https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Vlada za ponovno odločanje o noveli Zakona o socialno varstvenih prejemkih

13.11.2019 ob 6:00  

Vlada je na dopisni seji sprejela Mnenje o zahtevi Državnega sveta za ponovno odločanje o Zakonu o spremembah in dopolnitvi Zakona o socialno varstvenih prejemkih (novela ZSVarPre). Vlada ob tem poudarja, da bodo posamezniki oziroma družine kljub ukinitvi dodatka za delovno aktivnost ostali upravičeni do tistega dela denarne socialne pomoči, ki je namenjen osnovnemu preživetju. 


Denarna socialna pomoč kot začasen ukrep namenjena preživetju

Vlada pojasnjuje, da je denarna socialna pomoč kot začasen ukrep v skladu z veljavnim zakonom, namenjena preživetju in zagotavlja sredstva za premostitev, ko se posameznik ali družina znajde v stanju socialne ogroženosti in nanjo ne more vplivati.

Temeljno načelo Zakona o socialno varstvenih prejemkih je, da je vsakdo po svojih sposobnostih dolžan skrbeti za dostojno preživetje sebe in svojih družinskih članov ter da upravičenec do denarne socialne pomoči ne more biti v ugodnejšem socialnem položaju od tistega, ki si sredstva za preživetje zagotavlja z delom ali na podlagi pravic iz dela.

Cilj denarne socialne pomoči je torej, da se oseba, ki je zmožna za delo, čimprej zaposli, da bo sama skrbela zase oziroma svoje družinske člane. Denarna socialna pomoč je namreč dajatev, ki nudi trenutno varstvo za preživetje, ne mogoča pa socialne varnosti za jutri in na starost, saj ni namenjena temu. Delo in plačilo za delo ter vključitev v obvezna socialna zavarovanja je prednostni cilj države pri oblikovanju ukrepov in vzpodbud za reševanje položaja delovno sposobnih brezposelnih oseb, ki so socialno ogrožene.

Vlada dodaja, da so višina denarne socialne pomoči ter vzpodbude, ki jo spremljajo, odvisne od gospodarskih razmer v državi in strukture brezposelnih oseb. Ključni cilj, za katerega si prizadeva država, je zagotovitev sredstev za preživetje in hkrati čimprejšnja aktivacija ter umestitev brezposelnih prejemnikov denarne socialne pomoči na trg dela.

Zagotavljanje osnovne socialne varnosti ter sprejet Zakon o minimalni plači

Novembra 2018 je bila sprejeta novela Zakona o socialno varstvenih prejemkih, s katero se je s 1. januarjem 2019 ohranil osnovni znesek minimalnega dohodka v višini 392,75 evra, ki danes znaša že 402,18 evra.

S tem ukrepom je vlada zagotovila osnovno socialno varnost in preprečila, da bi osnovni znesek minimalnega dohodka, na podlagi katerega se izračunava denarna socialna pomoč, padel na 331,26 evra, kar bi pomenilo, da bi 3.599 prejemnikov izgubilo denarno socialno pomoč, 52.486 prejemnikom pa bi se denarna socialna pomoč znižala.

To pomeni, da je vlada vsem upravičencem od 1. januarja ohranila za 30 % višjo denarno socialno pomoč, kot je bila v maju 2018. Za izboljšanje položaja zaposlenih oseb je bil sprejet Zakon o minimalni plači, na podlagi katerega se bo postopoma zvišala minimalna plača.

71.500 brezposelnih oseb in 32.300 prejemnikov denarne socialne pomoči v obdobju gospodarske rasti

Vlada ugotavlja, da je bilo ob koncu avgusta 2019 na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje registriranih okoli 71.500 brezposelnih oseb, od tega je bilo 32.300 prejemnikov denarne socialne pomoči (45 %).

Število dolgotrajno brezposelnih oseb, oseb, ki so brezposelne več kot eno leto, je bilo 37.787, med njimi je bilo kar 69 % takšnih, ki so prejemniki denarne socialne pomoči (torej okoli 22.500 oseb). Čeprav število brezposelnih oseb upada, so številke dolgotrajno brezposelnih oseb, ki so prejemniki denarne socialne pomoči, visoke.

Če je bilo naraščanje števila dolgotrajnih brezposelnih upravičencev do denarne socialne pomoči razumljivo v obdobju gospodarske krize, ko je bilo malo zaposlovanja, bi v obdobju gospodarske rasti pričakovali njegovo zmanjšanje, pa vendar ni tako. Zato se je vlada sistemsko lotila reševanja problematike upravičencev do denarne socialne pomoči, predvsem tistih, ki so brezposelni.

Dolgotrajnim prejemnikom socialne pomoči dodatni socialnovarstveni programi

Vlada pojasnjuje, da je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti od oktobra 2018 vzpostavilo intenzivno sodelovanje Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje in centrov za socialno delo, kjer izvajajo projekt intenzivne obravnave brezposelnih oseb, prejemnikov denarne socialne pomoči.

Dolgotrajnim prejemnikom denarne socialne pomoči, ki se spoprijemajo z zapletenimi težavami in za reševanje svojega položaja potrebujejo dodatne socialnovarstvene storitve in socialnovarstvene programe, je vlada s tem ukrepom omogočila, da poleg storitev, potrebnih za zaposlitev, prejmejo tudi socialnovarstvene storitve ali se vključijo v programe socialne aktivacije, da lažje premagajo ovire pri dostopu na trg dela, ali se najprej vključijo v socialnovarstvene programe in šele nato v aktivacijske programe, ki jim omogočijo vključitev na trg dela.

Foto: arhiv Pomurec

Kljub ukinitvi dodatka za delovno aktivnost, upravičenost do denarne socialne pomoči namenjene osnovnemu preživetju

Dodatek za delovno aktivnost je bil uveden leta 2012, v času gospodarske krize, ko je bila denarna socialna pomoč nizka, in je na eni strani motiviral brezposelne osebe k zaposlovanju, na drugi strani pa zaposlene osebe, da ohranijo zaposlitev, pri čemer druge države te vzpodbude ne poznajo. Danes imamo gospodarsko rast, pomanjkanje delovne sile na trgu, osnovni znesek minimalnega dohodka, ki je osnova za izračun denarne socialne pomoči, pa znaša 402 evra.

To pomeni, da je bila z dvigom osnovne denarne socialne pomoči zagotovljena ustrezna socialno varnost, s predlogom pa vlada obravnava brezposelne osebe, za katere uvaja nove vzpodbude za zaposlovanje na način, da prejemek iz naslova ukrepov aktivne politike zaposlovanja in iz naslova vključitve v zaposlitveno rehabilitacijo ne vpliva na denarno socialno pomoč do s predlogom določene višine (0,51 % osnovnega zneska minimalnega dohodka), kar danes znaša 205,11 evra.

Vlada poudarja, da bodo posamezniki oziroma družine kljub ukinitvi dodatka za delovno aktivnost ostali upravičeni do tistega dela denarne socialne pomoči, ki je namenjen osnovnemu preživetju. Ukinitev dodatka za delovno aktivnost pomeni zmanjšanje tistega dela cenzusa za denarno socialno pomoč (meje za upravičenost), ki je bil umetno dvignjen in je bil namenjen spodbujanju k zaposlitvi oziroma ohranjanju zaposlitve, so še zapisali pri Ministrstvu za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2019 ob 9:28 gost

      Volili ste rdeče,zato se obračajte na njih. Z vami nisem solidaren,še manj pa v pomoč !

      6 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2019 ob 10:11 gost

      Po dolgem času en dobro napisan članek. Pohvale piscu.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2019 ob 12:46 gost

      čisto prav in pošteno,naj se spravijo delat lenuhi,bomo sedaj videli koliko delamrznežov bo še sračkalo tu na portalu,socialno pomoč pa le tistim ,ki jo zares rabijo.

      13 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2019 ob 12:57 gost

        Prekleti desničar zategnjeni. Namesto možganov imaš verjetno črve v glavi. Če ne poznaš zakonov in predpisov, se ne oglašaj in ne piši neumnosti. Zate je lenuh tisti, ki je delal 35 let, izgubil delo ne po svoji krivdi v starosti 55 let in ga zaradi starosti in bolezni nihče noče zaposliti?? Ta človek je delal in prispeval državi, da si imel ti brezplačno zdravstvo in šolstvo, ............ Tu pa gre za dodatek, ki ga DOBIJO TISTI, KI DELAJO !!!!!!! Če si v glavi prikrajšan, ni potrebno, da se oglasaš na portalu. Svojo zabitost ohrani zase in je ne kaži vsem.

        25 9 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.11.2019 ob 18:24 gost

      :) hehe sta se že oglasila dva delomrzmeža,kako primitivno sta vzkipela,primitivca leviva,mislim da imasta vidva namesto možganov prazno mlaho,saj je pa komentator napisalnakonci,naj prejmejo socialno pomoč tisti ,ki jo potrebujejo,vidva sta pa dva zablojena mamilopapeka a :) prisesana na mamin zizek,kako primitivno sta oba skočila,na en pameten komentra,kažete v levičari kake budale glupe ste

      7 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2019 ob 19:09 gost

        Če bi jaz bil tako nor kot si ti, bi se takoj obesil. A zdaj jo pa prejemajo vsi taki, ki je ne potrebujejo. Ljudje namesto, da Janševo televizijo gledate in župnike poslušate, si raje kak zakon preberite. Vsi zakoni so dosegljivi na Googlu. Dajte vsi desni preberite si jih.

        13 8 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.11.2019 ob 19:27 gost

      Df ne pametuja ,bo treba it delat a :) hehe ti bodo zaprli pipico,tebi in tebi podobnim ,blokovskim lenuhom

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2019 ob 19:38 gost

        Kaj je tebe krava v glavo brcnila, da te je zapustila vsa pamet? Delal sem 42 let v proizvodnji, kar ti nikoli v življenju ne boš. A ZA VAS, KMETE V GLAVI, SO VSI, KI ŽIVIJO V BLOKU, LENUHI?*

        13 7 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.11.2019 ob 19:56 MANJAKI ZBOR gost

      Vsak, ki je zdrav sposoben za delo in noče delati je lenuh - manjak in ne bi smel dobivati nobenega denarja, ker tako jemlje denar tistim, ki zaradi bolezni ali kakega drugega vzroka ne morejo delati. To so dejstva in vi lahko pametujete kak hočete. V zadnjem obdobju se je število prejemnikov v Sloveniji povečalo iz 60.000 na 92.000, delavcov za delo pa nemamo zakoj tak ? ker se je število lenuhov povečalo za 100 %. Kdor ne dela naj na je. Končno pa se naj javno objavi seznam vseh teh lenuhov. Pa še to: ne dolgo nazaj so na eni nogometni tekmi, kjer je bil možen vstop samo z dokumentom preverjali in 20% obiskovalcev je bilo takih ki dobivajo socialno pomoč.

      10 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2019 ob 20:01 gost

        Ti si primeren samo za psihiatrično ustanovo. Kaj, če bi napravili javni seznam takšnih bedakov kot si ti?? Kaj vse mora ta uboga prekmurska zemlja vse nositi?? S čim si je to zaslužila?

        8 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2019 ob 20:22 gost

        LE KJE SE JEMLJETE DESNI BEDAKI? PLENICE VAM ŠE Z RITI VISIJO PA SE NAJBOLJ PAMETNE DELATE. KOT ŽAN MAHNIČ, KI SE JE RODIL LETA 1990, PA NAJBOLJE VE KAKO SE JE ŽIVELO V JUGOSLAVIJI. VAM ŠE BOG NE MORE VEČ POMAGATI.

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.11.2019 ob 20:31 gost

      Desničarji bilo bi dobro, da bi se vi o vašem pastirju Puklastemu Kimu kaj vprašali. Dobiva poslansko plačo za to, da parkrat mesečno pride v parlament in seje sovraštvo med ljudi.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.11.2019 ob 21:05 Lendavski nadvojvoda gost

      Zdaj pa tak,desnuharji,a je vaš Janša,ki je pel narodne-srbijanske,pod "pitanjima",kaj storil za vas?Sral nas je po svetu,prodajal ustašun,krau kak sraka,pljuvalnik eden nemoralni,poznan ga,či bi jes znal nekda na FSPN-ju,kakša rit je,bi jemi dal na goubec ,pa niti nej idnouk.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.11.2019 ob 21:22 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,si le pokazal svoj nizkotni, nemren praviti,inteligent.Pri seratori Ivani,pa njih "sljedbeniki" ,inteligence ni.Isto,kak pravlicu čita debeli škof.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.11.2019 ob 21:26 gost

      Po navadi srečujem samo dobre PREKMURCE ali tu gor so pa precej čudni pa po navadi hitro pridejo takim nesreče pred prag. Jas bom volil LEVICO ker še edini kaj naredijo za SIROMAKE vsi ostali pa delajo v korist BOGATIM če pa tega ne opazite potem pa ne vem kaj vam manjka

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.11.2019 ob 21:47 gost

      hehe Df pa jemi podobni paraziti levičarski,sračkate a,janšo vidite vsepovsod ,ko je kaka taka tema,ko je tema glede socialne podpore,gnoj boš mogel it pač delat,in ne bluzi da si delal v proizvodnji,ti še krožnika nisi pomil za sabo,ker si tak lenuh,sedaj pa pičkaš,ker ti bodo končno odvzeli socialno,in si pezde cel sprefukan ker boš od sedaj naprej ščavo jedel,nič več lazarovega doma zate ,nič več sračkana tu ,sprijazni se da si gnoj in vsi tebi podobni levičari ,faulirani študentje in delomrzna mladina..hja :) bo treba it delat,če boš htel kaj v gobec dat

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.11.2019 ob 22:20 gost

      DF, nejdi zdaj vő, janša ti je na pragi.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.11.2019 ob 22:21 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,nikoli se nisem spuščal na nivo kapetana,sem nekaj več,nekaj kot ti,bodo le za mano, nekaj manj.Ne drzni me se izzivati,ne srečaj me.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.11.2019 ob 7:40 ZA Lendavski povojvoda gost

        Poslušaj Lendavski pop, čas bi bil, da svoje bolezensko stanje res več ne izražaš v komentarjih, ker ti ne komentiraš ampak verbalno napadaš, žališ vse ostale komentatorje, nikoli pa ne komentiraš teme, ki bi se naj komentirala, to je hudo bolezensko stanje, zato ti svetujem, da se oglasiš pri meni, sem namreč psihiater ali pa pri kakem drugem, da se malo pogovorimo in ti pomagamo mogoče tudi z zdravili. Ker vsako tako poslabšanje tvojega stanja lahko pripelje tudi v bolnišnično zdravljenje - hospitalizacijo.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      13.11.2019 ob 22:22 gost

      vsa inteligenca prepranih levičerjev,delomrznežev in lenuhov ...jebat ga ,bo treba it delat ,da boste lahko kaj v gobec dali..mamin zizek in podpore nebo več ;)

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.11.2019 ob 9:55 gost

        KO BOŠ ZGUBO SLUŽBO SE MI JAVI IN KO BO PO VSEJ EVROPI KRIZA PA JE NE BOŠ DOBIL . KIDANJE GNOJA IN KOS KRUHA PA BOŠ ZADOVOLJEN .

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      13.11.2019 ob 22:50 ljudje zbudite se gost

      Ojojoj. Blišč in beda slovenske politike. Le zakaj se kregate? Dajte ljudje stopit skupaj in si bodite dobri. Tisti, ki delate in imate borno plačo, kot tisti, ki ste pač iz nekih razlogov brez službe in dobivate podporo. Vsi ste ljudje in vsi ste vredni živeti človeka dostojno življenje. Večina, ki prejema podporo si želi, da bi lahko delali, imeli plačo, tekla bi jim pokojninska doba, lahko bi najeli kak kredit in si kupili še kakšno dobrino. Večina, ki dela pa si želi, da bi ohranili delo, da bi plača bila na datum, da bi se plača še malo povišala, da šef ne bi bil preveč diktatorski in še kaj. Obojim je cilj, da živijo človeka dostojno življenje. Zato, lepo vas prosim, da se med seboj ne kregate. Če boste držali skupaj boste močnejši. Cilj elite je, da vas skrega, da se ukvarjate en z drugim in sami s seboj, ker vam potem zmnajka časa, da bi ugotavljali, KDO JE V RESNICI ODGOVOREN ZA STANJE V DRŽAVI !!!!! V Ozadju so elite, ki si delijo državo, ki si delijo denar in imajo moč. Moč s katero vplivajo na politike in si kupijo vse, kar hočejo. Guverner Banke Slovenije je povedal, da je potrebno ljudem omejiti kredite. In pri tem še vedno vstraja čeprav je večina politikov in političnih strank povedala, da se s tem ne strinja. Tudi sam šef vlade je rekel, da to ni prav. Ja, kako si pa lahko navaden človek kupi kakšno dobrino, kot pa na krediti, ker je plača premajhna, da bi jo lahko kar tako kupil. Če pa gre varčevat pa bo zelo dolgo brez tiste dobrine. Tisti na sociali pa si sploh ne morejo kupiti določene dobrine, ker kredita tak ali drugače ne dobijo. In so že zato v slabšem položaju, kot oni, ki še delajo. No, bistvo je, da lahko guverner Banke Slovenije pametuje, da ni treba najemati krditov za nakup dobrin. On ima 14.032,00 EUR plače !!! Ostalim namestnikom in viceguvernerjem se giblje plača med 12 in 13 TISOČ EUR !!!! Na Banki Slovenije je zaposlenih 466 ljudi !!!!! Imajo povprečno plačo 3.500,00 EUR !!! Samo za njihove plače gre letno 24.640.000,00 EUR ali skoraj 25 MILIJONOV. Kredite dobijo kar v Banki Slovenije pod super ugodnimi pogoji. Zato dragi moji ljudje. NE KREGAJTE SE, ker namen elit iz ozadja je, da se kregate med sabo. Da ne vidite, kako dobro nekateri iz ozadja živijo. Pa še mimogrede. Koliko prahu se dvigne, ko se razpravlja, če bo nekdo mel 100 EUR več ali manj in takoj lop po siromaku. Nihče pa niti s prstom ne migne, ko enemu tajkunu odpišejo 29 milijonov dolga !!!!

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.11.2019 ob 8:58 gost

        Mislim, da je to zelo dobro, da ne bodo ljudje, ki niso kreditno sposobni, več dobivali kreditov? Zakaj? Ker upam, da bodo delavci imeli toliko jajc, da bodo od delodajalcev zahtevali večje plače. Se pa bojim resnice, da smo res tisto, kar je že zapisal Cankar - HLAPCI. Da bo lahko delavec za svojo plačo lahko kupil življenjske dobrine, za katere je do zdaj jemal kredit. Je pa res na meji človekega razume, da desničarji nasedete vsemu, kar preberete v Janševih in cerkvenih medijih. Sovražite ljudi za 100 evrov, ne vidite pa direktorjev - oziroma s tem vas Janševi mediji ne pumpajo , ki prejemajo 50.000 evrov in več mesečne plače. Ali ste pa res toliko neizobraženi, da tega ne veste. In teh 29 milijonov evrov motate non stop, ker so vas mediji s tem dobesedno okupirali. LJUDJE, PREDVSEM CERKVENI IN DESNIČARJI, KAJ JE PA S TISTO MILIJARDO IN POL EVROV, KI JIH JE CERKEV OSTALA DOLŽNA LJUDEM IN DRŽAVI - ZVON 1, ZVON 1 IN ŠE VELIKO DRUGEGA?? O TEM PA NIČ. TUDI MEDIJI SO TIHO IN NE PIŠEJO NIČ O TEM. ZAKAJ LE?? S JANKOVIĆEM VAS PA JANŠEVI MEDIJI NON STOP PUMPAJO. Tožilka Barbara Brezigar in njen sin tožilec sta vrsto let preiskovala Jankovića. In kaj sta dokazala? NIČ EN VELIK NIČ!!! Brez zveze dalje pisati, ker desni razumete samo tisto, kar v cerkvi čujete in vidite ali preberite v Janševih medijih. Sem prepričan, da tisti, ki najbolj udrihate in nasprotujete socialni pomoči, niste nikoli prebrali zakona kdo in kako lahko dobi to pomoč. Ker je za vaš IQ to že prezahtevno.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.11.2019 ob 9:22 gost

        Janez Janša je kot predsednik vlade leta 2008 ustanovil Študijski center za narodno spravo ( nekateri pravijo, da je to dal za poročno darilo svojemu zvestemu pomagaču podpredsedniku SDS in danes evropskemu poslancu Milanu Zveru ). V tem centru so zaposleni sami desničarji, direktorica tega centra pa je od vsega začetka do danes Zverova žena Andreja Valič Zver. Delajo pa samo razprtijo med desnimi in levimi in zgodovino pišejo po svojih merilih. Zdaj pa zapiši plačo te direktorice in vse stroške, ki jih je država imela od leta 2008 do danes s temi ljudmi in tem centrom. Če si našel podatke za one, ki si jih našel, boš z lahkoto našel tudi za Valičevo in njeno kompanijo.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.11.2019 ob 10:19 gost

        ZAKAJ JANŠEVI MEDIJI NIČ NE PIŠEJO O PREKMURCU MATEJU RAŠČANU, KI JE OSTAL DOLŽAN 34 MILIJONOV EVROV? KER JE NJEGOV??

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      13.11.2019 ob 23:26 gost

      lepo napisano,a levičarska lenuhška drhal ti bo dala minuse ,pri nas je moderno,nič delat,veliko bluzit ko si na socialki,bivat v bloku prisesan na mamin zizek,čakat ko pride mesec mimo dobit dobro podpororo ,se kurčit z kavico po oštarjiha in udrihat po delavnem narodu,hvala bogu da prišla dežava k pameti in bo končno ukinila to socialko tem ki jo ne rabijo,pa naj sunejo plevel ,če jin ne bo za delat

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.11.2019 ob 17:59 Rajana gost

      Najboljše ponudbe za moške! Lepa dekleta čakajo na vas na različnih področjih. Pišite na---- www.2020.na.to

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.