEBI ALI MENI?? MATER, DA STE NEKATERI DESNIČARJI RES PRIZADETI V GLAVI.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.11.2019 ob 10:37 Busybee gost

      Df znalac po pički dobi;)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      20.11.2019 ob 12:56 LFL gost

      Sploh ni pomembno kdo je sprožil razpad YU. Vi veliki levičarji ste se KLELI DRUGU TITU. Delavcu v YU je šlo tak dobro da jih je bilo nekaj MILIONOV GASTARBAJTERJEV v NEMČIJI AVSTRIJI ŠVICI itd. Mnogi so si tam ustvarili družine in se NISO VEČ VRNILI: Brez veze je to razlagati vam LEVUHARJEM,ki ste zajebali že dve državi YU in zdaj spet SLO. Ja vsk je dobil službo samo si moral biti član ZK in ni bil problem so si že izmislili službo da je potrebna. Daj ne SERI. Kdaj in kje si KUPIL PRVIČ BANANE. JA V AVSTRIJI. Kam si pa HODIL PO KAVBOJKE . JA v TRST IN GORICO. ČE SI GRADIL HIŠO SI HODIL PO CEMENT V AVTRIJO. ker naš cement iz Anhovega in iz Trbovelj je šel v IZVOZ. Kar pa se tiče pokojnine ti jo PRIVOŠČIM. Namreč nisem LEVIČAR. Ko v YU kaj ni štimalo so v BG na Topčiderje našteplali 3 palete PENEZ in udri brigo na veselje. Tak ni moglo iti naprej. RES STE PRIZADETI VI LEVIČARJI. VRNITE SE V YUGOSLAVIJO in tam lahko PJEVATE brez vseh skrbi,kot je bilo v YU. V SLO pa je PROBLEM da so na vseh KLJUČNIH mestih v državnih SLUŽBAH OSTALI LEVUHARJI. Z tvojo podporo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.