https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občinski praznik v Turnišču obeležili s podelitvijo priznanj

Turnišče, 19.11.2019 ob 17:50  

V Turnišču so v soboto, 16. novembra, obeležili občinski praznik in ob tem podelili občinska priznanja ter športna priznanja v letu 2019.

 

Občina Turnišče 16. novembra praznuje svoj praznik. Na ta dan je namreč v pisnih virih prvič omenjena cerkev blažene Device v Črncu, kot se je takrat imenovalo naselje na območju današnjega Turnišča, v kateri je bilo opravljeno spravno bogoslužje med rodbinama Jure in Hahold.

Tako so se občani v soboto zbrali v Jeričevem domu v Turnišču, kjer so se ob kulturnem programu, v katerem so nastopila domača društva ter otroci iz šole in vrtca, skupaj sprehodili skozi zgodovino in sedanjost občine. V preteklosti in prihodnost občine se je najprej ozrl župan Občine Turnišče Borut Horvat, ki je v slavnostnem nagovoru predstavil delo občinske uprave, ki je vajeti prevzela 20. decembra lani pa tudi načrte za v prihodnje.

Kot vsako leto so tudi tokrat ob občinskem prazniku podelili priznanja in zahvale najbolj zaslužnim občanom. Občinsko plaketo je prejel dolgoletni direktor tovarne Planika Turnišče Stanislav Draškovič za pomoč lokalnim društvom v času vodenja tovarne.

Občinska priznanja so prejeli Klub malega nogometa Gomilica za desetletno delovanje, Klub mladih Turnišče za dvajsetletno delovanje, sekcija ljudskih pvcev KD Rdeči zvonček Nedelica za desetletno delovanje, Mojca Raj za uspeh na poklicni maturi – diamantna maturantka Srednje šole za turizem in gostinstvo Radenci ter Marjan Gjura za dolgoletno delo tajnika Krajevne skupnosti Turnišče in uslužbenca občinske uprave.

Podelili so tudi športna priznanja v letu 2019. Priznanje in naziv športna ekipa leta je prejela članska ekipa SD Štefan Kovač Turnišče v streljanju s puško. Priznanje in naziv športnik leta v članski konkurenci je prejel Robert Markoja, priznanje in naziv športnik leta v mladinski konkurenci pa Leon Režonja. Za tekmovalne uspehe v strelstvu sta športni priznanji prejela tudi Tadej Žalik in Gregor Maučec.

Zlato plaketo za dolgoletno delovanje na področju nogometa in prostovoljno delo v športu pa je prejel Ivan Bukovec.

Dogodka so se udeležili tudi poslanec Državnega zbora RS Jožef Horvat, župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar, podžupan Občine Lendava Ivan Koncut, častni občan Občine Turnišče Jožef Bence, svetnice in svetniki Občine Turnišče, predsedniki lokalnih krajevnih skupnosti in drugi.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2019 ob 18:18 Lendavski nadvojvoda gost

      Lipou,fajn,samu,či bi jes svojuj Varašanki pravu,ka je Črnica,Črnčika,pa tak dele..., bi vidu svoje.No ,čarna pa je,po prevodu -čarobna.Evo,pa san se izvlejkeu.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2019 ob 19:41 Risto Kubura gost

      Kje pa je Lajoš Pišta????

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2019 ob 20:09 me zanima gost

      Kaj pa je z našo bivšo županjo Vesno Jeralo Zver ....a je res morala zapustiti mesto direktorice občine Dobrava ?!?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2019 ob 20:12 me zanima gost

      pardon "DORNAVA"

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.11.2019 ob 20:14 Lendavski nadvojvoda gost

      Državljan pod "Me zanima",maš prav,zdaj tudi mene zanijmle.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.11.2019 ob 20:18 Lendavski nadvojvoda gost

      Risto,pojasni,kaj si mislil povedati,z Lajošem.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.11.2019 ob 20:31 hmm gost

      https://www.tednik.si/politika/17548-dornava-ponovno-brez-direktorja-obcinske-uprave

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.11.2019 ob 8:15 chucky gost

      Kur*arija varaška! Koliko jih je tu na slikah padlo pod tujim okupatorjem? Pa ne na fronti... :):)

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.11.2019 ob 8:45 noris gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.11.2019 ob 9:40 noris gost

      koliko jih je padlo pod temi okupatorji, delaš v službi na občini kot zaposlen, pa prejmeš plaketo? Koliko od teh je "podarilo cent", takim, da bi si kupili žemljico? Pa jih je veliko v občini. Leto je minilo, napredek v kilažah je viden, že zgrajeno stezo bo odplaknilo. Kje je tisti, ki je na soočenju nekajkrat ponovil, se strinjam s prethodnkom, se strinjam s prethodnikom. Skratka nič od nule.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.11.2019 ob 10:29 upkač gost

      letos nega častnoga občana, občanke?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.