https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Zasedba Ethnotrip ob deseti obletnici napolnila Gledališče Park

Murska Sobota, 17.11.2019 ob 10:00  

Zasedba Ethnotrip letos obeležuje 10. leto delovanja. Ob tej posebni priložnosti so včeraj, 16. novembra, v Gledališču Park Murska Sobota priredili koncert z gosti.

V desetih letih je zasedba sodelovala s številnimi glasbeniki. Na odru so se jim kot gostje pridružili: Dejan Berden, Luka Ščavničar, Aleksander Varga, Aljaž Gyurica, Boštjan Baša, Darja Kramberger in Kristian Majcen, ter trije zbori.

Žensko energijo je zastopala Vokalna skupina BeleTinke, mladostno pa Mladinski pevski zbor OŠ Beltinci in Mladinski pevski zbor OŠ III Murska Sobota.

 

Skupina Ethnotrip, ki jo sestavljajo Tjaša Šimonka Kavaš (vokal), Miha Kavaš (violina), Primož Kramberger (klavir), Tomi Došen (tolkala) in Patrick Gyurkač (kontrabas), je v preteklih desetih letih izdala 3 zgoščenke. Prvi dve (Ethnotrip in Kdo bo pil iz bistrega studenca) vsebujeta priredbe ljudskih skladb. Na zadnjem albumu (Preden se zdani), izdanem lansko leto, pa je 12 avtorskih skladb. Besedila so prispevali priznani slovenski avtorji. Zasedba se ponaša s številnimi koncerti in nastopi doma, gostovali pa so tudi v tujini in sicer v Luksemburgu, Franciji, Nemčiji, Madžarski, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji in Črni Gori.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2019 ob 12:02 Igjd gost

      Nastopajočih in njin bližnjih je biliu znankar še več kak za cejlo dvorano.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2019 ob 12:15 gost

      Super!!!!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2019 ob 12:15 bralka gost

      Hvala skupini Etnotrip,ucencen osnovnih sol.Bili ste enkratni.Se mnogo uspehov zelim.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.