https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Opravljanje storitev na Pošti Slovenije od danes spet nemoteno

13.11.2019 ob 9:00  

Stavka, ki jo je Sindikat poštnih delavcev začel v ponedeljek, je po dveh dneh prekinjena. Sindikat poštnih delavcev in vodstvo Pošte Slovenije so v torek zvečer dosegli dogovor.

 

Na več kot osem ur dolgih pogajanjih sta pogajalski skupini Sindikata poštnih delavcev in vodstva Pošte Slovenije v torek pozno zvečer zbližali stališča in dosegli dogovor.

Kot so po koncu pogajanj v skupni izjavi sporočili iz Pošte Slovenije in sindikata, so se dogovorili o načinu zaposlovanja v letu 2020, zvišanju mase plač zaposlenih v poštnem prometu, referenčnih obdobjih za leto 2020 in področju varnosti in zdravja pri delu, piše Svet24.

Masa plač za delavce v poštnem prometu se bo povečala za 7,5 milijona evrov, ostalih podrobnosti dogovora pa za zdaj niso razkrili.

Sindikat poštnih delavcev je stavko napovedal konec oktobra in med drugim znova zahteval kadrovsko okrepitev na takšno raven, da bo zagotavljala izpolnjevanje obveznosti in normalen obseg opravljenih ur.

Ob tem so zahtevali desetodstotni dvig plač, saj je po njihovem sedanja višina plače za deficitarna delovna mesta glede na naravo in pogoje dela bistveno prenizka. Še pred stavko so se na sobotnih pogajanjih uspeli dogovoriti o večini odprtih vprašanj, medtem ko vodstvo Pošte ni pristalo na dvig plač.

Že prvi dan stavke je pokazal, da je podpora stavkovnim zahtevam presegla članstvo v tem sindikatu, saj naj bi stavkala več kot polovica vseh pismonoš in zaposlenih za poštnimi okenci, s tem pa je začela nastajati precejšnja gospodarska škoda.

Sindikat delavcev prometa in zvez pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije se tokratni stavki ni pridružil, saj je ocenil, da je februarja sklenjen dveletni dogovor dober in da ga delodajalec izvaja.

Pošta Slovenije je namreč februarja z obema sindikatoma sklenila dveletni dogovor, po katerem v primeru spoštovanja sporazuma na strani delodajalca, sindikata v letih 2019 in 2020 ne bosta postavljala novih zahtev in ne bosta napovedala in izvedla stavke iz razlogov, ki jih ureja dogovor, vreden okoli 17,5 milijona evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2019 ob 12:04 Ne laži gost

      Bravo poštari, kak se je pejnes za plače najšo ,do zdaj pa ga nikak nej bilou. Tak bi mogli si štrajkati v firmaj ge so minimalne plače, či nega za dostojno plačo naj se firma doj zaprej. Niti ena se nebi doj zaprla, garantejrano Milijoni bi šli za delavce nej pa za kvazi managere.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2019 ob 13:12 gost

        Žal se to nikoli ne bo zgodilo, ker imaš ljudi, ki so srečni, da lahko delajo 200 ur za 600 evrov.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2019 ob 15:35 gost

      PONEKOD LJUDJE DVA ALI VEČ MESECEV NISO DOBILI PLAČ, PA NISO IMELI JAJC, DA BI STAVKALI. HLAPCI KOT JE ZAPISAL CANKAR ŽE DOLGO NAZAJ.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2019 ob 17:28 gost

      Tak je mij ne.ami jajc,smi brezjajcniki,zato je kak je.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.11.2019 ob 18:59 Rajana gost

      Najboljše ponudbe za moške! Lepa dekleta čakajo na vas na različnih področjih. Pišite na---- www.2020.na.to

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.