https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Državna cesta med Veliko Polano in Gomilico po več kot letu dni spet odprta

Gomilica, 03.11.2019 ob 6:00  

Z odstranitvijo zapor in obvozov se je končala več kot enoletna rekonstrukcija regionalne državne ceste med Veliko Polano in Gomilico.

Rekonstrukcijo državne ceste R3 - 729/4207 so začeli lanskega septembra in bi morala trajati do 30. novembra letos, vendar so jo z odstranitvijo zapor in obvozov sprostili že včeraj. V sklopu projekta so izgradili enosmerno traktorsko pot med Veliko Polano in Gomilico (iz smeri Gomilice proti Veliki Polani) v skupni dolžini 2.980 m, ta hkrati služi tudi kot dvosmerna kolesarska cesta. Nadalje so razširili cestišče iz 4,5 m v 5.0 m, ter uredili bankine. Zaradi izgradnje pločnika skozi vas Gomilica so morali marsikje odstraniti (in nato na novo postaviti) ograje in poseči na parcele vaščanov.

 

Odprtje ceste bo še najbolj razveselilo krajane, ki so imeli več kot leto dni otežen dovoz do svojih hiš in kmetijskih zemljišč. Ti so še pred časom tarnali zaradi, po njihovem mnenju, prepočasnih dela. Takrat so iz podjetja Pomgrad, ki je bila izvajalec investicije odgovorili, da le sledijo terminskemu planu in finančnim izplačilom. Dejansko je torej država tista, ki je rekonstrukcijo razpotegnila na več kot leto dni. Naložba je vredna 3,3 milijona evrov, soudeležba Občine Turnišče pri projektu pa je bila 480 tisoč evrov.  

 

Dodajmo še, da je obnovo ceste država pravzaprav začela že pred desetimi leti, vendar je potem, zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, ni dokončala.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2019 ob 7:28 Sobočanec II gost

      Če bi Miško še bil živ bi sigurno celi roman ali nadaljevanko za TV napiso o tej cesti kak so jo gradili !

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.11.2019 ob 8:44 OJ JOJ JOJ gost

      Ka po enom leti, ta cesta je bijla zapreta 3 leta, jes san mislo ka so od Gomilice pa do Polane cesto na vijadukt napravili, ka so tak dolgo delali.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.11.2019 ob 9:01 Lendavski nadvojvoda gost

      Iden puglednuti,a rabim vinjeto?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.11.2019 ob 9:22 gost

      Tau so komaj spesmili,pa je že druga kredi za obnovo,tau je tan,če idešod Gomilic ven proti nevem,kak bi tou povedal,nega table z imenom vasi,glavno prijdeš v vas,ka so z desne stranij cigani,kak se pa vas imenuje,pa nevem.Spominja me na Burkinafaso,tam je cesta zanič.Spada,pa v občino Črenšovci.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.11.2019 ob 19:14 . gost

        malo si pogledni ka je od Gomilic do Črenšovec, v občini Črenšovci nova cesta..... MAJSTER

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.11.2019 ob 11:35 Lendavski nadvojvoda gost

      Tak je s tem,DF je nej blesav,mijslin ka si tij preci bole.San pa jez samu jez,Lendavski nadvojvoda,ime puve,daleč nad vami,bedačeki .

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.11.2019 ob 12:16 gost

      DF je nej blesav ,samo je zblaznel z vsemi vami ,ki pišete take komentarje!!!! Gnoj !

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.11.2019 ob 12:20 Lendavski nadvojvoda gost

      Ej,teta,ki pišeš,gnoj,spominjaš me na....

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.11.2019 ob 6:16 gost

      Csta je tan nouva,ja samo tan so cigani z lejve stranij,če se pelješ od Gomilic proti Črenšovcem.Je pa cesta,kera je v razsuli,tudi od Gomilic,pa do vasi,ki ni omenjena z napisom,so pa tan cigani,z desne stranij,če se pelješ iz Gomilic.Dobro glavno zna se,ka je cesta za nič.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.