https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Prosenjakovcih so se spomnili Flórisa Küharja

Prosenjakovci, 12.11.2019 ob 13:00  

Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Moravske Toplice je v nedeljo, 10. novembra, pri katoliški kapelici v Prosenjakovcih pripravila Spominski dan Flórisa Kühárja.

Flóris Kühar je bil madžarski verski zgodovinar, benediktinski menih in visokošolski učitelj slovenskega rodu. Rodil se je leta 1893 v Prosenjakovcih, umrl pa leta 1943 v Budimpešti. Leta 2016 so mu v rodnem kraju v Prosenjakovcih postavili spominsko obeležje – doprsni kip, ob katerem vsako leto pripravijo spominski dan.

Nedeljsko dopoldne se je v Prosenjakovcih začelo s sveto mašo v katoliški kapelici, ki ji je sledilo polaganje vencev ob obeležju.

Ob tem je predsednica Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Moravske Toplice Suzana Vugrinec v svojem govoru na kratko opisala njegov življenjepis in dosežke meniha. Navzoče pa je nagovoril tudi parlamentarni poslanec madžarske manjšine Ferenc Horvat.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2019 ob 18:06 Vogre gost

      Vogre so vogre

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2019 ob 19:30 Lendavski nadvojvoda gost

      Tak puven,ta Kuhar,ka ga nihče ne pozna,je bil pizdun madžaronski,ničvrejdnež našega roda slovenskuga.Slaviju ga Vougri,nej mij Slaveni.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2019 ob 20:42 Lendavski nadvojvoda gost

      Pa ,ka je bil ta Floriš,Izmeček našega roda Slavenov,Madžaron,Poturica ...ničvrednež našega rodu Slavenov,Slovencev .Mati,oča,naši,un pa Vogrin pu mijsli.Itak ga le deklarirani (plačani),Vougri čijslaju.Še idnouk puven,naši dragi Prekmurci,mij smu Sloveni,naš je bil "Bakatongrad ",(Blatni kostel),Lentiba,pa tak dele.Tak ka,naši smo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.11.2019 ob 21:22 Lendavski nadvojvoda gost

      Šče nekaj,Sloveni.,,ge Vogrin dela spumenijk,pošči se na njega,nej je naš,nej je našega žijtega telou.Mater našu,Slaveni, smu nekaj,smu,edu nan Vougri diktjirlali.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.11.2019 ob 22:44 Hanna gost

      Jaz sem fkin moker. Naredimo to živo! pridruži se streameble uporabi moj vir, potrebuješ samo svoj vzdevek. moja soba je poklicala * Hannaxxx *, da se pridružim povezavi💚 >> www.cvetka.new.so

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.11.2019 ob 12:56 gost

      pravilno zapisano lendavski,zatajo je slovansko krf,so jemi forinti bole zadijšali,vogrin vogrini fala spejvle,se vijdi ka malo lidij bilao,pa še tau so bilij orbanisti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.11.2019 ob 19:05 Rajana gost

      Najboljše ponudbe za moške! Lepa dekleta čakajo na vas na različnih področjih. Pišite na---- www.2020.na.to

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.