https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gomboc in Kocbekova zavračata krivdo za oškodovanje delavcev

08.11.2019 ob 18:30  

Na Okrajnem sodišču v Murski Soboti je danes potekal predobravnavni narok za nekdanja vodilna v Aha Muri, ki se jima očita kršenje temeljnih pravic delavcev.

Nekdanjemu generalnemu direktorju ter komercialni in tržni direktorici v Aha Muri, Dušanu Gombocu in Lijani Kocbek, tožilstvo očita, da 1060 delavcem marca, aprila in maja 2014 nista plačala 1,15 milijona evrov za socialne prispevke.

Tako Gomboc, kot Kocbekova na današnjem predobravnavnem naroku krivde nista priznala. Kot sta povedala je šlo za širši splet okoliščin, ki jih je treba raziskati in pojasniti vsaj od decembra 2013, ko je lastnica Aha Mure Mojca Lukančič aktivno iskala kompromis med delovanjem podjetja in plačilom prispevkov.

Gomboc je dejal, da so pri tem poleg Lukančičeve sodelovali predstavniki davčne uprave, gospodarskega ministrstva, lokalne skupnosti, sindikata in sveta delavcev ter da o tem obstajajo zapisniki. Kot dokazni predlog je predlagal tudi zaslišanje direktorjev Aha Mure pred njim, to je Matjaža Hudopiska in Damirja Kočana.

Da je stanje le podedoval, bodo po besedah Gomboca potrdili dopisi in zapisniki s sestankov prej omenjenih, pa tudi izjava Lukančičeve, ki je zagotavljala, da bo z novim vlagateljem poravnala vse dolgove do države in bank.

Tudi zagovornik Kocbekove je kot dokaze za glavno obravnavo predlagal omenjene zapisnike, pregled stanja v Aha Muri v obdobju pred stečajem konec maja 2014 ter pridobitev zapisnikov sojenja Hudopisku in Kočanu, ki so jima sodili za isto kaznivo dejanje, a je bila sodba na drugi stopnji razveljavljena.

Sojenje se bo nadaljevalo po novem letu, na glavni obravnavi pa bodo med drugimi zaslišali tudi stečajnega upravitelja Aha Mure Steva Radovanovića in Mojco Lukančič, navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2019 ob 18:41 delavec mure gost

      Ka tou pomaga da jima očita!???? Zaprejti njiva v samico do smrti,pa vse premoženje odvzeti! Samo prinas toga nede, ka so vsi LOPOVI !!!!! Malo do gonili tou sepata te pa utihne pa de vse okej !!!

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2019 ob 20:20 Lolek gost

        Ajde povej sto si pa kasi? Verjetno lenoba, kera je slizbo zgibila in so vse vodilni krivi nej?

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2019 ob 18:58 dedi gost

      Takim in njihovim najbližnjim odvzeti premoženje,za vsakih deset tisočakov,pa leto zapora.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.11.2019 ob 18:59 Ges gost

      Naj se ne delata svetiva ka sta prevec prekletiva

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.11.2019 ob 19:29 delavec gost

      Tak vsi vedno zavračajo krivde to je stalnica v Slovenistani . Glede propada Mure in po Muri nišče ni sedel in nikoli ne bo .

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.11.2019 ob 23:25 ZAPRETI gost

      Kak je nej sran toga Gomboca vupa sploh ven na cesto prijeti celo obdobje je sral v Muri, kak se je samo obnašal do delavcof, zdaj pa je nej kriv koji vrag pa ga je silil ka je to prevzemal, naj bi šel na cesto brez vsega kak 4000 delavcof.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2019 ob 11:47 gost

        Eh, kaj zdaj jočeš, ko je že zdavnaj prepozno. ČE BI DELAVCI - MOŠKI!!!! - IMELI JAJCA, SE ČLOVEK NE BI MOGEL TAKO OBNAŠATI. Kaj je že napisal Cankar pred davnimi leti? In takšni ste.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2019 ob 20:15 Antitapreti gost

        Sto si p ti ka bos sodo nekomi? Seronja glupa navadna. Ajde povej ime pa priimek ce mas jajca? Ne vupas, ker si navadna pička. Zdaj pa begaj!

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2019 ob 0:21 Irma gost

      Es gribētu apmeklēt jūs, lai mēģinātu mani dažādās pozās. Rakstiet šeit--- www.2020.na.to

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.11.2019 ob 10:53 Lendavski nadvojvoda gost

      V Sloveniji bi se vse hitro rešilo z dvema ,tremi potezami.Torej,pokaži od kod premoženje tebi in tvojim,drugače odvzem,oziroma ,ven ne greš,makar notri crkneš,dokler ne vrneš nakradnjeno.Pa čeravno državljani financiramo klesarski kampus nekje v zakotni dolini Slovenije,ograjen z žico.Je pa to utopija.Vendar,lopovi,požreti nemrete več kot mi ostali,pa Matilda tudi čaka,spoštuje pa vas, in vaše ,itak nihče.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2019 ob 20:19 Mađaranti gost

        Pa ka je ti mađar, ka bluzis o lastnon premozenji? Ste vi debilcine Na ton gnilon portali sploj precitali clanek ali nej? Zabiti narod citate samo naslove bistva pa nej. Lastnica je bila Mojca Lukancic in lastnik razporeja kapital nej direktor? Govora pa je o prispevkaj, kerih sta nej mogla izplacati, ker je kesa nej blo, ker so prejsnja vodstva vse zasrala. Hudopiska nete pitali ka so v njegovon casi 4 milijone nej izplacali? Kda bos to razmo se javi, do tecas pa begaj na mađarsko! Kapiš, seljak?

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.11.2019 ob 8:29 Lendavski nadvojvoda gost

      Mađaranti,krivi so vsi,lastnica in vodilna.Kje drugje po svetu,kapitalističnem,je hud ,sankcioniran prekršek vodilnih, neizpolnjevanje in kratenje pravic zaposlenim.Biti stečajni upravitelj pri nas pa je sanjski posel.Direktorji,vodilni bi bili vsi,naj ob nastopu dolžnosti pregledajo stanje in zmožnosti vodenja in reševanja.Ko sprejmejo položaj so odgovorni.Razni vodilni bi morali imeti premoženje(Uprava,nadzorniki),ga zastaviti za primer slabega svojega dela.Bi bilo drugače.Takim ,ki zavozijo,bi bilo potrebno trajno onemogočiti imeti kakršno koli vodstveno delo,trajno prepovedati imeti lastni posel kjer ima zaposlene. Če mene preganjaš tja prek,ti povem,da ostanem kar tukaj,ti malo dvignem povprečje ,verjetno vsega tvojega bistva.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2019 ob 22:40 Mađaranti gost

        Ajde mađar ne guči gluposti pa begaj prek v Hungarijo, pa ka te več ne vidin pa čujen. Si razmo? In ka ma zadnje vodstvo s ten, če je prejšnje že zavozilo tak fejst, ka se v tistih 2 mescih nej dalo več nič drugoga kak pa stečaj razglasiti? Naj za to odgovarja nešče drugi nej pa onadva, predvsem pa lastnica, kera je tak btw, oprana vsake krivde. Prosin te lepo no. Malo možgane vklopi preden pa kaj blekneš mađarskoga. Pa nafči se vejice postavlati pravilno, ker deluješ debilno.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.