https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

MOMS bo morala plačati visoko odškodnino, Gutaljeva se ne vrača na občino

19.11.2019 ob 8:30  

Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je z dnem 15. 1. 2019 sodno razvezalo pogodbo o zaposlitvi s Sabino Gutalj.

 

Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je z dnem 15. 1. 2019 s sodbo razvezalo pogodbo o zaposlitvi med Mestno občino Murska Sobota in Sabino Gutalj. Sodišče je še razsodilo, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz aprila 2015 nezakonita in da je mestna občina dolžna Gutaljevi izplačati vse plače od odpovedi do sodne razveze ter denarno povračilo zaradi sodne razveze v višini 7 plač.

Iz murskosoboške občine so sporočili, da bodo sodbo sodišča spoštovali, se pa z njo ne strinjajo in to kljub temu, da je sodišče sodno razvezalo pogodbo o zaposlitvi z Gutaljevo. "Zdi se nam nesprejemljivo, da sodišče na prvi stopnji ugotovi, da je izredna odpoved bila zakonita, da tudi Višje delovno in socialno sodišče ugotovi, da so kršitve, ki jih je mestna občina očitala Gutaljevi dokazane, da pa niso tako hude, da bi opravičevale odpoved zaposlitve, a očitno spet dovolj močne, da je sodna razveza pogodbe o zaposlitvi upravičena. Zato bo mestna občina zoper sodbo, ki je dokončna in jo je potrebno izvršiti, v predpisanem roku vložila izredno pravno sredstvo."

"Mestna občina Murska Sobota bo morala plačati visok znesek. Res je, da bi ga lahko namenili za različne potrebne investicije. Res je tudi, da namesto Gutaljeve do zaključka sodnega postopka nismo dodatno zaposlovali, tako, da smo dosojeni znesek dejansko prihranili. Ne moremo pa mimo vsega, kaj so morale podrejene sodelavke in sodelavci Gutaljeve v kritičnem času v sodelovanju z njo prestati. Zato ne glede na ceno, ki jo bomo plačali, lahko ugotovimo, da smo delno izgubili pravdo, a ohranili smo čast in dostojanstvo zaposlenih na mestni občini," so sporočili z občine.

* Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija