https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

VIDEO: Glasbena skupina Êdna predstavlja pesem »Črne oči«

07.11.2019 ob 11:20  

Glasbena skupina Êdna se predstavlja z novim singlom Črne oči.


Mladi izkušeni glasbeniki iz Prekmurja in Štajerske nam ponujajo pisano paleto križanja tradicionalnih ljudskih pesmi iz Prekmurja in Porabja. V svojem slogu preoblačijo tradicionalno z mešanico svetovne glasbe, jazz  kabareta, swinga, latino ritmike in popa.

1. oktobra 2018 so pri ustvarjalnem polju Celinka izdali album z naslovom Ajnc, cvaj, draj. Sedaj pa je izšel njihov novi singl Črne oči, za katerega so posneli tudi videospot.

Pesem Črne oči je pesem otožnega značaja. Dekle se boji povedati svojim staršem, da je zanosilo (nezakonski otrok). Toči solze, saj ve, da s svojim ljubljenim ne bo mogla zaživeti skupaj, negotova je tudi usoda še nerojenega otroka. (Nezakonske otroke so dekle pogosto dajale v rejo, kmečki pa so največkrat ostali pri starih starših ali sorodnikih, dokler se oče in mati nista poročila.)

*Foto: Urška Lukovnjak

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.11.2019 ob 18:08 gogi gost

      Rejsan sami posebneži, kak če nebi živeli med nami! Muzika za zobe pipati.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.